Tutorijali.Net forum

Full Version: Cropiranje sa zadanim dimenzijama ?'
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Npr. imam sliku 12,2x10,2 cm i želim kopiju sa dimenzijama 10x8 cm ali tako da kropira sa sve četiri strane točno po 2,2 cm, jer ako idem ručno to raditi nije mi precizno
Ako kropiraš po 2,2 cm sa sve četiri strane onda če slika biti dimenzija uža za 4,4 i niža za 4,4 cm što hoče reći 7,8 x 5,8 cm.

Priloži sliku i napiši koliko sa svake strane treba kropirati pa ču ja probat.
Ovo je vrlo jednostavno napraviti ako imaš uključenu opciju "Rulers". Kako bi uključila tu opciju, odaberi View Rulers (Ctrl + R). S obzirom da je slika malena, imat ćeš prikazane i milimetre. Kada uključiš "ravnala", samo trebaš povući linije koje označavaju rub slike.
Problem je šta Imam dosta slika koje bih trebao kropirati na razne dimenzije i to bi trajalo čitavu vječnost kada bi to radio ručno, za svaku, pomoću rulera itd.
Ne mogu vjerovat da ne postoji program kojemu možeš da zadaš koliko sa svake strane slike da otkine.
potrazi na google "resize multiple images", i kada nades rijesenje podijeli ga sa nama, a ako ne nades onda cemo zajedno traziti rijesenje He he
Ali meni ne treba Resize, to je lako napraviti u svakome programu, nego Crop.
Pa umjesto resize stavi crop i naci ces u prva dva rezultata rijesenje.
Ja bi to ovako:
Selektujes Rectangular Marquee Tool, u "alatnoj" traci na vrhu promjeni Style:Normal u Fixed Size. Onda samo kliknes RMTom na sliku, napravi se selekcija zeljenih dimenzija, pomjeris-namjestis kako ti odgovara. Onda Image->Crop i to je to.
i onda jednostavno ponovis taj postupak 100-tinjak puta... i to je jedan nacin :)
...uglavnom mnogo lakse od povlacenja hiljadu rulera.
Reference URL's