Tutorijali.Net forum

Full Version: Localhost na kompjuteru
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
U onom uvodnom tutorijalu o asp-u sam uradio sve kako je trebalo(instalirao sam IIS) i napravio sam u wwwroot folder stranica,a u njemu fajl test1.asp.Upisao sam u browser http://localhost/stranica/test1.asp,ali samo mi prikaze praznu stranu.
Kod u fajlu test1.asp je:
<%
Response.write("Helo world")
%>.
Da li neko zna u cemu je problem?!
Pozdrav, dobrodošao na forum.

Da li si napravio ovo prije upisivanja adrese

Quote:Budite sigurni da je web server upaljen. To možete provjeriti tako da odete u Control Panel -> Administrative tools te dvostruki klik na ikonu IIS Manager.

Ako nema tako onda ideš na Control Panel -> Administrative Tools -> Internet Information Services -> Klikni na plusić da proširiš -> Označi Web Sites -> s desne strane prozora desni klik na Default Web Site -> Start

Pokušaj sad.

Lijep pozdrav!
Sradio sam sve sto si rekao ali sad mi prikaze text:
<%
Response.write("Hello world");
?>

Usput hoce li biti novih tutorijala vezanih za javascript? Pozdrav
stefo Wrote:Sradio sam sve sto si rekao ali sad mi prikaze text:
<%
Response.write("Hello world");
?>

Usput hoce li biti novih tutorijala vezanih za javascript? Pozdrav

Ne piše se
Code:
<%
Response.write("Hello world");
?>

nego
Code:
<%
response.write("Hello World!")
%>

Ako nije to, ako si ovdje kod pisanja napravio grešku, da li ti je tamo kada si kliknio na Start kod default web sites da li ti je pisalo running?

Bit će još javascript tutorijala. Strpljenja molim, imamo dosta kategorija za koje treba pisati tutorijale a nas je malo.
Pisalo je running.
Sto se tice onog o javascriptu ja sam samo pitao.
Ma nema veze ono za asp,nije to jednini skriptni jezik.
Ali ovi tutorijali stvarno pomazu.
Hvala sto si mi pomagao oko onih pitanja za asp,valjda cu ja tebi nekad moci pomoci.
Ma nema na čemu, ako trebaš kakvu pomoć obrati se ovdje, ako ja ne znam netko drugi će znati Namigivanje

A jel ti proradilo to sa ASP-om? BTW svejedno preporučam PHP ako tek sad počinješ.
Nije,ali nema veze,posto vise ucim php i javascript.
Ne znam zašto ti ne radi, ja sam probo i kod sebe i kod frenda i radi mi. Ali dobro nema veze, PHP je po meni a i po mnogima bolji. Još jednu stvar bi ti preporučio CSS. Ako već nisi probaj, jer kad ti to uđe u krv ne možeš više bez toga Namigivanje Nije skriptni niti server side jezik al je zakon.
Gogy,sta mislis da nije do browsera?
Koji browser koristi tvoj frend?
Ja sam probao u IE-u pa nemoze,a u Mozilli prikaze dialog za download.
Nije do Browsera, mora raditi s bilo kojim Browserom. Ako ti ne radi onda sa serverom nešto nije uredu.
Pages: 1 2
Reference URL's