Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nekoliko JS pitanja
Author Message
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #11
RE: Nekoliko JS pitanja
možeš koristiti marquee tag koji je zastario ili u javascriptu pretraži google

http://www.google.hr/search?sourceid=chr...javascript
10-12-2009 12:48 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
zero Offline
Forumaš
***

Posts: 461
Joined: Jan 2008
Reputation: 10
Post: #12
RE: Nekoliko JS pitanja
scroler Wrote:Evo ga jos jedno pitanje :) ako nije problem

Kako da napravim neki tekst da se sam pomice sa lijeva na desno (autoscroll) ??

Koristis top i(ili) left:

Code:
<html>
<head>
<script>
x = 1;
function mici()
{
z = screen.width + "px";
tekst = document.getElementById("tekst");
if (tekst.style.left == z)
{
x = "1";
}
else
{
x++;
}


tekst.style.left = x;
}
</script>
</head>
<body onLoad="javascript: setInterval('mici()', 1);">
<div id="tekst" style="position: absolute;">
asd
</div>
</body>
</html>

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva!
10-12-2009 02:10 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
r0tring Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 237
Joined: Apr 2009
Reputation: 11
Post: #13
RE: Nekoliko JS pitanja
Hmmm
Nešto i neradi najbolje ako umjesto "asd" upišem veću riječ (rečenicu).
može help?? :)
10-12-2009 08:05 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
zero Offline
Forumaš
***

Posts: 461
Joined: Jan 2008
Reputation: 10
Post: #14
RE: Nekoliko JS pitanja
Hmm... Zato jer ceka sve dok ne prodje tekst do kraja...

Code:
<html>
<head>
<script>
x = 1;
function mici()
{
tekst = document.getElementById("tekst");
z = (screen.width - tekst.clientWidth) + "px";
if (tekst.style.left == z)
{
x = "1";
}
else
{
x++;
}


tekst.style.left = x;
}
</script>
</head>
<body onLoad="javascript: setInterval('mici()', 1);">
<div id="tekst" style="position: absolute;">
dsadsadsadsadsadasdsadsdasdasdsaddsa.......................
</div>
</body>
</html>

Radi ovo? He he

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva!
10-12-2009 08:16 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
r0tring Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 237
Joined: Apr 2009
Reputation: 11
Post: #15
RE: Nekoliko JS pitanja
Pa i ne baš Ccc
Nebi želio ispasti naporan, ali šta ako umjesto tog teksta ukucam jako dugu rečenicu?? Rečenica će samo stajati! Ccc
10-12-2009 11:23 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #16
RE: Nekoliko JS pitanja
@zero a i problem ti je s ovim kodom jer će u IE skakat riječ po riječ a ne slovo po slovo... ako ga mičeš sa top i left :))
probaj to isto napraviti sa marginama i na konju si Namigivanje
11-12-2009 08:47 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #17
RE: Nekoliko JS pitanja
@scroller vidi:
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex2/cmarquee.htm
11-12-2009 08:49 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
zero Offline
Forumaš
***

Posts: 461
Joined: Jan 2008
Reputation: 10
Post: #18
RE: Nekoliko JS pitanja
scroler Wrote:Pa i ne baš Ccc
Nebi želio ispasti naporan, ali šta ako umjesto tog teksta ukucam jako dugu rečenicu?? Rečenica će samo stajati! Ccc

Nisi dosadan :)... Samo trazis ispravno rjesenje za svoj problem.

Code:
<html>
<head>
<style>
#okvir
{
max-width: 300px;
width: 300px;                                  /* Velicina okvira */
background: green;
overflow: hidden;
}
</style>
<script>
x = 1;
function mici()
{
tekst = document.getElementById("tekst");
z = "300px";                                   /* Velicina okvira (mora biti jednaka s onom u css-u) */
if (tekst.style.left == z)
{
x = "1";
}
else
{
x++;
}


tekst.style.left = x;
}
</script>
</head>
<body onLoad="javascript: setInterval('mici()', 1);">
<div id="okvir">
<div id="tekst" style="position: relative;">
dsadsad
</div>
</div>
</body>
</html>

Ako zelis da ide od ruba do ruba, onda u css-u izbrises sve vezano za width i u javascriptu za z postavis:
Code:
z = screen.width + "px";



@kecko:
znas li kako podestiti ovaj kod za ostale browsere?








