Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Refresh stranice
Author Message
hamferus Offline
Forumaš
***

Posts: 350
Joined: Jun 2006
Reputation: 8
Post: #1
Refresh stranice
Zdravo,

Evo nene neznalice koji ima jedno pitanjce.

Zanima me kako mogu napraviti refresh stranice.
Ovo je kod koji imam zasada
Code:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>guestbook</title>
</head>
<body bgcolor="#ffffff">
<!--url's used in the movie-->
<!--text used in the movie-->
<!-- saved from url=(0013)about:internet -->
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="650" height="400" id="guestbook" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="guestbook.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><embed src="guestbook.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="650" height="400" name="guestbook" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>
</body>
</html>


Sada isprobavam jedan guestbook koji se treba refreshati nakon šta je poruka upisana, al to ne radi pa mene zanima kako to izvesti ponoću html-a ili javascripta.

U konačnici taj guestbook treba bit u flashu pa to treba flash napravit a trenutačno ne radi, a ja nemam pojma zašto.

Hvala

PHOTO - http://www.hamferus.com
VIDEO - http://www.metacafe.com/f/channels/hamferus/
RC WORLD - http://rcfanatic.blogspot.com
FLASH TUTORIJALI - http://blog.hamferus.com
(This post was last modified: 17-09-2006 07:32 PM by hamferus.)
17-09-2006 07:28 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #2
RE: Refresh stranice
Ok, a možeš li mi prvo reći zašto ti treba refresh nakon upisa (s obzirom da se odmah poruka ispiše)

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
17-09-2006 08:30 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
hamferus Offline
Forumaš
***

Posts: 350
Joined: Jun 2006
Reputation: 8
Post: #3
RE: Refresh stranice
To sam htio napisat kao edit jer sam našao grešku. Krivo sam napiso slovo u php-u.

Edit mi je isteko a drugi post nije htio spojit pa sam to stavil pod obavijesti.

Sad me zanima kako napraviti da se html bazirana stranica refresha recimo svakih 5 -10 minuta sama, a ne da user mora stisnuti reload/refresh gumb i dal je to moguće.

PHOTO - http://www.hamferus.com
VIDEO - http://www.metacafe.com/f/channels/hamferus/
RC WORLD - http://rcfanatic.blogspot.com
FLASH TUTORIJALI - http://blog.hamferus.com
17-09-2006 08:33 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #4
RE: Refresh stranice
Code:
<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="60">

Gdje 60 predstavlja broj sekundi

60x5 = 300 znači za 5 minuta treba upisat 300

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
17-09-2006 08:58 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
hamferus Offline
Forumaš
***

Posts: 350
Joined: Jun 2006
Reputation: 8
Post: #5
RE: Refresh stranice
Dobro to mi je sad jasno.

Ajmo dalje.
Kad se gleda tko je online ta stranica se sama refresha s ovim kodom
Code:
<meta http-equiv="refresh" content="60;URL=online.php" />

Dal se ovaj kod može iskoristit recimo kad user loada index.html koji sadrži ovaj kod iznad i on refresha neku x stranicu prije nego je user došao na nju il bi taj komad koda trebo stavit na tu X stranicu?
EDIT: Proba spajanja

PHOTO - http://www.hamferus.com
VIDEO - http://www.metacafe.com/f/channels/hamferus/
RC WORLD - http://rcfanatic.blogspot.com
FLASH TUTORIJALI - http://blog.hamferus.com
17-09-2006 09:06 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #6
RE: Refresh stranice
Dosta zbunjeno... ne kužim

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
17-09-2006 11:19 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
hamferus Offline
Forumaš
***

Posts: 350
Joined: Jun 2006
Reputation: 8
Post: #7
RE: Refresh stranice
Recimo stavim kod za refresh na index.html al da refresha stranicu galerija.html tako da kad user dođe na galerija.html stranicu ona je već refreshana. Il se to radi tak da jednostavno stavim kod iz tvojeg posta na galerija.html stranicu pa se ona refresha kad se klikne link prema njoj.

Ja sam malo glup šta se html-a i takvih stvari tiče. Mogu čitat(75%) al neznam pisat ništa. Jedva sam naučil kako promijenit marginu i padding sa stranice koju generira flash, a i to imam zapisano u jednom .txt fileu ak zaboravim da mogu pogledat.

Hmmm ovak izgledam kad pokušavam uredit neš u html-u

PHOTO - http://www.hamferus.com
VIDEO - http://www.metacafe.com/f/channels/hamferus/
RC WORLD - http://rcfanatic.blogspot.com
FLASH TUTORIJALI - http://blog.hamferus.com
(This post was last modified: 17-09-2006 11:55 PM by hamferus.)
17-09-2006 11:51 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #8
RE: Refresh stranice
Al ne kužim zašto to hoćeš napravit. Ti kad staviš link na indexu za galerija.html i kad netko klikne na taj link galerija se naravno mora refreshati da bi se otvorila. Ne kužim zašto postavljati dodatni refresh kad se ona pri svakom otvaranju refresha. Hmmm

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
18-09-2006 10:39 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
hamferus Offline
Forumaš
***

Posts: 350
Joined: Jun 2006
Reputation: 8
Post: #9
RE: Refresh stranice
Ne refresha se u svakom browseru nego u nekima ti otvori ono šta je u chashu, a to ja neću. Oću napravit da user nemora sam kliknut refresh ili reload ovisno o browseru.

PHOTO - http://www.hamferus.com
VIDEO - http://www.metacafe.com/f/channels/hamferus/
RC WORLD - http://rcfanatic.blogspot.com
FLASH TUTORIJALI - http://blog.hamferus.com
18-09-2006 11:12 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #10
RE: Refresh stranice
<script language=" JavaScript" >
function reloadanje()
{
window.location.reload();
}
</script>


<Body onLoad="reloadanje()" >

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
18-09-2006 11:47 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)