Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
trojanac
Author Message
onon2 Offline
Novi korisnik
*

Sad trojanac
inače nisam baš previše iskusan s uklanjanjem nekih napasti sa kompjutora, samo pustim nod32, spybot ili adaware da se time bave ali evo sad ne mogu ništa. Dakle, trojanac se nalazi u C:/WINDOWS/system32/winlog.exe
svaki put kad upalim komp, nod bi mi javio da je našao nešto i to nešto (ovaj trojanac) bi bio u ovoj "aktivnoj memori" (mislim da se tako zove, ne ide mi baš izražavanje u vezi kompa). Uglavnom dakle, već bi bio aktivan i nod ga nije mogao izbrisati, pisalo je da ga kliknem leave i onda kad bi sve skenirao bi rekao da je za brisanje potrebam reboot, ali ni nakon toga ne bi bio izbrisan trojanac. Pokušao sam ručno izbrisat taj file (Palac-dole) ali ne može. Onda sam pokušao i preko safe mode-a (mislio da znam više nego što znam), al rezultat je bio isti.
...Da skratim, sad više uopće ne mogu skenirati nodom jer je "file nod32.000 damaged", a nod je jedini pronalazio tog trojanca. Ne mogu napisat ni kako se zove, jer ne mogu pokrenut nod. Tako mi je kad traženje pomoći ostavljam kao zadnju opciju Ccc
03-02-2007 07:05 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
onon2 Offline
Novi korisnik
*

RE: trojanac
evo ipak sam došao do imena

c:\windows\system32\winlogon.exe - Win32/Agent.HA trojan
03-02-2007 07:17 PM
naftaš Offline
Redoviti posjetitelj
**

Ne kužim se ni ja baš, al probaj s ovim malim programčićem:Trojan.Qhosts removal tool.

Palac-gore

http://www.dugout-online.com/index.php?pg=home
03-02-2007 07:58 PM
onon2 Offline
Novi korisnik
*

Izgleda da taj služi samo za skidanje Trojan.Qhost trojanca
03-02-2007 08:41 PM
Kerber Offline
_
*

pokušaj u firewall-u blokirati proces po imenu winlog.exe, nemožeš ga izbrisati zato što je proces aktivan i javlja ti da ga se fajl trenutno koristi ili tako nešto. Kad ga blokiraš instaliraj Eraser program koji bez mogućnosti vraćanja briše podatke sa hdd i obriši winlog.exe nakon toga će ti možda (možda jer nisam imao iskustva s time) javljati grešku i tražiti instalacioni disc windowsa, ubaci i repariraj win. Ili ima opcija da od nekog kopiraš taj fajl i samo ubaciš nakon što si ga obrisao.

FGD!

Pravila foruma - pročitajte prije nego pitate
03-02-2007 09:40 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
d@d Offline
Forumaš

http://www.softpedia.com/get/System/Boot...Boot.shtml

Treba ti nešto kao "delete on boot" i stvar rješena (naravno ako taj trojanac nije backdoor)

http://www.justbeonline.net @ web katalog
jel bitno??!?
03-02-2007 11:59 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
_Net_Evil_ Offline
Redoviti posjetitelj
**

Ako se radi o nekom poznatijem trojanu, mislim nesmin ga sada imenovat ali, tog trojana ne moze niti jednan firewall ocitati, pa ni obrisati !
04-02-2007 10:12 PM
Leviathan Offline
Forumaš

program Unlocker služi sa brisanje datoteka koje se ne mogu obrisati normalnim putem. to je sve čega se mogu sjetiti
04-02-2007 10:55 PM
Len0 Offline
Forumaš

Najsigurniji put:
FORMAT
09-03-2007 11:33 PM
struja13 Offline
Redoviti posjetitelj
**

pa..malo povijesti...Trojanci su svoje ime dobili prema cuvenom epu o opsadi Troje, koju su Grci bezuspjesno napadali 10 godina i na kraju se povukli ostavljajuci pred njenim ulazom ogromnog konja..itd(pricu znate)

Pogresno je da TROJANCA nazovemo virusom...to je uvrjeda za njega.On je u biti jedna kompletna aplikcija i ne siri se kao virus.Takodje, trojanski konji se mogu ukloniti brisanjem njihovog fajla iz odredjenog direktoria , za razliku od virusa koji su obicno zakaceni za druge datoteke i ubacuju se u memoriju.Vecina njih nije sama po sebi destruktivna, ali zato omogucuje bilo kome na Internetu da upravlja vasim kompjuterom ili mu salje vase lozinke itd., tako da to kolika ce nam steta biti nanjeta zavisi samo od onoga ko se domogao nasih podataka.

Pa da okoncam...veoma sam skeptican o tom tvom trojancu,i njegovoj verziji...A i tesko da je to uopce trojanac ako ga nisi mogao rucno obrisati...ali da ne pametujem jer ti znas najbolje probaj s antivirusom AVAST(ima oko 16 MB)

Pozdrav...
29-10-2007 06:34 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)