Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stilovi unutar textarea elementa
Author Message
Puž Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 132
Joined: Mar 2007
Reputation: 25
Post: #1
Stilovi unutar textarea elementa
Imam problemčić. Radim JavaScript "Rich Text Editor" po uzoru na ovo.

Ovaj dio gdje se tekst unosi mi je "textarea" element. Sad, mislio sam da nebum imal nikakvih problema, jer sam mislio da se može ovo radit:
Code:
<textarea>
     <b>neki bold</b>
     ovaj je normalan
     <i>ovaj je kosi</i>
     ovaj je opet normalan
</textarea>
Al nemre Ljut

Sad me zanima kak unutar "textarea" elementa mogu određeni dio (ne cijeli tekst, što se da lagano sredit) teksta stilski odredit, kao u navedenom primjeru?

Guglal sam i nisam našel na nikakvo riješenje. I daj recite što mislite na koju je foru ovaj primjer isprogramiran?
29-10-2007 10:55 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
struja13 Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 184
Joined: Oct 2007
Reputation: 0
Post: #2
RE: Stilovi unutar textarea elementa
Ma mozda san malo mutav ali ne kuzin sta zelis napravit?? Pojsni malo??
29-10-2007 11:04 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Puž Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 132
Joined: Mar 2007
Reputation: 25
Post: #3
RE: Stilovi unutar textarea elementa
Ovak... Htio bi iskodirati istu stvar kao ovo kaj sam stavio na linku. Do sad sam pobacal gumbiće i selektove, isto ko na pimjeru. Zapel sam sad na "textarea" elementu.

Znaći ovaj glavni, najveći dio gdje se piše tekst koji se kasnije prerađuje u bold, italic i to, me zeza. Može se dogodit situacija da bude više stilova unutar tog jednog "textarea" elementa koji se trebaju prikazati. Znam kako cijeli "textarea" prebacit unutar jednog stila, ali nezanam kak da mu velim da određeni dio teksta ovak zmjenja, drugi drugačije i to.
29-10-2007 11:17 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
struja13 Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 184
Joined: Oct 2007
Reputation: 0
Post: #4
RE: Stilovi unutar textarea elementa
Nisam ti ja neki preveliki strucnjak za Java Script,nesto znam sto mi je potrebno..Potrudio sam se da ti nadem ali nigdje...Pogledat cu ti jos..pa ti javim...
29-10-2007 11:33 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #5
RE: Stilovi unutar textarea elementa
To je i meni trebalo kad sam probo pravit jedan shoutbox... Iako mi se nije dalo s tim baktat pa nisam ni isprobo al znam da moraš koristit JTextPane. Guglaj taj pojam.

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
30-10-2007 11:20 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Morrissey Offline
Forumaš
***

Posts: 691
Joined: Mar 2007
Reputation: 13
Post: #6
RE: Stilovi unutar textarea elementa
Ovo je očito AJAX na djelu
30-10-2007 01:16 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Puž Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 132
Joined: Mar 2007
Reputation: 25
Post: #7
RE: Stilovi unutar textarea elementa
Hvala na pomočima škvadro, al nije u igri ni JTextPane ni AJAX. Nakon guglanja, guglanja i guglanja sam našel ovo: http://www.clasohm.com/prj/clasohm.com/b...js?rev=421.

Riječ je o čistom JavaScript-u ipak. Sam kaj se ne radi o textarea elementu nego o "iframe" tagu. Sa HTML-om se družim već duže vrijeme, al za ovo nisam nikad ćuo. Iframe ima taj neki "designMode" atribut prek kojeg se da od Iframe-a napravit nekakav editbox Hmmm

Nikad mi ovo nebi palo na pamet.

Uglavnom riješil sam misteriju, sad treba sam kodirat pizdarije prek JaveSrpit-a i Iframe-a.

Kog zanima evo i koda:
Code:
<html>
<head>
<title> Using execCommand to bold text </title>
<script language="JavaScript">

function podesi()
{

    if(document.all)
    {
        frejmko.document.designMode = 'On';
    }
    else document.getElementById("frejmko").contentDocument.designMode = 'on';

}

function zboldaj_ga()
{
    frejmko.document.execCommand('bold', false, null);
}

</script>

<body onload="podesi()">

<iframe id="frejmko" style="width: 200px; height:70px"></iframe>
<br><br>
<input type="button" onClick="zboldaj_ga()" value="Lup">

</body>
</html>
30-10-2007 07:13 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #8
RE: Stilovi unutar textarea elementa
Zakon... thx na dijeljenju informacija.

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
30-10-2007 07:40 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Morrissey Offline
Forumaš
***

Posts: 691
Joined: Mar 2007
Reputation: 13
Post: #9
RE: Stilovi unutar textarea elementa
zbilja hvala,ovo i mene zanima i pomaže
30-10-2007 10:14 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)