Tutorijali.Net forum

Full Version: Dinamično formatiranje riječi pri upisu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Kako se odradi ono da se prilikom unosa teksta u neku textarea-u automatski podebljavaju (farbaju) rezervisane riječi (int, char, bool...)?
Da li se to radi na KeyUp, KeyDown? Da li se prilikom Event-a uvijek skenira cijeli tekst i onda se formatiraju određene riječi ili se na neki drugi, brži način to odradi?

Pitanje je vezano općenito za programiranje, za sada kokretno JS.
Nije baš tako jednostavno. Postoji više načina da se to uradi, na tebi je da izabereš neki i pokušaš. Ako misliš napraviti nešto ozbiljno onda ti preporučujem da pogledaš trenutno dostupne editore kao što je Ace. Ovdje je njegov repozitorij: https://github.com/ajaxorg/ace. Kako god da budeš radio, nećeš to izvesti samo sa običnim textarea elementom. Što se tiče brzine, nemoj o tome na početku razmišljati previše, samo ćeš sebi komplikacije stvoriti. Pitanje nije dovoljno precizno da ti mogu dati neke bolje savjete. Možda da pokušaš nešto napraviti, pa ako zapneš, da se javiš ? :)
slažem se sa schrmz-om, uzmi neki postojeći editor pa prouči kod malo tebi treba WYSIWYG editor u javascriptu ima ih na tisuće fckeditor, tinyMCE su mislim najzvučniji. Ukoliko želiš napraviti svoj, ne preporučam, mislim da je bolje uzeti gotov editor i koncentrirati se na cjelokupnu aplikaciju, razumijem ako te zanima kako to funkcionira, ali svoj editor baš da ideš radit se ne isplati.
Yup. Prije par dana sam editor za markdown sintaksu doveo u stanje u kojem radi na većini browsera (uključujući IE6+) za tutv2 i znalo je u najmanju ruku biti stresno. Vjerujem da situacija nije ništa povoljnija ako još odlučiš da radiš i bojanje sintakse, odnosno da praviš neki code editor. Ako si baš odlučan da praviš, najbolji ti je prijatelj google i projekti koji su već slično nešto radili (i naravno tut.net forum ako gdje zapneš) Namigivanje
Hvala puno na savjetima i linkovima. Super je ovaj Ace.
Da, mene više zanima na koji to način funkcionira.
Kad uhvatim vremena pogledat ću source od ovog Ace-a.
Hvala u svakom slučaju. Javim se ako zapne. ;D
(25-05-2011 02:56 PM)r0tring Wrote: [ -> ]Hvala puno na savjetima i linkovima. Super je ovaj Ace.
Da, mene više zanima na koji to način funkcionira.
Kad uhvatim vremena pogledat ću source od ovog Ace-a.
Hvala u svakom slučaju. Javim se ako zapne. ;D

Preporučam da si uzimaš onda neke full jednostavne WYSIWYG editore. Skužiti kod nečeg kompleksnog i nije najjednostavnije :))
(26-05-2011 08:11 AM)kecko Wrote: [ -> ]Skužiti kod nečeg kompleksnog i nije najjednostavnije :))

Nije ni nemoguće.
(26-05-2011 07:02 PM)r0tring Wrote: [ -> ]
(26-05-2011 08:11 AM)kecko Wrote: [ -> ]Skužiti kod nečeg kompleksnog i nije najjednostavnije :))

Nije ni nemoguće.
naravno da nije, ali čemu mučenje proučavanje tisuće funkcija njihovu povezanost kad to možeš s lakoćom uhvatiti u nečem najjednostavnijem i skužiti kako se radi i bude ti odmah sve jasno, kompliciranost daljnja ti ne predstavlja problem ako ju ti sam izrađuješ :))
Ma znam :). U pravu si Namigivanje
Reference URL's