Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpa za kupovinu
Author Message
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #1
Korpa za kupovinu
Malo sam razgledao po netu kako ovo cudo funkcionise i nasao neki jednostavan primer koji sam pokusao da prilagodim za moje potrebe. Ajde da ne filozofiram previse evo postavicu fajlove pa cu objasniti u cemu je problem (inace mislio sam da postavim ovde kod u postu ali dobijam forbbiden):


Ovo sve radi kako ja zelim ali dobijam neke greske. Npr kada dodam proivod u korpu prvi put dobijem sledece:

Ukodu sam oznacio koje su to linije kod mene u kodu.
Code:
Notice: Undefined index: cart in cart.php on line 38

Ako taj isti proizvod dodam jos jednom te greske nema?!? Ako dodam neki drugi proizvod dobijem isti tip greske koja se vise ne pojavljuje cim bih dodao isti taj proizvod jos jednom:
Code:
Undefined index: 13 in cart.php on line 38

Kad pregledavam korpu uvek dobijam gresku:
Code:
Notice: Undefined index: id cart.php on line 25
Notice: Undefined index: action in cart.php on line 26
Kako je moguce da $_GET ne odradi posao?!?
Slicno se desi i kad ispraznim korpu:
Code:
Notice: Undefined index: id cart.php on line 25
Notice: Undefined index: cart cart.php on line 57


Attached File(s)
.php  cart.php (Size: 1.83 KB / Downloads: 3)
.php  products.php (Size: 505 bytes / Downloads: 1)
31-10-2011 04:01 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #2
RE: Korpa za kupovinu
Jel se igdje u kodu provjeravaju dali su varijable postavljene sa isset funkcjom?
Npr.
PHP Code:
if(isset($_GET)) {
......................


"When all else fails, read the manual."
31-10-2011 06:26 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #3
RE: Korpa za kupovinu
To nisam. Provjericu pa cu da javim sta sam uradio.
Dzaba, ne pomaze. Ma odradicu error_reporting(0) neda mi se da se zamajvam sa ovim kad inace skript radi.
(This post was last modified: 31-10-2011 09:25 PM by stefendoza.)
31-10-2011 08:33 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #4
RE: Korpa za kupovinu
Evo ovako nekako izgleda ta moja korpa. Kako bi sad mogoa da obezbedim da na klik dugmeta obezbedim da se podaci koje se nalaze u korpi upisu u neku tabelu. Recimo imam tabelu korpa (nazivproizvoda,kolicina) u koju treba da upisem ove podatke u nju.

PS.Da li se jos nekom desava da ne moze da postuje neki duzi PHP kod izmedju tagova?!?


Attached File(s)
.php  cart.php (Size: 2.32 KB / Downloads: 2)
01-11-2011 01:39 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #5
RE: Korpa za kupovinu
Pa mozes ubaciti skrivena polja ako naravno ne zelis da se vide, naravno formu i to je to, dakle napravis obicnu formu i u nju stavis skrivena polja
PHP Code:
<input type="hidden" name="proizvodi['naziv_proizvoda']" value="<?php echo $naziv ?>" />
<
input type="hidden" name="proizvodi['kolicina_proizvoda']" value="<?php echo $cijena ?>" /> 
I na kraju samo puknes jedan foreach za ubacivalje u bazu
PHP Code:
foreach ($_POST as $value) {
         
$naziv filter($value['naziv_proizvoda']);
         
$kolicina intval($value['kolicina_proizvoda']);
         
//INSERT na bazu podataka


"When all else fails, read the manual."
01-11-2011 09:58 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #6
RE: Korpa za kupovinu
Aaaaaa da. Hvala. Odradicu pa cu da se javim jesam uspeo.
Resio sam problem bez hidden polja. Evo kako:

- Napravio jedno dugme submit na dnu stranice
Code:
<form name="proizvodi" method="POST">
<input type="submit" name="submit" value="Naruci">
</form>

- Gore gde preko varijable $name i $quantity upisujem ime i broj komada narucenih komponenti odradim samo ovo:

Code:
if(isset($_POST['submit'])){
    echo $name .''.$quantity. '</br>';
}


Sto mi izlista sve narucene komponente i broj komada. Sad umesto sto radim echo trebalo bi samo napraviti INSERT i to je to.
(This post was last modified: 01-11-2011 03:38 PM by stefendoza.)
01-11-2011 02:44 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
mmm Offline
Novi korisnik
*

Posts: 1
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #7
RE: Korpa za kupovinu
Da li neko moze da prosledi neki link za gotovu korpu za kupovinu.. neku maksimalno jednostavnu.. hitno
05-12-2012 09:54 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,378
Joined: Feb 2006
Post: #8
RE: Korpa za kupovinu
Pogledaj da li ti ovo odgovara http://phpshop.sourceforge.net/

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |


Radar404 <- moj blog
05-12-2012 11:59 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)