Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Čitanje dinamičkih sadržaja s drugih stranica
Author Message
oriobilly Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 288
Joined: Jan 2007
Reputation: 5
Post: #1
Čitanje dinamičkih sadržaja s drugih stranica
Pozdrav svim forumašima.
Dugo me nije bilo da Vas gnjavim svojim pitanjima ali evo iskopao sam nešto, neznam dali sam pitanje stavio u dobru rubliku i nalovio ga dobro, ali to će Goggy već ispraviti Deda
Dali je moguče neki dinamićni sadržaj druge stranice prikazati recimo na mojoj stranici i upisivati u bazu.
Vjerujem da je takvo nešto moguće ali neznam dali je za to ptreban ajax, php ili javaScript ili sve zajedno.
Naprimjer neki live chat s neke stranice ili sl da se prikaže na mojoj stranici Hmmm i da se njegov tijek pohrani recimo u bazu ili zapiše na neki drugi način jer bih htio imati pregled tjeka chata dok ga nisam u mogučnosti pratiti.
Nadam se da ste me shvatili.
Unaprjed se zahvaljujem

Divno je biti nekome nešto !!!
16-04-2010 07:20 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
zero Offline
Forumaš
***

Posts: 461
Joined: Jan 2008
Reputation: 10
Post: #2
RE: Čitanje dinamičkih sadržaja s drugih stranica
Mozes korisiti iframe:

<iframe src="http://www.google.com/" width="100%" height="100%">
<p>Browser ne podrzava iframe.</p>
</iframe>


Naravno moze se i preko php-a citat, ali je malo komplicirano. I naravno, ako se moze preko php-a, onda moze i s ajaxom :)

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva!
(This post was last modified: 18-04-2010 05:01 PM by zero.)
18-04-2010 05:00 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #3
RE: Čitanje dinamičkih sadržaja s drugih stranica
Da preko php-a to mozes uraditi tako da ti se chat sprema u neku posebnu datoteku kada si neaktivan naravno preko php-a otvoris tu datoteku te preko ajax-a updateiras ju svako nekoliko sekundi (koliko ti je potrebno), mada ti je to puno lakse evo kako ti je zero reko preko i-frame-a Namigivanje

"When all else fails, read the manual."
18-04-2010 11:40 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #4
RE: Čitanje dinamičkih sadržaja s drugih stranica
inače je praksa danas da stranice razmjenjuju sadržaje preko xml-a, prouči malo rss xml napiši tako nešt u google, s druge strane ako nemožeš reči drugoj strani da pravi xml, onda ima više opcija, mislim da bi najbolja bila php, pa onda imaš potpunu kontrolu, ali treba paziti i na copyright stranice :)
19-04-2010 07:30 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
zero Offline
Forumaš
***

Posts: 461
Joined: Jan 2008
Reputation: 10
Post: #5
RE: Čitanje dinamičkih sadržaja s drugih stranica
PHP:

PHP Code:
<?php
$linije 
file('http://www.example.com/');

foreach (
$linije as $broj => $ispisi)
{
echo 
"Linija <i>{$broj}</i> : " htmlspecialchars($ispisi) . "<br />";
}
?>


Ili u ovaj loop stavi da se zapisuje u neki string, te zatim string rastavljas prema html tagovima u array i dobijas zeljenu informaciju. Kao da citas xml, samo malo teze :)



BTW. Ajax jest javascript. Ima svoje vlastito ime zato jer je to nova tehnika koristenja postojecih javascript standarda. AJAX = Asynchronous JavaScript and XML. Ako si dobar u javascript-u, mogu ti pokazati i nacin kako ucitati podatke s druge stranice uz pomoc Ajax-a.

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva!
(This post was last modified: 21-04-2010 02:46 PM by zero.)
21-04-2010 02:25 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #6
RE: Čitanje dinamičkih sadržaja s drugih stranica
Ajde ako ti nije problem da meni pokazes nisam nesto posebno u javascriptu, čisto me zanima pa ako ti nije problem!Namigivanje

"When all else fails, read the manual."
21-04-2010 03:06 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
zero Offline
Forumaš
***

Posts: 461
Joined: Jan 2008
Reputation: 10
Post: #7
RE: Čitanje dinamičkih sadržaja s drugih stranica
Nije problem :).

Ovako... Prvo sam mislio da ajax moze izravno citati podatke iz extrenalnih izvora, ali nakon vise pokusaja shvatio sam da ne moze :). To znaci da cemo prvo podatke ucitavati u php, a zatim s ajax-om pozivati tu php skriptu kada nam god zatreba.

HTML:
Code:
<html>
<head>
<script type="text/javascript" src="ajax.js"></script>
</head>
<body>
<input type="text" value="http://www.tutorijali.net/" id="url" />
<br /><input type="button" value="Ucitaj" onClick="sadrzaj(document.getElementById('url').value)" />
<br /><div id="sadrzaj" style="border: 1px dashed gray;">dsa</div>
</body>
</html>

Javascript (ajax):
Code:
var xmlhttp;

function sadrzaj(url)
{
xmlhttp=objekt();
if (xmlhttp==null)
{
alert ("Browser vam ne podrzava ajax (http request).");
return;
}
var url="sadrzaj.php?url="+ url +"&sid="+Math.random();
xmlhttp.onreadystatechange=promjena;
xmlhttp.open("GET",url,true);
xmlhttp.send(null);
}

function promjena()
{
if (xmlhttp.readyState==4)
{
document.getElementById("sadrzaj").innerHTML=xmlhttp.responseText;
}
}

function objekt()
{
if (window.XMLHttpRequest)
{
// IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
return new XMLHttpRequest();
}
if (window.ActiveXObject)
{
// IE6, IE5
return new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
return null;
}

PHP:
PHP Code:
<?php
$linije 
file($_GET['url']);

foreach (
$linije as $broj => $ispisi)
{
echo 
htmlspecialchars($ispisi) . "<br />";
}
?>



BTW. Ako nije jasno, procitajte ajax tutorijal :)

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva!
(This post was last modified: 21-04-2010 05:42 PM by zero.)
21-04-2010 05:41 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #8
RE: Čitanje dinamičkih sadržaja s drugih stranica
Hvala brate a za ajax tutorijal mogu reći sasmo pohvale imam ga bookmarked već 2 mjeseca super je puno mi je pomogao!:)

"When all else fails, read the manual."
21-04-2010 06:58 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #9
RE: Čitanje dinamičkih sadržaja s drugih stranica
sve je to lijepo, ali danas bi se ja ipak uhvatio nekog frameworka Namigivanje recimo meni je jquery drag, pa onda ako želiš u tag id-a npr 'cnt' učitat nešt pozoveš samo $('#cnt').load('glupostnaserveru.php'); da ne glumim više http://www.jquery.com
22-04-2010 07:36 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #10
RE: Čitanje dinamičkih sadržaja s drugih stranica
Da nerjetko koristim jquery ali često mi je problem ako nesto ne znam moram se referncirati na tutorijale koji nisu bas nesto dobro objašnjeni barem meni ih je jako tresko shavtiti! To mi je općenito kada se koristim framework-ovima!

"When all else fails, read the manual."
22-04-2010 11:44 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)