Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaša mišljenja o Linuxu
Author Message
Gogy Offline
____
*

RE: Vaša mišljenja o Linuxu
GoodGuy93 Wrote:Prvi problemi s Linuxom... instalirao sam Ubuntu, ali kad pustim neku pjesmu ništa se ne čuje... Gore, na statusnoj traci, na zvućniku je neki crveni znak i kada kliknem na njega, javi se greška i piše:

"Nisam pronašao GStreamer dodatke i/ili uređaje za kontrolu glasnoće."

U čemu je problem?

Probaj ovako, u terminal copy/paste ovo
Code:
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |

Radar404 <- moj blog
16-02-2010 09:47 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
GoodGuy93 Offline
Redoviti posjetitelj
**

Probao sam to, ali nakon instalacije ostaje isti problem....

"If you wait for luck to turn up, life becomes very boring." Mikhail Tal
16-02-2010 11:11 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Ajde otvori novu temu pa ćemo to probati riješiti. Ovo je topic za mišljenja o Linuxu :)

Radar404 <- moj blog
16-02-2010 11:35 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš

Evo upravo downloadao archa sad resizeam particiju i lagano u test pa javim dojmove :))
20-02-2010 09:51 PM
DarkBoss Offline
Novi korisnik
*

Linux je smece na vrece
06-03-2011 02:46 PM
Gogy Offline
____
*

Neki argument ili samo spamaš usput?

Radar404 <- moj blog
06-03-2011 04:53 PM
kecko Offline
Forumaš

Linux još uvijek djeluje dosta nedovršeno za desktop. Instaliram ubuntu, onda ne možeš slušat mp3ice, mislim razumijem ja da je to zbog licenci, ali ipak nije to u redu. Driveri katastrofa, TV out možeš sanjati bez poštenog natezanja, da ne govorimo o otvorenosti, a koliko zezanja imaš da naštimaš da se ulogiraš u X server kao root (znam ja da se to ne bi smjelo, ali ja to želim da si prvi put sve špoštelam bez velike zajebancije), ili da staviš korisnika bez zaporke (Jedini sam na računalu, ssh isključen...) Dosta je to sve traljavo, jednostavno fali tu neki CEO da malo naređuje i usmjerava programere, ovako ima previše traljavosti, a nikad neće biti niti puno bolje.
07-03-2011 09:43 AM
Gogy Offline
____
*

To sve zavisi o potrebama korisnika. Čak i ako si jedini user, imaš password ali se da lako namjestit da te uopće ne traži prilikom prijavljivanja u sustav (tako sam ja curi namjestio). Na žalost istina je da driveri nisu baš jača strana Linuxa ali to je razumljivo iz razloga što su proizvođači hardware-a toliko zatvoreni. Barem da na napišu neku dokumentaciju koja bi olakšala developerima razvoj drivera.

Što se tiče mp3-ca, novi Ubuntu će odmah prilikom instalacije ponuditi instalaciju svih restricted stvari koje omogućuju mp3, flash i sve ostale điđe-miđe, a osim toga tu je i Linux Mint koji dolazi sa svim tim stvarima predinstaliranim te kojeg smatram kao puno bolju distribuciju za sve koji se počinju upoznavati sa Linuxom.

Ako netko nije gamer i ako ima sreće sa hardwareom mislim da je Linux vrlo dobar i za Desktop korisnike. Osobno koristim Linux već 3 godine bez nekih poteškoća. Stvar je navike. Više se ni ne snalazim na Windowsima.

I da, istina je da su neke stvari na Linuxu teže za napraviti, podesiti itd. Ali isto tako je istina da su neke stvari na Linuxu piece of cake dok su na Windowsu totalno traljavo riješene (npr. prikazivanje skrivenih fajlova u exploreru ili uključivanje/isključivanje prikaza extenzija gdje je na Linuxu to klik-dva, dok sam jednom došao na Windows morao sam guglati kako se to radi jer sam već zaboravio kud moram ić). Opet kažem, stvar navike.

Windows 7 je ogromni korak naprjed što se kvalitete tiče ali moje osobno mišljenje je da su neke stvari nepotrebno zakomplicirali u odnosu na XP.

