Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brisanje duplih mailova iz više tablica u SQL-u
Author Message
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #7
RE: Brisanje duplih mailova iz više tablica u SQL-u
Ako to ne radi, jedna od solucija je napraviti Javascript/Ajax skriptu koja bi pozivala PHP kod koji bi imao limitirani broj mailova koje izbriše.
Tako da bi se PHP kod pozivao u intervalima kroz javascript te bi se time smanjilo vrijeme PHP-u potrebno za obradu podataka. Recimo ako bi limitirali
broj na npr. 1000 mailova, to se za čas odradi, i onda se javascriptom pozove ponovno.

Dakle PHP kod bi izgledao otprilike ovako:

delete.php
PHP Code:
$start $_POST['start'];
$end $_POST['start']+1000;
$query mysql_query"SELECT email from prvatablica LIMIT ".$start.",".$end."");
while(
$row=mysql_fetch_array($query)) {
   
mysql_query("DELETE FROM drugatablica WHERE email = '".$row['email']."' ");
   
mysql_query("DELETE FROM trecatablica WHERE email = '".$row['email']."' "); 


A za ajax bi mogao koristit jquery (nadam se da znaš kako ga includat na stranicu, ako ne proguglaj) pa bi ti to izgledalo ovako:


Code:
var cnt = 0;
function brisiMailove(cnt) {

$.post( "delete.php?start="+cnt, function( data ) {
    brisiMailove(cnt+1000); // Kad obrise 1000 komada, krece po novih 1000 komada
  });  
}

brisiMailove(cnt);

Nisam testirao ali tako nekako otprilike...

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
23-09-2013 07:20 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: Brisanje duplih mailova iz više tablica u SQL-u - Gogy - 23-09-2013 07:20 PM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)