Tutorijali.Net forum

Full Version: Pomoc
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
ovako kad gledam tu tutorijale ono sve dobro ide

kad ja nesto npr napisem npr ovo

Quote:#include<iostream>
using namespace std;

main()
{
string password;
cout << "Unesite password: ";
cin >> password;

if(password=="G2105Z") {
cout << "Password tocan!"; }

char x;
cin >> x;
return 0;
}

i onda kad nastavim stavljat npr ovo

Quote:#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int godine;
cout << "Koliko imate godina? ";
cin >> godine;
if (godine < 18 ) {
cout << "Maloljetni ste!"; }

char x;
cin >> x;
return 0;
}

sta ja moram radit da ovo stavim ispred ovog prvog
Šta ustvari hoćeš? o.O
Btw, procitaj malo pravila foruma.
kad nesto ovo upisivam npr ovo prvo... sta ja moram uradit da napisem ovo drugo kad stavim zagrade bude error
(01-12-2011 03:32 PM)bukeleza Wrote: [ -> ]sta ja moram uradit da napisem ovo drugo kad stavim zagrade bude error

Moraš znati objasniti šta hoćeš (pod tim se podrazumijeva da znaš i pisati ovdje na forumu - koristiti interpukcijske znakove, sastaviti lijepo rečenicu itd.).
Ja isto ne razumijem što hoćeš. Rado bih pomogao ali nije mi jasno.
Ovo želiš?
Code:
#include<iostream>
using namespace std;

main()
{
string password;
cout << "Unesite password: ";
cin >> password;

if(password=="G2105Z") {
cout << "Password tocan!"; }

int godine;
cout << "Koliko imate godina? ";
cin >> godine;
if (godine < 18 ) {
cout << "Maloljetni ste!"; }

char x;
cin >> x;
return 0;
}
OVAK KAD JA OVO STAVIM

Code:
main()
{
string recenica;
recenica = "Hello World!";
cout << recenica;
char a;
cin >> a;
return 0;

ONDA ISPID OVOG STAVIM OVO


Code:
string password;
cout << "Unesite password: ";
cin >> password;

if(password=="G2105Z") {
cout << "Password tocan!"; }

int godine;
cout << "Koliko imate godina? ";
cin >> godine;
if (godine < 18 ) {
cout << "Maloljetni ste!"; }

char x;
cin >> x;
return 0;
}

I KAD UPREM COMPINE MENI BUDE SAMO OVO HELLO WORLD.. ZASTO ISPOD HELLO WORLD NEMA I OVOG DRUGOG
http://www.dodaj.rs/f/2M/ZT/1cr62ntf/bezimena.png
Zato što return 0 ide samo na kraju.
svaka ti dalaa :) jos samo da pitam kako u c++ mogu radit << nemogu nikako :/
Joj bukeleza, mi ti ne možemo čitat misli. Daj precizno objasni šta želiš napravit. Vidio si kako ti lako pomognemo kada razumljivo objasniš što hoćeš.
Pages: 1 2
Reference URL's