Oglasi  
     
  Prijatelji  
     


 VIDEO TUTORIJALI

Kompresija video datoteka pomoću Virtual Duba


Video datoteke možemo smanjiti na razne načine. U ovom tutorijalu ćemo smanjiti video datoteke smanjujući video i audio bitrate, tj. smanjit ćemo kvalitetu videa i audia jednoj AVI datoteci i tako ćemo smanjit veličinu datoteke.
Sada otvorite video datoteku koju želite smanjiti.

Nakon toga otiđite na Video > compressionSada imate velik izbor raznoraznih codeca. Mi ćemo za vježbu ovu našu avi datoteku pretvoriti u MPEG te sam ja izabrao prvi MPEG codec.Sada kliknite na configure da biste dobili sljedeći prozor. Ovdje možete odrediti oštrinu kompresiranog videa (da bi izbjegli zamućenu ili kockastu sliku). Također ovdje podesite i bitrate. Ako hoćete da datoteka bude teža povećajte bitrate a ako hoćete da bude manja smanjite ga. Bitrate neke datoteke možete saznati ako kliknete desnim mišem na datoteku i odete na "Properties" i odete na karticu "Summary" (ako na kartici ima tipka "advanced" kliknite na nju.). Ondje ćete vidjeti da piše Data rate i taj broj desno je bit rate.Kliknite na Ok na oba dva prozora te otiđite na izbornik File > Save as AVIKako mi želimo spremiti datoteku u MPEG formatu na "save as type" odaberite "all files" i upišite ime datoteke u "file name" i dodajte imenu i ekstenziju .mpeg
Kliknite na OK i vaša će datoteka dobiti kompresiranu kopiju (s obzirom na veličinu datoteke i postavke kompresije taj proces može trajati par sekundi do par sati).

_________________________

Autor ovog tutorijala: Leviathan

Copyright - Tutorijali.Net 2006 - 2012