Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
rollover button
Author Message
Morrissey Offline
Forumaš
***

Posts: 691
Joined: Mar 2007
Reputation: 13
Post: #11
RE: rollover button
Maky Wrote:pa nisam cuo zato , isto kad bi ja tebe ness pito sto neznas .Jesi ti cuo sta je botanika?

Naravno da nisi čuo kad se ne trudiš ...
Zaboga čovječe dođi prvo sa nekim predznanjem.

MANUAL ti je btw svaka pomoć koju dobiš sa programom, pogledaj pod HELP,da to gledaš i potrudiš nebi stvarao takav krug gluposti oko sebe.

Znam što je botanika,da neznam napisao bih u GOOGLE i otkrio.
To bi isto ti mogao razmisliti da probaš.
09-03-2008 12:41 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Maky Offline
Novi korisnik
*

Posts: 71
Joined: Feb 2008
Reputation: -4
Post: #12
RE: rollover button
pa neznam nesto engleski , i hocel mi neko napokon reci sta je taj up frame , sta necu ici na google kucat up frame xD
(This post was last modified: 09-03-2008 12:58 AM by Maky.)
09-03-2008 12:58 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
oriobilly Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 288
Joined: Jan 2007
Reputation: 5
Post: #13
RE: rollover button
UP frem ti je jedan od četiri mogUča svojstva buttona iliti dugmeta.Kada neki oblik konvertuješ u simbol buttona sa tipkom F8.Dok je recimo kvadrat koji si napravio na sceni selektovan (kliknuo si jednom na njega) stisneš tipku F8 i dadeš mu neko ime (nije bitno koje) ispod toga imaš 3 radio buttona i izabereš pod Button, onda stisneš OK.
Tada na sceni dvoklikom stisneš taj kvadrat i otvori ti se timeLine toga dugmeta gdje imaš njegova 4 svojstva.
1.Stanje kako izgleda odnosno kako si ga napravio ( to je UP stanje)
2.Stanje kada na njega dođeš mišem (Ower stanje)
3.Stanje kada ga stisneš mišem ili (Down stanje)
4. Hit je polje koje ono pokriva da se može kliknuti.To nije potrebno mjenjati,ali možeš.
Dabi mogao mjenjati ta četiri stanja potrebno je na svaki postaviti KeyFrame.Na polje ispod akcije koju želiš mjenjati desni klik i odaberi Insert keyFrame.Kada si to napravio klikni na dugme i promjeni mu boju.Ako si to napravio u ower stanj kada dođeš na njega mišem dugmetu če se promjeniti boja.

DALI JE SADA JASNIJE Rofl

Divno je biti nekome nešto !!!
(This post was last modified: 09-03-2008 01:44 AM by oriobilly.)
09-03-2008 01:42 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Maky Offline
Novi korisnik
*

Posts: 71
Joined: Feb 2008
Reputation: -4
Post: #14
RE: rollover button
hvala jassno je sada
09-03-2008 10:15 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)