Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uklanjanje strelica na ikonama shortcut-ova
Author Message
mitnica Offline
Novi korisnik
*

Uklanjanje strelica na ikonama shortcut-ova
poz. evo ovak naime pogledah savjet i tamo sve lijepo objašnjeno, (baš za likove poput mene), odem ja do HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile kad ono kood mene nema tog IsShortcut pa ga nisam niti mogao preimenovati u AriochIsShortcut. kod mene u lnk ima samo HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx i HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellNew e sad znači molim d mi netko proba opet kao idiotu kako da makne strelice sa ikona shortcut-ova.

i problem br, 2 pokušam promijeniti neku ikonu ali mi neće staviti onu koja je PNG, kako da ju preimenujem pa da ju mogu postaviti. hvala
29-01-2008 01:44 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
hurmash1ca Offline
Forum policeman
*

RE: Uklanjanje strelica na ikonama shortcut-ova
Dobrodosao/la.
Prvo: Nemoj dublje kopat po ta dva foldera, kljuc koji ti treba se nalazi u lnkfile. Dakle kad otvoris lnkfile parent folder, pogledaj u desnu marginu i tu ces naci IsShortcut.

Drugo: Trebas saveat kao .ico file da bi mogla promjeniti ikonu. http://converticon.com/ Na ovoj stranici PNG mozes pretvoriti u ICO.

RTFM!
29-01-2008 03:01 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
mitnica Offline
Novi korisnik
*

hvala za http://converticon.com/ riješeno, a što se tiče prvog problema nema s desne strane IsShortcut, pa napisano je u prvom mom postu što mi piše
29-01-2008 10:40 PM
Palm Visor Offline
Redoviti posjetitelj
**

Za uklanjanje strelice sa shortcut na desktopu ako imate ovaj program u Control Panel-u s njim bez nekog trazenja po registry mozete ukloniti strelicu sa šorkata!Evo screenshot!;

Attached File(s) Thumbnail(s)

30-01-2008 12:18 AM
mitnica Offline
Novi korisnik
*

na žalost nemam, može li se negdje skinuti ili ....
30-01-2008 02:43 AM
mitnica Offline
Novi korisnik
*

našao, skinuo, riješio, hvala,evo link ak nekom zatreba http://filehippo.com/download_tweakui/ Palac-goreHammer
30-01-2008 02:49 AM
HaZard Offline
Novi korisnik
*

mitnica Wrote:poz. evo ovak naime pogledah savjet i tamo sve lijepo objašnjeno, (baš za likove poput mene), odem ja do HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile kad ono kood mene nema tog IsShortcut pa ga nisam niti mogao preimenovati u AriochIsShortcut. kod mene u lnk ima samo HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx i HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellNew e sad znači molim d mi netko proba opet kao idiotu kako da makne strelice sa ikona shortcut-ova.

1. Kazes da si otisao u HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile , a onda kazes da u HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk nema IsShortcut

Pogledaj malo bolje ..._ROOT\lnkfile i ..._ROOT\.lnk
Normalno da nema, kada nisi otisao na pravo mjesto

2. lnk nije "ink",sa velikim "I", nego Lnk, samo sto je slovo "L" malo, dakle lnk, sa malim pocetnim slovom "L"

3. Sada potrazi "IsShortcut", pa ces vidjeti da ga ima He he

Vidim, da si se vec snasao, ali sam ovo napisao zbog nekih koji nece znati naci u Regedit-u, nego ce morati skidati neke programi i zatrpavati racunar Namigivanje A, da i ti naucis da bolje gledas He he

Uzivaj ...
Pozdrav ...
(This post was last modified: 31-07-2008 11:42 PM by HaZard.)
31-07-2008 11:39 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)