Tutorijali.Net forum

Full Version: Aukcijska prodaja
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pozdrav....ima li neko ko ima znanje ,a odvojio bi vremena i truda da mi pomogne da završim ovaj zadatak..hvala puno unaprijed...

Kreirati WPF aplikaciju za aukcijsku prodaju koja ispunjava sledeće zahteve:

Aplikacija sadrži sistem za upravljanje korisnicima realizovan kroz bazu podataka. Moraju postojati najmanje dva statusa korisnika – administrator i običan korisnik.
Aplikacija dobavlja podatke za aukciju iz baze podataka
U glavnom prozoru aplikacije prikazuju se svi proizvodi koji su trenutno u ponudi. Za svaki proizvod prikazuju se podaci o ceni, poslednjoj ponudi, poslednjem ponuđaču...
Korisnik koji nije ulogovan ima pravo da gleda sve podatke o aukcijama, ali nema mogućnost ponude.
Običan ulogovani korisnik ima mogućnost podizanja ponude.
Ulogovani administrator ima mogućnost unosa novih proizvoda i brisanja postojećih. Svaki put kada se unese novi proizvod, mora biti postavljena njegova početna cena, naziv i ostale informacije.

Sistem za aukciju funkcioniše na sledeći način
Onog trenutka kada se proizvod unese, aukcija za taj proizvod je započeta i počinje odbrojavanje za nju. Svaka aukcija ima trajanje od 2 minuta. Sve dok korisnici postavljaju ponude, vreme aukcije se vraća na početak i onda dobija dodatnih 2 minuta trajanja. Kada korisnik postavi ponudu, vrednost proizvoda za koji je ponuda postavljena povećava se za 1 euro. Kada istekne vreme aukcije, korisnik koji je postavio poslednju ponudu označava se kao pobednik i aukcija se zatvara i prestaje da bude dostupna ostalim korisnicima.
Dokle si došao?
Reference URL's