Radar404 <- moj blog
07-03-2011 12:38 PM
kecko Offline
Forumaš

Meni ipak djeluje dosta nedorečeno linux, krajnji korisnik ipak očekuje da mu sve radi kako spada, istina je i da svaka distribucija ima svoje probleme. Previše je to različitih distribucija i uzalud se troše resursi (programeri). Jasno je sve da sve one imaju isti kernel i 95% istog softwarea, ali ipak... Konkurencija je prevelika među programima, a opet naprave neke stvari totalno nelogično, prvenstveno mislim na gnome... Kad se sjetim njihovog file browsera i njegove bisere još od prije godinu dvije bude mi smješno. No da za krajnjeg korisnika linux može poslužiti kao Desktop OS, može.
Sve to kroz neko vrijeme postane normalno
(This post was last modified: 07-03-2011 02:39 PM by kecko.)
07-03-2011 02:38 PM
schmrz Offline
____
*

Opet flame war?

kecko Wrote:Previše je to različitih distribucija i uzalud se troše resursi (programeri).

Vidiš, programeri i dizajneri (barem većina, ima dosta kompanija koje imaju svoje plaćene programere koji rade full-time na linux kernelu, odnosno na onim projektima koji su njima od koristi a i imaš igrače kao što je Canonical) koji rade na tim projektima to rade zato što uživaju u tome, a ne zato što im je neko to rekao.

kecko Wrote:Konkurencija je prevelika među programima, a opet naprave neke stvari totalno nelogično, prvenstveno mislim na gnome...

Otkad je konkurencija loša stvar :\ Šta je nelogično kod njega?

kecko Wrote:Kad se sjetim njihovog file browsera i njegove bisere još od prije godinu dvije bude mi smješno.

Ne pričamo o Windowsu, godina-dvije u linux svijetu je ogroman vremenski period. Za toliko vremena izađu četiri release-a Ubuntu-a ako se ne varam.

Koristim Linux već četiri godine (kol'ko se ja sjećam) i sad mogu reći da definitivno smatram da je to po mom mišljenju superiorniji os. Koristim ga za posao, faks i sve ostalo osim što ponekad zaigram neku igricu na Windowsu. Doduše ne preferiram Ubuntu i uvijek sam imao neke probleme sa njim. Imam osjećaj da ga nikad ne ispoliraju do kraja prije nego što ga izbace. Koristim Archlinux na desktop mašini i Debian na laptopu. Što se tiče instaliranja linuxa i podešavanja, to treba da rade osobe koje su sposobne za to ili osobe kojima je zanimljivo da sami nauče kako će to uraditi — isto kao na windowsu. Uvijek ima onaj momak ili cura koja čitavoj familiji "popravlja" računare. Pošto sam to rekao, ipak mislim da je za kranjeg korisnika lakše instalirati i podesiti Ubuntu nego Windows. Makar su svi potrebni driveri spremni za instalaciju odmah nakon instalacije samog sistema. Nema petljanja po Internetu i traženja drivera. Ne znam za druge, ali meni je instalacija recimo Debiana uvijek bila ugodnija nego instalacija Windowsa. Po meni trenutno jedini razlog zbog kojeg mi Linux ne bi odgovarao je ako igrom slučaja budem vezan za Microsoftove tehnologije kao što je .NET. Ali ne vidim razlog što bi ikada bio Namigivanje

I da, što se tiče drivera, problema sam imao samo sa grafičkom na laptopu. I to zato što je proizvođač (Nvidia ja mislim) prestao podržavati moju grafičku u svom propriety driveru. Što se tiče ostalih periferija, imao sam više sreće nego sa Windowsom. Windows 7 zauzme nekih 16GB kada se instalira ali ne dođe sa driverima za integrisanu zvučnu karticu ili driverima za usb kablovski ili adsl modem...

I have no drinking problems. I drink. Get drunk. Fall down. NO PROBLEM
Registered As Linux User #484215
Moj skromni blog
Savjet za buduće programere: ovdje
07-03-2011 10:08 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 3 Guest(s)