Oglasi  
     
  Prijatelji  
     


 OSTALI

Spajanje PCI kartice (TV kartice)


Neki dan sam kupio TV karticu i dok sam je spajao odlučio sam napisati ovaj tutorijal za sve one koji neznaju kako će spojiti neku PCI karticu.

Dakle ovo je TV kartica (Slika1) o kojoj ovaj tutorijal govori. Umjesto dotične TV kartice mogla bi biti bilo koja kartica koja se spaja na PCI (zvučna, modem, LAN, WLAN...)

Prije nego išta krenete raditi po unutrašnjosti kućišta obavezno sigurnosnu sklopku na napajanju stavite u položaj 0 (Isključeno), te potpuno isključite računalo iz struje.


Slika1: TV kartica koja se spaja na PCI utor


Nikada nemojte previše dirati komponente kartice kao što su čipovi, kondenzatori i ostalo što se na njoj nalazi, jer biste slučajno, neznajući da jeste, mogli pokvariti taj komad hardwarea.
Sada pažljivo uzmite PCI karticu. Polako je stavljajte u PCI slot (PCI slotovi su na matičnima obično bijele boje, duguljasti su i položeni su vodoravno. Nalaze se na doljnjoj polovici matične ploče. Pogledajte Sliku2 za bolje razumijevanje.). Zapamtite: ništa nesmije ići na silu, sve treba lagano spojiti, a ako ste dobro namjestili uspjeti će te sigurno glatko spojiti. Dakle NIŠTA NA SILU!


Slika2: Spajanje TV kartice u PCI slot, pažljivo i bez upotrebe sile!


Nakon što uspješno spojite karticu u slot morate je obavezno još zašarafiti sastrane za kućište, kako se kartica nebi klimala (da nebi došlo do loma PCI priključka na kartici) ili da nebi ispala.


Slika3: Zašarafljivanje kartice za kućište radi sigurnosti.


Sada ste završili s hardwareskim poslom. Još vam jedino preostaje instalacija drivera kako bi novougrađeni uređaj radio bez problema. Drivere uvijek dobite na priloženom CD-u uz hardware. Nakon instalacije drivera uživajte u televizijskom programu na računalu, kao ja, ili u bilo čemu drugome, ako niste spajali TV karticu nego neku drugu PCI karticu.

Ako imate kakvih pitanja u vezi spajanja PCI kartice pitajte na forumu

Na nasoj partnerskoj stranici mozete procitati nesto o kupnji nove PCI graficke kartice_________________________

Autor ovog tutorijala: daMassa

Copyright - Tutorijali.Net 2006 - 2012