Tutorijali.Net forum

Full Version: program za obradu slika...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
večer...
početnik sam i sada bih trebao neki free program,za prvu ruku,da mogu obraditi malo slike koje slikam sa foto aparatom...mislim da ih malo dotijeram i tako...i da vas još pitam...trebao bih pomoć oko loga za sebe...kako njega napraviti u nekom programu...
lijepi pozdrav i nadam se vašoj pomoći...
Bok,

Preporučam ti tri programa (web aplikacije) koje nudi http://pixlr.com/. Dakle sve funkcionira iz internet preglednika, ne moraš ništa skidati niti instalirati.
Prvi je Pixlr Editor, punokrvni editor može puno toga što mogu i komercijalni desktop programi, nije baš za početnike, tj. je ali ako već imaš iskustva sa programima tipa Photoshop. Drugi je je Pixlr Express koji je vrlo jednostavna aplikacija s kojom se da zezati, postavljati okvire, sjene, naljepnice, tekst, boje, efekti. Vrlo zahvalna aplikacija za brzinsko dodavanje efekata, ali ne toliko za fina podešavanja kao ovaj prije navedeni. Treća je Pixlr O-matic, najjednostavnija od ove tri, dosta je slična prethodnoj ali još jednostavnija. Idealna za instagram tip fotki. Dakle ima dosta efekata ali za razliku od Pixlr Express, ovdje se efekti ne mogu dodatno podešavati.

Ako ti je baš potrebna desktop aplikacija, odnosno ne želiš raditi iz internet preglednika onda je najbolji izbor od besplatnih programa Gimp http://www.gimp.org/. On je punokrvni editor i s njim možeš baš sve što će ti ikada zatrebati ali za fancy efekte će ti trebati neko vrijeme da naučiš kako ih raditi tako da ne mogu reći da je za početnike, ali isto tako da se naći dosta tutorijala na internetu za njega.

Što se tiče izrade logotipa, njega možeš napraviti u svakom grafičkom programu (pa čak i u Pixlr Editoru) ali za iole ozbiljniji logo trebat će ti (od besplatnih programa) Inkscape za vektorsku grafiku ili Gimp za bitmap grafiku.

Ako ima pitanja, pucaj.
Nemam što previše za nadodati, osim da logo definitivno mora biti vektorski i jednostavnost je vrlina.
A ako ulaziš u neki ozbiljan projekt na kojem misliš nešto zarađivati onda je najbolje stvar prepustiti profesionalcima.
dajte mi recite kako i sa kojim programom mogu na neku sliku da stavim još neku sliku da zalijepim,ili neki logo da dodam na sliku...
kako to ide
skinuo sam paint ali nemam poima kako to ide u njemu...
Možeš sa Photoshop-om. Imaš na stranici tutorijale... http://www.tutorijali.net/photoshop
Reference URL's