Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
U cemu je greska?
Author Message
valter Offline
Novi korisnik
*

Posts: 10
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #1
Question U cemu je greska?
Vrlo moguce da se radi o jednostavnoj stvari, ali s obzirom na sve druge stvari koje trenutno radim, mozak mi je jednostavno u stanju hibernacije....

Naime radi se o tome da bi pozadina celije trebala da bude u skladu s brojem office-a, znaci recimo zuta pozadina ako je broj officea izmedju 100 i 200, itd. Medjutim, PHP prijavljuje gresku, "neocekivan znak > u liniji...."

Code:
<?php if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 100 && < 200) { ?><span class="officenr_yellow"><a href="office.php?<?php echo $MM_keepNone.(($MM_keepNone!="")?"&":"")."id=".urlencode($row_rsOfficeList['LokaleID']) ?>"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></a></span><?php } else if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 200 && < 300) { ?><span class="officenr_red"><a href="office.php?<?php echo $MM_keepNone.(($MM_keepNone!="")?"&":"")."id=".urlencode($row_rsOfficeList['LokaleID']) ?>"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></a></span><?php } else if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 300 && < 400) { ?><span class="officenr_blue"><a href="office.php?<?php echo $MM_keepNone.(($MM_keepNone!="")?"&":"")."id=".urlencode($row_rsOfficeList['LokaleID']) ?>"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></a></span><?php } else { ?><span class="officenr_red"><a href="office.php?<?php echo $MM_keepNone.(($MM_keepNone!="")?"&":"")."id=".urlencode($row_rsOfficeList['LokaleID']) ?>"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></a></span><?php } ?>
(This post was last modified: 09-11-2011 09:13 AM by valter.)
09-11-2011 09:08 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #2
RE: U cemu je greska?
Iskreno ako smijem biti iskren vise bih volio kopati nego odgonetnuti sta je autor ovog koda htio ostvariti. Ovo nalazenje greske mi lici na onaj crtic "Gdje je Jura?"

"When all else fails, read the manual."
09-11-2011 04:33 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
valter Offline
Novi korisnik
*

Posts: 10
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #3
RE: U cemu je greska?
Pa prvo pise u kôdu, a drugo pise i u postu sta se je cilj
09-11-2011 05:03 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #4
RE: U cemu je greska?
hahaa pa slozi malo ovaj kod, ovo mi dodje kao da trazis iglu u plastu sena !
09-11-2011 05:19 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #5
RE: U cemu je greska?
U svemu imaju pravila ponašanja pa tako i u pisanju programskog koda ovaj kod koji si ti naveo ovdje ovako toliko necitko napisan da debugiranje ovakvog koda je gotovo pa nemoguće. Vjerojatno je negdje zaboravljena neka zagradica ili ; (sintaxna greska). Samo sam htio sugerirati da to čitkije napises da ces vjerovatno naci gresku i sam.

"When all else fails, read the manual."
09-11-2011 05:20 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
valter Offline
Novi korisnik
*

Posts: 10
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #6
RE: U cemu je greska?
Code:
<?php if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 100 && < 200) { ?>
<span class="officenr_yellow"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php } else if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 200 && < 300) { ?>
<span class="officenr_red"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php } else if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 300 && < 400) { ?>
<span class="officenr_blue"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php } else { ?>
<span class="officenr_red"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php } ?>

Valjda je sada jasnije... jebi ga ja nisam programer, ni developer, ali mogu pratiti kôd... nema razloga traziti iglu u plastu sijena niti izmisljati toplu vodu... vec sam u prvom postu naveo da PHP prijavljuje gresku "neoceikvan znak > u liniji...." sto znaci da je fazon u matmatickim operatorima < i >...
(This post was last modified: 09-11-2011 08:09 PM by valter.)
09-11-2011 08:06 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #7
RE: U cemu je greska?
Ok i jel sad vec bolje valjda ti je jasno da vec na prvoj liniji ti pravis sintaxnu gresku uspoređujes nista sa 200 pa tako i sa ostalim linijama, to treba izgledati ovako :

PHP Code:
<?php if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 100 && $row_rsOfficeList['LokaleNR'] < 200) { ?>
<span class="officenr_yellow"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php } else if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 200 && $row_rsOfficeList['LokaleNR'] < 300) { ?>
<span class="officenr_red"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php } else if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 300 && $row_rsOfficeList['LokaleNR'] < 400) { ?>
<span class="officenr_blue"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php } else { ?>
<span class="officenr_red"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php ?>

"When all else fails, read the manual."
09-11-2011 08:23 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
valter Offline
Novi korisnik
*

Posts: 10
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #8
RE: U cemu je greska?
(09-11-2011 08:23 PM)danielvast Wrote:  Ok i jel sad vec bolje valjda ti je jasno da vec na prvoj liniji ti pravis sintaxnu gresku uspoređujes nista sa 200 pa tako i sa ostalim linijama, to treba izgledati ovako :

PHP Code:
<?php if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 100 && $row_rsOfficeList['LokaleNR'] < 200) { ?>
<span class="officenr_yellow"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php } else if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 200 && $row_rsOfficeList['LokaleNR'] < 300) { ?>
<span class="officenr_red"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php } else if ($row_rsOfficeList['LokaleNR'] > 300 && $row_rsOfficeList['LokaleNR'] < 400) { ?>
<span class="officenr_blue"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php } else { ?>
<span class="officenr_red"><?php echo $row_rsOfficeList['LokaleNR']; ?></span>
<?php ?>

zato sam i naveo da nisam ni programer ni developer, nego cisto amaterski pristup PHP-u... gresku nisam ni primjetio jer sam radio po slicnom primjeru koji funkcionise, ali eto vidis, svaki dan se nauci nesto novo :)
09-11-2011 09:11 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #9
RE: U cemu je greska?
Ako se uopce zelis baviti webom prije ili kasnije ces morati php nauciti i usvojiti, naravno nista se nemoze preko noci ali polako uz zelju i vlju sve se moze kao sto sam kazes svaki dan naucis nesto novo He he

"When all else fails, read the manual."
09-11-2011 09:50 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
valter Offline
Novi korisnik
*

Posts: 10
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #10
RE: U cemu je greska?
Hvala puno, a da ce to sve doci na svoje prije ili kasnije, ne sumnjam :)
12-11-2011 06:25 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)