Oglasi  
     
  Prijatelji  
     


 OSTALI TUTORIJALI

Izrada modemske konekcije

Ukoliko ne znate kako napraviti modemsku konekciju, ili imate nekog prijatelja koji ne zna, samo ga uputite na ovaj tutorijal.

Prvo kliknete na Start meni pa idete na Control Panel. U Control Panelu kliknite na Network Connections.

U Network Connections kliknite na "Create a new connection" u Network Tasksu sa lijeve strane.Kada vam se otvori wizard za pravljenje nove konekcije kliknite na Next. Onda opet kliknite na Next da vam se otvori naredni prozor. U narednom prozoru kliknite na "Set up my connection manualy".U narednom prozoru opet kliknite na Next jer je vec oznaceno "Connect using a dial-up modem".
U ISP name napisete ime vaseg provajdera (npr.TEOL, T-com, Iskon ,itd...)U narednom prozoru treba upisati broj telefona preko kojeg se konektirate.
Ako ne znate koji je broj preko kojeg se konektirate pogledajte ugovor u kojem pise broj.Nakon toga opet kliknite na Next. U sljedecem prozoru su prikazana polja u koja treba upisati korisnicko ime i lozinku koju treba potvrditi. Korisnicko ime i lozinku mozete naci u ugovoru. U prvo polje treba upisati korisnicko ime, a u drugo i trece lozinku.Jos samo cekirajte "Add a shortcut to this connection to my desktop" i klik na Finish.Ako ste radili po uputama, konekcija je uspjesno napravljena._________________________

Autor ovog tutorijala: stefo

Copyright - Tutorijali.Net 2006 - 2012