EDIT:
Evo jedna promjena da ljepse izgleda tekse:
Code:
<html>
<head>
<style>
#okvir
{
max-width: 300px;
width: 300px;                                  /* Velicina okvira */
background: green;
overflow: hidden;
}
</style>
<script>
x = 0;
function mici()
{
tekst = document.getElementById("tekst");
z = "300px";                               /* Velicina okvira (mora biti jednaka s onom u css-u) */
if (tekst.style.left == z)
{
x = tekst.offsetWidth * -1;
}
else
{
x++;
}


tekst.style.left = x;
}
</script>
</head>
<body onLoad="javascript: setInterval('mici()', 1);">
<div id="okvir">
<div id="tekst" style="position: relative;">
dsadsaddsaaaaaaaaaaaaaaadassssssssssssssssssda
</div>
</div>
</body>
</html>

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva!
(This post was last modified: 11-12-2009 07:10 PM by zero.)
11-12-2009 06:53 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #19
RE: Nekoliko JS pitanja
osnovna šema je da se jedan div kreće unutar drugog... ako koristiš apsolutno pozicioniranje i top i left to ok radi ali ima problem u nekim browserima da se pomiče riječ po riječ a ne slovo po slovo što ne izgleda lijepo...
ps ovaj problem sam ja imao pred 5 godina 5i pol... mislim da je već onda bio IE6 i da se u njemu to dešavalo al nisam siguran... uglavnom bilo je problema...
ali kad malo okreneš sliku u glavi i koristiš margine umjesto top i left najednom sve šljaka :)) ah ti browseri ccc

ovo ti je kod koji šljaka Namigivanje
nisam ni isprobao moguće da sam nešt sjebo Namigivanje
al to neka sitna greškica
stil
Code:
<style>
#cnt {
    width: 300px;
    border: 1px solid #666666;
    overflow: hidden;
}
#text{
    white-space: nowrap;
    line-height: 15px;
}
</style>
javascript...
Code:
<script type="text/javascript">

var txt, bb, p;
var brzina = 20; //može i brže i sporije :))
var s = 1;

function scroll() {
    p -= s;
    if (-p > bb.offsetWidth) {
        p = txt.parentNode.offsetWidth;
    }
    txt.style.marginLeft = p + 'px';
}

window.onload = function () {
    txt = document.getElementById("text");
    bb= document.getElementById("bb");
    p = txt.parentNode.offsetWidth;
    txt.style.marginLeft = p + "px";
    var myinterval = setInterval('scroll()', brzina);
}
</script>
html
Code:
<div id="cnt">
    <div id="text">
    <span id="bb">blablablab bablax vlamdkfan sdkfadskjfna djsadhfdaejklr</span>
    </div>
</div>
(This post was last modified: 12-12-2009 11:13 AM by kecko.)
12-12-2009 11:13 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
zero Offline
Forumaš
***

Posts: 461
Joined: Jan 2008
Reputation: 10
Post: #20
RE: Nekoliko JS pitanja
Evo napravio sam jednu jako lijepu skripticu. Kao sto je kecko predlozio, koristim margine. Isprobano na najstarijoj verziji IE - radi, Firefox 3.5 - radi, Google Chrome - radi, ali kao da cudno stopa milisekunde. Naime, Chrome "leti". Previse ubrzava tekst, no to nije veliki problem.


.rar  pomicni tekst.rar (Size: 911 bytes / Downloads: 0)

Toliko sam sve pojednostavio da ti je dovoljno znat citat i osnove HTML-a Rofl. Sve postavke se namjestaju varijablama, a sastrane imas komentare sto je svaka od njih. Palac-gore Samo da napomenem... U divu koji nam sluzi kao okvir moras pustiti ovaj dio koda ako zelis da pomicanje teksta zastane kada prijedjes preko s misem:
Code:
onMouseOver="javascript: stani = true;" onMouseOut="javascript: stani = false;"



BTW. Pitanje za profice... Zasto Google Chrome tako brza? Zar je moguce da krivo stopa milisekunde? Eek

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva!
(This post was last modified: 15-12-2009 10:10 PM by zero.)
15-12-2009 10:09 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)