Oglasi  
     
  Prijatelji  
     


 SECURITY TUTORIJALI

Kako ukloniti spyware

Prvo ću vam, za one koji ne znaju, objasniti što je to Spyware.Spyware su svi programi koji se instaliraju na računalo i izvlače podatke i šalju ih svojim autorima.

Neki otvaraju prozore u vašem browseru kako bi vam prikazali neke oglase koje vas mogu živcirati a neki pokušavaju onesposobiti firewall i antivirusni program kako bi omogućili hackeru da upadne na vaše računalo itd. Spyware najčešće instalirate nesvjesno, instalacijom nekog besplatnog programa, ili se sami instaliraju dok surfate po nekim web stranicama itd.

Da biste uklonili spyware treba vam neki antispyware program.. Najpoznatiji program te vrste je besplatni program "Spybot - Search & Destroy". Možete ga skinuti ovdje. Kada ste instalira Spybot - Search & Destroy, pokrenite ga i kliknite na gumb Check For ProblemsNa dnu programa možete vidjeti proces kako Spybot - Search & Destroy traži spyware.Kada se proces pretraživanja završi Spybot - Search & Destroy će vas obavijestiti imate li spywarea na vašem računalu. Ako imate, na ekranu će vam se crvenim slovima prikazati naziv Spywarea koji je instaliran na vašem računalu.Da biste očistili vaše računalo od spywarea kliknite na gumb fix selected problems.Kada kliknite na taj gumb, program će vas pitati da li želite nastaviti. Kliknite na Yes. Ako vas program obavijesti da je obrisao spyware kliknite na Immunize -> OK -> Immunize.

NAPOMENA: Ako vam pri brisanju spywarea program javi da nije uspio obrisati spyware, pitat će vas da li želite da ih obriše pri sljedećem startanju Windowsa. Kliknite na Yes. Kada sljedeći put upalite vaš kompjuter. Windosi će se malo sporije dići i program će početi brisati spyware.

Nadam se da vam je sve jasno. Ako imate kakvih nejasnoća pitajte na forumu.
_________________________

Autor ovog tutorijala: Gogy

Copyright - Tutorijali.Net 2006 - 2012