Oglasi  
     
  Prijatelji  
     


 ADOBE PREMIERE TUTORIJALI

Izrada efektnih tranzicija između isječaka filmova

Ovo će vam biti korisno ako imate neku video snimku tuluma ili nešto slično i onda to želite malo dotjerati i zadiviti prijatelje :)

U ovom tutorijalu ćemo koristiti Adobe Premiere Pro. Moćan i kompliciran program za obradu videa. No, nedajte se obeshrabriti. Program nabavite s CD/DVD-a od nekog informatičkog časopisa jer je malo velik za download 185 MB, ali ako je vama draži download i imate DSL ili neku drugu brzu vezu... samo izvolite. Probna trial verzija traje 30 dana što će vam biti sasvim dovoljno da pogledate neke početničke opcije te da se malo upoznate sa programom.

Kada ste instalirali Adobe Premiere Pro, otvorite ga i kliknite na Try da isprobate program. Kliknite na ikonicu New Project. Otvorit će vam se ovakav prozor:Postavite Standard 48khz upišite ime projekta pod polje Name i kliknite na OK. Otvorit će vam se radna površina Adobe Premiere-a u kojoj se dosta teško snaći.

Kliknite na File -> Import i pojavit će vam se ovakav prozor gdje možete odabrati lokaciju vaših klipova.Pronađite željeni isječak (klip) i kliknite na Open. Ponovite taj postupak još jednom za drugi isječak.

Ako ste sve dobro napravili u gornjem lijevom dijelu programa bi vam trebalo izgledati nešto poput ovoga:Sada odvučete te klipove na Timeline jedno do drugog.Primjetite da klip "Carlos - slobodan udarac" nema ništa pod audio a klip "Roberto Carlos iz mrtvog kuta" ima. To je zato što je prvi klip uopće nema tona. Tako da vas to ne buni.

Kada ste to napravili. Kliknite na padajući izbornik Window zatim effects. Sada kliknite na Video Transitions -> Dissolive (možete bilo koji efekt, ovo je samo primjer) -> Additive Dissolive. Zatim "uhvatite" taj efekt držeći lijevu tipku miša i ne puštajte je. Odvucite taj efekt između ta dva klipa na Timeline.Ako piše Inssuficient media. This transition will contain repeated frames onda ste uspješno napravili efekt tranzicije.

Kako biste sačuvali taj filmić idite na Fille -> Export -> Movie.Odaberite lokaciju i ime tog filmića i kliknite na Save. Sačekajte nekoliko sekundi/minuta/sati ovisno o dužini filmova koje ste ukomponirali u film.
_________________________

Autor ovog tutorijala: Gogy

Copyright - Tutorijali.Net 2006 - 2012