Tutorijali.Net forum

Full Version: Nazivi slika fotoaparata i njihova organizacija
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Zanima me kako rješavate problem organizacije slika. Ja imam gadnih problema s tim. Naime, ispucam npr. 100-injak slika sa svojim digitalcem, i onda ih prebacim na komp u neki folder. Obrišem 80-ak a dvadesetak si ostavim da mogu pokazivat drugima.

Ono što me muči je da više ne znam šta imam prebačeno a šta ne, i problem je u tome što bih ja držo sve slike na jednom mjestu ali ne mogu zato što su nazivi isti pa će ih prekopirat. A neda mi se imenovat 100-injak slika.

Ajde vi koji malo više slikate dajte mi neki prijedlog. Očajan sam već...
Hvala.
Ah da, slikam mnogo, ali sam srećom od početka krenuo pedantno slike slagati po folderima u kategorijama, ali vjerovatno postoji i kakav ljepši način pomoću nekog softvera (uz neke aparate dolaze razni alati).Možeš i jednim potezom reimenovati veliki broj slika u jednom folderu, tako što ih sve selektiraš, desni klik na prvu sliku i rename, kad promjeniš ime i pritisneš Enter sve će se slike isto zvati kao ta prva, i imaće indekse (1), (2), itd. Ovo može biti korisno za takve stvari.
Ok, to je jedna solucija... Da vidim kako drugi rješavaju takve probleme.
A i ja ih samo selektiram,mjenjem imena i kopiram..isti problem...Mislim da postoji set programa koji rjesavaju te probleme a to je faststone...ali nemoj me hvatati za rijec...nisam siguran
Multiple Rename :)
Meni to nije problem!Kad prebacim slike recimo na Removable disk(H),onda dam naziv slike recimo u trebevic11.Razvucem sliku(drop)u folder gdje su mi slike.Ako slucajno vec u tom folderu ima isti naziv slike trebevic11,ja jednostavno promjenim u trebevic12,i rijesen problem!Ne mozes izbrisati staru sliku!Pita te windows;Do you want replace....ti normalno neces reci yes.Recimo u onom svom folderu gdje drzim slike sa izleta imam oko 150 slika sa Trebevica,ali sve uz trebevic su brojevi!
P.S.Moras biti strpljiv i imenovati ih jednu po jednu!
Gle sorry ali malo si mi smjesan...nemoj se stvarno Palm nista uvrjedit ali mi je zanimljivo kako si mu to objasnio na pocetnicki nacin,a u biti on trazi program koj ce preimenovanje raditi umjesto njega...Kuzis??? Tako da se ne mora zajeb i trosit vrijeme i strpljenje na to...Nemoj se stvarno uvrijedit...
OK!Sorry!Ja imam strpljenja pa jednu po jednu preimenujem!Nema ljutnje!
Neznam koji fotić imaš ali obično dolazi software s fotićem s kojim kad importiraš slike one dobe unikatno ime, pa samo mičeš foldere na mjesto gdje oćeš držat sve slike. Trenutačno koristim program koji je došo s Sonievim aparatom, a on raspoređuje slike sam po datumima,po vremenu slikanja, po broju slika i po imenima foldera. Mislim da je software besplatan(bum pogledo) pa vam ga stavim na net.

Na hardu di su mi slike raspored je ovakav:

Glavni folder = slike
folder slike = modeli, izleti, koncerti, sport,itd.
folder modeli = auteki, avioni, helići
folder auteki = cestovni, buggy
folder cestovni = elektro, benzin
folder benzin = folderi s utrkama po rednom broju trke
folder trka = više foldera pod brojevima 1,2,3,4,itd.(tako da znam vrijeme slikanja) ovisno koliko je slika slikano,

Nadam se da sam pomogelHappy

Palm Visor Wrote:Ja imam strpljenja pa jednu po jednu preimenujem!Nema ljutnje!
E tako sam ja za jedan cd išel preimenovat 600 slika i pogrješio oko 400-te pa se stari pogubio kad je pregledavo cd prije snimanja i još smo ubacili 100 slika koje je trebalo preimenovat, pa sve ispčetka. Nakraju sam imo 15 slika s brojem 469 ali je svaka imala nastavak ,-1, -2, -3, itd. Nakraju tog dana otišo sam se napit da sve zaboravim jer se drugi dan trebo radti još jedan takav cd.Ccc
Program se zove ARen.
(skrolaj dolje do softweare)
probaj ovdje
Reference URL's