Tutorijali.Net forum

Full Version: css input=text & submit button style help
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
e ovako narode ... :)

Primjer - http://www.hr.tanoth.com/user/register !

Zelim napraviti slican izgled input="text" da koristim primjer sliku obradjenu u PS ... koristio sam par nacina al izgleda defektno ... pa ako moze neko bolje objasnjenje ... e treba mi takdoje ista stvar za button ... ! to vec manje vise znam ali opet mi ne ispada kako ... bi trebalo da bude ! Hvala unaprjed ...
Na ovo mi nije niko odgovorio ali sam skuzio ! ... ako nekome zatreba izgleda da ostali neznaju xD ...

<input type="username" id="primjer">
<input type="password" id="primjer">

u style dodajemo ...
#primjer {
width:160px;
height:40px;
border:none;
background-image:url('put-do-slike/slika.png');
text-align:center
color:#kod-boje;
}

Na ovaj nacin mozete ukrasiti button'e ... mjesta za login što je meni bilo potrebno i password ... mene je bunilo nisam znao da se u input moze dodati i id al et to sam skuzio heh !
id možeš dodati u svaki element isto kao i class, Ovo ti je odmah u startu pogrešno jer si trebao koristiti class. U HTML-u se ne smije koristiti isti ID 2 ili više puta, makar ovo funkcionira, to je pogrešno. ispravno bi bilo
Code:
<input type="text" name="username" class="primjer" />
<input type="password" name="password" class="primjer">
Code:
.primjer {
width:160px;
height:40px;
border:none;
background-image:url('put-do-slike/slika.png');
text-align:center
color:#kod-boje;

Pokušaj sljedeći put kad budeš stavio ovdje post koji uključuje neki kod, kod staviti u [ code ] tag.
I možda ti sad izgleda ko da pljujem po tvome radu, ali ustvari ti dajem dobre savjete i pravilne smjernice i govorim ti argumentirano zašto nešto ne štima.
Ma ne izgleda heh ... Tnx na ispravci ... nisam znao da se u html ne moze id koristiti 2x ... ja sam to radio primjer <input type="text" name="username" id="primjer1" /> u css nastimam position jendog ... pa zatim kopiram isti kod pod id="primjer2" i tom 2 id promjenim Position spustim ispod ovog primjer1 ... a nekad koristim class mislio sam da je to Isto heh ... Hvala kecko ! :)
Recimo da ti stvar bude još jasnija, id označava id nekog elementa, znači da to može biti samo jedan jedini element u cijelom dokumentu, dok class opisuje/označava grupu/razred elemenata u dokumentu.
Hvala druje ! :))
Reference URL's