(10-05-2011 11:23 AM)schmrz Wrote: @zero: Bavim se i ja elektronikom, imam i dva programera (jedan za PIC-ove i jednu Maple razvojnu ploču). Trenutno skupljam alatke da se vratim opet u svijet elektronike. Pravim UV kutiju za osvjetljivanje, uzeo sam bušilicu. Moram još nabaviti i onaj vertikalni držač za bušilicu, kako god da se zove
Usput ću pisati na blogu o svim koracima koje sam pravio. Ideja nije loša, samo se bojim da nemamo kritičnu masu da bi to uopšte zaživilo.
Upravo tako. Zasada neznam niti jednu kvalitetnu stranicu (sto ocekujem od v2 kada zazivi (ako zazivi

)) iz nasih zemalja koja bi se bavila tim stvarima. Mislim da bi upravo to privuklo dosta ekipe, pogotovo u tom svijetu elektronike.
Off: Nisam ja stigao do ARM-a (doduse nisam stigao novcano, ne mentalno). Inace, obozava Arduino. Osim Arduino Dueminalove ne posjedujem nikoji (kupljeni) programer. Sve ih sam izradjujem. Cak niti Arduino vise ne mislim kupovati, vec ga jednostavno stavim na
bilo koji 8 bitni Atmelov mikrokontroler.Trenutni projekt je hakiranje webkamerice. Nadam se da cu uspjeti dobiti duge ekspozicije i da cu ukloniti amp glow. Samo mi fali alata za rad sa smd dijelovima. Moram vise napraviti novu posiljku...