Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nadogradnja RAM-a
Author Message
zanychew Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 114
Joined: Mar 2007
Reputation: 1
Post: #21
RE: Nadogradnja RAM-a
E na taj nacin sam i ja nadogradio RAM. Drzao jednom rukom kuciste i polako ubacio RAM ploču na matičnu ploču sastavio, upalio i sve fino sljaka... ovo pisem da mi je to bio prvi put za RAM nadogradnju... pa da spomenem... sve se to moze sa voljom i strpljenjem i koncetriranoscu uraditi bez ikakvih problema...

http://www.bhmeteo.com --> Prvi bosansko-hercegovacki meteoroloski portal i forum!

http://www.katarina-line.com
14-11-2007 09:48 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
joker478 Offline
Novi korisnik
*

Posts: 1
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #22
RE: Nadogradnja RAM-a
kako da saznam koliko mhz koristi moj ram
22-12-2008 06:19 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #23
RE: Nadogradnja RAM-a
Odi u BIOS, mislim da tamo negdje to mora pisat.

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
22-12-2008 08:11 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kerber Offline
_
*

Posts: 359
Joined: Dec 2006
Reputation: 1
Post: #24
RE: Nadogradnja RAM-a
schmrz Wrote:Najbolje je da promjenu komponenata vrsi strucna osoba, sto ne mora znaciti da morate odnijeti kompjuter u servis...

Moguce je sprziti plocicu rama samim dodirom ruke na neki od provodnickih elemenata RAM-a. Kako to sprijeciti?

- Prije bilo kakvih "operacija" na vasem kompjuteru, rijesite se staticnog elektriciteta (jednom rukom dohvatite kuciste kompjutera - da bi se rijesili razlike potencijala)
- I kada se rijesite staticnog elektriciteta opet nemojte dirati provodnicke elemente komponenata (metalne dijelove, pinove i sl.); uvijek komponente drzite za plasticne dijelove odnosno ne provodnicke elemente.

Ja predlažem doktorske rukavice :)

A može li mi ko reći, nešto sam načuo, ako ubacimo npr 2 slota od po 1 GB DDR2 da se naštima ili šta već dual chanel i da radi duplo tj 2x1=2GB x duplo = 4 GB i da je tu prednost DDR3 jer se radi na three chanel gdje će se otvarivati trosturuka brzina

FGD!

Pravila foruma - pročitajte prije nego pitate
23-12-2008 07:27 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
schmrz Offline
____
*

Posts: 567
Joined: Feb 2007
Post: #25
RE: Nadogradnja RAM-a
Dual channel je jednostavno kada imas 2GB rama, odnosno dvije plocice po 1GB.
ili dva puta po 512MB pa imas 1GB dual channel

Ali nije neka velika razlika ako se koristi za igranje igrica i sl. Za poslove sa velikim brojem podataka se isplati...

I have no drinking problems. I drink. Get drunk. Fall down. NO PROBLEM
Registered As Linux User #484215
Moj skromni blog
Savjet za buduće programere: ovdje
23-12-2008 08:36 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
hurmash1ca Offline
Forum policeman
*

Posts: 516
Joined: Jun 2006
Reputation: 9
Post: #26
RE: Nadogradnja RAM-a
Radi se samo o teoretskom bandwidthu. Npr 2GB DDR2-800 nije isto kao i 4GB DDR-400 Lol
Dual-channel u vecini slucajeva neces osjetiti, osim ako benchas. Sto se RAM-a tice, kolicina > brzina.

RTFM!
24-12-2008 08:18 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)