Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Textbox sirina :D
Author Message
Dimitrije Offline
Novi korisnik
*

Textbox sirina :D
Ovako imam jedan problem, zeleo bih da promenim sirinu textboxa. Koliko sam citao to jedino mogu kada stavim da je multiline. I tako ja promenim sirinu. E sad moj textbox treba da ocita vrednost koja je u njega uneta i da uradi nesto kada se stisne Enter. Naravno on to radi ali pritom prelazi u sledeci red, kao kada u notpadu ili wordu stisnemo enter pa predje u sledeci red, logicno. Moj problem je taj sto kada se stisne enter program odradi posao ali ne onda korisnik ne vidi sta je uneo sem ako ne stisne backspace i obrise zadnji red. Moje pitane je kako bih mogao da promenim sirinu textboxa a da ne prelazi u sledeci red pri stisaknju enter (moze li se ograniciti broj kolona).

Moja ideja je da napravim IF petlju koja ce ako je Enter stisnut uraditi ono sto se zahteva od programa i stisnuti Backspace tako da ce automatski obrisati zadnji red He he

Kao ovo:

Code:
Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles TextBox1.KeyDown
        If e.KeyCode = Keys.Enter Then
            Moja_Funkcija() And BACKSPACE
        End If
    End Sub

kako da namestim da sam obrise jedno mesto (tj da se stisne Backspace) pri stisaknju enter.

Hvala

[img]http://www.dodaj.rs/f/2m/gR/2Ke3pwnE/giftfordimez.png[/img]
"God has a plan for each and everyone of us...all you have to do....is keep the faith and accept your calling" - Ronnie Coleman
(This post was last modified: 24-07-2011 02:51 PM by Dimitrije.)
24-07-2011 02:50 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dimitrije Offline
Novi korisnik
*

RE: Textbox sirina :D
Ima li bilo ko resenje He he

"God has a plan for each and everyone of us...all you have to do....is keep the faith and accept your calling" - Ronnie Coleman
26-07-2011 12:36 PM
schmrz Offline
____
*

Davno samo nekada zadnji put VB.net koristio, ali generalno u ovakvoj situaciji imas dva nacina zavisno od jezika/tehnologija koje koristiš:

a) da u samom event handleru preventiras defaultno ponasanje (pogledaj da li možeš nad e pozvati preventDefault() ili tako nešto) i
b) da napraviš izvedenu TextBox kontrolu u kojoj ces overridati keydown ili kako se vec zove odgovarajuca metoda.

Pogledaj po internetu malo kako bi uradio prvo, odnosno drugo. Dokumentacija ti je najbolji prijatelj Namigivanje

Edit: evo pogledaj ovdje kako je riješeno: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/...press.aspx

I have no drinking problems. I drink. Get drunk. Fall down. NO PROBLEM
Registered As Linux User #484215
Moj skromni blog
Savjet za buduće programere: ovdje
27-07-2011 01:51 PM
Dimitrije Offline
Novi korisnik
*

Hvala puno na pomoci !

27-07-2011 03:40 PM
kecko Offline
Forumaš

Ne trebaš obrisati ENTER, dovoljno je da ga ne prihvatiš (proslijediš kontroli) što on keydown event imaš mogučnost.
Pogledaj si e.SuppressKeyPress i sve ti bude jasno.
(This post was last modified: 01-08-2011 10:40 AM by kecko.)
01-08-2011 10:39 AM
Dimitrije Offline
Novi korisnik
*

(01-08-2011 10:39 AM)kecko Wrote:  Ne trebaš obrisati ENTER, dovoljno je da ga ne prihvatiš (proslijediš kontroli) što on keydown event imaš mogučnost.

Ne smem blokirati enter posto ga koristim u textboxu da pokrenem program da ocita vrednost iz textboxa i pokrene nesto dalje....

01-08-2011 11:12 AM
kecko Offline
Forumaš

(01-08-2011 11:12 AM)Dimitrije Wrote:  
(01-08-2011 10:39 AM)kecko Wrote:  Ne trebaš obrisati ENTER, dovoljno je da ga ne prihvatiš (proslijediš kontroli) što on keydown event imaš mogučnost.

Ne smem blokirati enter posto ga koristim u textboxu da pokrenem program da ocita vrednost iz textboxa i pokrene nesto dalje....
pa to ti i govorim...
onkeydown eventom staviš
Code:
Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles TextBox1.KeyDown
        If e.KeyCode = Keys.Enter Then
            //imaš enter, znaš da je pritisnut, sad ga zaustaviš tu i ne daš mu da dođe do kontrole
            e.SuppressKeyPress=true;
            //pozoveš što trebaš
            Moja_Funkcija() And BACKSPACE
        End If
    End Sub
03-08-2011 10:40 AM
Dimitrije Offline
Novi korisnik
*

@kecko TO BRATE HVALA TI SPASAO SI ME He he

[Image: stock_lock.png]

(This post was last modified: 04-08-2011 08:51 PM by Dimitrije.)
04-08-2011 08:48 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)