Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dinamicko popunjavanje select liste
Author Message
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #21
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Ajd ja cu ti to napraviti da se ne sekamo ovdje bezveze lakse ce ti biti i nauciti i meni je lakse pokazati ovako, samo jedno pitanje dakle ti trebas ove proizvode samo ubaciti u bazu samo mi treba ime tablice u koji ide ova narudžba
Evo ga inace kada zelis poslati listu vrijednosti polja sa postom to radis tako da pred imena stavis [] npr. name="proizvodi[]", malko sam modificirao kod jer je bilo potrebno dodati elemente u DOM stablo da bi ga post prepoznao sad je puno bolje btw. kada saljes post potrebno je ime da bi ga post raspoznao ako nema imena tada ga i post ne prepoznaje.


Attached File(s)
.rar  kraj.rar (Size: 1.84 KB / Downloads: 4)

"When all else fails, read the manual."
(This post was last modified: 24-10-2011 02:12 PM by danielvast.)
24-10-2011 01:24 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #22
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
E pogledao sam ovaj skript, vidim da se sad u POST nalazi idProizvodjac i idProizvod i to je ono sto meni treba. Ja sad treba da idProizvod upisem u tabelu narudzba_proizvod gde upisujem idNarudzba i sve ove odabrane idProizvod-e. idNarudzba imam obezbedjeno on mi nije problem. Ako uradim ovo nakon submit-a:

Code:
foreach($_POST as $lista_proizvoda)
                        {
INSERT INTO narudzba_proizvod (idNarudzba,idProizvod) VALUES($idNarudzba,$lista_proizvoda)
                        {

nista ne dobijem jer mi je u nizu lista_proizvoda idProizvodjac a ne idProizvod?!? Verovatno sam krenuo u pogresnom smeru! Da napomenem samo da ovaj INSERT u foreach petlji je samo pokazni,naravno ne kreiram ovako upit!
24-10-2011 11:24 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #23
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Nema smisla da ovdje nastavljas pisati jer ovo nije vise vezano za javascript... Samo jedan savjet ti si se uhvatio jako velikog projekta bez toga da si isplanirao i organizirao se da valja to ti kod bilo kojeg projekta ne valja, pogotovo nekog koji je velik kao ovaj bolje se organiziraj prije nego sto počmes sa ovakvim projektima samo mali savjet, ako te nesto dodatno muci otvori novi post ovdje o php-u nema smisla pisati. Ali kako sam je to postavio treba biti:

Code:
foreach($_POST['listaproizvoda'] as $lista_proizvoda) {
INSERT INTO narudzba_proizvod (idNarudzba,idProizvod) VALUES($idNarudzba,$lista_proizvoda)
}

Ako nije vezano za JS otvori novu temu i btw ubacivalje nefiltriranih podataka u bazu podataka nikako ne smijes raditi uvijek radi escape prije no sto ubacis u bazu.

"When all else fails, read the manual."
24-10-2011 11:48 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #24
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Jednostavno sam mislio da ovde zavrsim ovo jer otvaranjem nove teme morao bih i da ponovo objasnjavam problem a slozices se da bi mi za to trebalo jedno 30 recenica. Ma mozda ti se cini da je ovo neki big projekat al veruj mi da nije, cak sta vise skolski je i daleko od toga da je komercijalni (deo projekta u sklopu faxa). Ova foreach petlja opet ne daje rezultate:

Code:
Notice: Undefined index: lista_proizvoda
Warning: Invalid argument supplied for foreach()

Filtriranje se podrazumeva ja samo ovde dajem pokazne primere.
25-10-2011 12:07 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #25
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Kolega, ja nisam vidovit i na osnovu 2 linije pseudo koda nemogu ti nista reci znam kako sam postavio listu i kod mene to radi savrseno, meni se nista ne cini znam sto cini veliki a sto mali projekt mozda je to mali projekt za grupu ljudi a za tebe ako to zelis sve da valja odraditi to nije mali projekt, u svakom slucaju i da jeste mali projekt organizacija u ti nece naskoditi jer i sam vidis da ovo postaje kaotično, ako se zelis baviti programiranjem a vjerujem da zelis da stvaras dobre navike a dobra je navika biti dobro organiziran pa cak i na malim projektima. Nista ja ti zlonamjerno ovdje govorim govorim ti kako ja to vidim nadam se da nema zamjerkiu svakom slucaju postavi kod pa cemo vidjeti sta se moze :)

"When all else fails, read the manual."
25-10-2011 04:54 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #26
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Shvakako da se necu ljutiti na sugestije, jer vidim da su iskrene.
Rijesio sam poblem a u pitanju je bila jedna banalna stvar pa tako dugme tipa submit nisam bio setovao pa se POST niz nije ni punio i PHP nije mogao ni da skonta sta je $_POST['listaproizvoda']. Sad radi, hvala jos jednom puno !
25-10-2011 11:58 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #27
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Svaka cast kolega cijenim ljude koji znaju primiti kritiku ma kakva ona bila, super sto si rijesio problem :)

"When all else fails, read the manual."
26-10-2011 12:39 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #28
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Sramota je reci da znas iako znas da ne znas Namigivanje Uostalom niko nije sveznajuci osim svevisnjeg, prema tome .... Pozdravcic
28-10-2011 03:28 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #29
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Nije sramota ne znati sramota je ne tražiti odgovor :)

"When all else fails, read the manual."
28-10-2011 11:54 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)