Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dinamicko popunjavanje select liste
Author Message
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #11
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Ovo ne kontam.

<div id="txtResult"><select name="cityList"><option>OVDE LISTAM PROIZVODE</option></select> </div>


Oznacio sam gde izlistavam proizvode, ali kako ce funkcija da zna iz koje kategorije biram proizvodjaca tj kako ce da zna za koju kategoriju da napravi listu?
(This post was last modified: 22-10-2011 05:39 PM by stefendoza.)
22-10-2011 05:39 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #12
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Znac ce na osnovu selectbox-a koji si odabrao samo za istu funkciju moras prosljediti jos jedan pramametar koji ce oznacavati div u kojem ce prikazati rezultate
Code:
function sendRequest (url, qStr, respDiv) {...}
function displayResponse (respDiv) {...} //prikazi u tom divu rezultate
i Recimo da imas boxove
Code:
<select name="box1" onchange="sendRequset('product.php', 'catId=1', 'display1')">
<option value="1">1</option>
<option value="2">2</option>
</select>

<select  id="display1"></select>

<select name="box2" onchange="sendRequset('product.php', 'catId=2', 'display2')">
<option value="1">1</option>
<option value="2">2</option>
</select>

<select  id="display2"></select>

Dakle dobiti ce id kategorije iz query stringa izvrsiti upit na bazu i ispisati sve proizvode za tu kategoriju zazim ce taj response prikazati u select tagu čiji si id prosljedio kao parametar funkcije.

"When all else fails, read the manual."
22-10-2011 07:46 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #13
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Molim te hajde napisi ti za ovaj moj primer Javascript, meni je ovo konfuzno ovako i zato bi kroz primer jedino mogao da skontam kako ova f-ja "stateChanged" u stvari radi. Evo ti mojih konacnih fajlova, javascript imas gore.


Attached File(s)
.php  product.php (Size: 322 bytes / Downloads: 1)
.php  script.php (Size: 1.43 KB / Downloads: 1)
22-10-2011 10:21 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #14
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Mogu li u tom slucaju dobiti i sql file?

"When all else fails, read the manual."
22-10-2011 10:38 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #15
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Da svakako, izvoli.


Attached File(s)
.rar  store.rar (Size: 2.99 KB / Downloads: 1)
22-10-2011 10:55 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #16
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Prije svega da se izvinem mislio sam da state changed funkcija mozre primati parametre no izgleda da ne moze u svakom slucaju rijesio sam prolem preko globalne varijable testirao sam i radi sve super nadam se da ce pomoci Namigivanje


Attached File(s)
.rar  kraj.rar (Size: 1.59 KB / Downloads: 1)

"When all else fails, read the manual."
23-10-2011 12:03 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #17
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
E stvarno si tata ovog zanata, sta da kazem nego SVAKA TI CAST (citaj svaka ti dala xD ). Hvala puno ako ti nesto znaci.

E imam jos jedno kratko pitanje. Kad okinem submit i printam $_POST niz on bude prazan, sto je i logicno ovako kako je ovde postavljena forma a i meni nekako treba da dobavim idProizvod jer njega trpam u tabelu, video si verovatno tabelu narudzba_proizvod u kojoj imam idNarudzba i idProizvod. Odakle da pokupim idProizvod?
23-10-2011 12:41 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #18
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Morat ces za svaki select umjesto
Code:
name="manufacturer"
umjesto
Code:
name="manufacturer<?php echo $red['idKategorija']; ?>"
I dobiti ces id proizvoda koji trazis jer je ovako postavljeno overridano ime posljednjim select box-om isto to uradi i sa productima

"When all else fails, read the manual."
(This post was last modified: 23-10-2011 01:05 AM by danielvast.)
23-10-2011 01:03 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #19
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Glava me boli od id-ova :)
Pokusacu sutra pa se javim sta sam uradio, nadam se da cu uspjeti ! Hvala jos jednom !
23-10-2011 01:21 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
stefendoza Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 81
Joined: Apr 2010
Reputation: 1
Post: #20
RE: Dinamicko popunjavanje select liste
Ajde malo da prodiskutujemo ovaj moj $_POST. Ako odaberem nesto iz ove ponude, ja cu prvo sa reda, i opalim submit evo sta sve imam u nizu:

Code:
Array ( [manufacturer1] => 3 [productlist] => [manufacturer2] => # [manufacturer3] => # [manufacturer4] => # [manufacturer5] => # [manufacturer6] => # [manufacturer7] => # [manufacturer8] => # [manufacturer9] => # [manufacturer10] => # [manufacturer11] => # [manufacturer12] => # [manufacturer20] => # [manufacturer21] => # [manufacturer22] => # )

Ovo 3 je idProizvodjaca iz select liste manufacturer, to mi je jasno.Product list je prazan jer je njegov value prazan i to je jasno. E sad me zanima ovaj nacin na koji se puni $_POST niz i zasto uzima samo vrednosti iz value od manufacturer i product list?!?Imam ja jos value vrednosti u ovoj formi, jeste da nemaju ime ali i ako im dodelim neka imena opet ce samo da se POST puni iz ova dva pomenuta gore. Sto se tice idProizvoda nisam uspeo da realizujem ovo sto si mi sugerisao jer moj idProizvod se nalazi u drugom fajlu, product.php ako se secas a trebao bih da ga dobavim ovde u productlist ako se ne varam, valjda je to jedino logicno?!?
23-10-2011 11:13 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)