Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hitno... Flash na web-u, ali....
Author Message
MysteryGuitarMan Offline
Novi korisnik
*

Posts: 2
Joined: Nov 2010
Reputation: 0
Post: #1
Hitno... Flash na web-u, ali....
pozdrav....


Radim onu tako zvanu flash web stranicu odnosno "portal"...
ja stavim neku velicinu tog site-a u smislu dimenzija...
i namjestim za svoj ekran, ali kada odem na drugi komp. onda mi se prikaze
totalno drugacije. recimo taj portal je na pola ekrana a ostalo je bijela površina...
e sada kako da ja namjestim da je preko cijelog ekrana na svim kompjuterima ?!

Hvala vam puuno na pomoći, vjerujte poprilično mi je hitno...

(znam da ima mnogo grešaka kao npr. č i ć ali sam se žurio sa pisanjem :) )
07-11-2010 03:16 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #2
RE: Hitno... Flash na web-u, ali....
Za web je situacija da ako želiš 100% ekrana onda sve trebaš definirati u postocima, a ne u pixelima.
znači ovakav css bi trebao riješiti stvari

Code:
html {
  height: 100%;
  overflow: hidden;
}
#flash {
  height: 100%;
}

body {
  height: 100%;
  margin: 0;
  padding: 0;
  background-color: #eee;
}

znači napraviš div sa id-em flash u body tagu, a unutra pukneš flash i to je to
08-11-2010 08:21 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Tetrapak Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 119
Joined: Jun 2010
Reputation: 6
Post: #3
RE: Hitno... Flash na web-u, ali....
Možda kasnim, ali evo da pomognem.
Po ovom što sam pročitao vidim da ti želiš full-screen flash.

Ovako: napravi flash - spremi ga (save) i dobit ćeš (.flv) ,
1. otvori .flv, idi u file -> publish settings,
2. pod HTML -> dimensions -> stavi percent (upiši 100 i za visinu i za širinu)
3. pod scale stavi EXACT FIT
4. klik na publish, pa klik na ok.

Sad si kraj .flv dobio flash video (.swf), javascriptu (.js), i .html
1. U text editoru otvori .html
2. ovaj dio: <body bgcolor...> zamijeni sa ovim:
<body bgcolor="#000000" MARGINWIDTH="0" MARGINHEIGHT="0" LEFTMARGIN="0" RIGHTMARGIN="0" TOPMARGIN="0" BOTTOMMARGIN="0">
i spremi jer će u suprotnom video .swf imati margine oko sebe
3. to je to. Pokreni .html

Ovo je tutorijal za CS3, ali pretpostavljam da je slično i na ostalima.
Inače, vidim da ima dosta upita po netu o ovome, a nigdi da je riješeno kako treba.
(This post was last modified: 09-11-2010 09:43 PM by Tetrapak.)
09-11-2010 09:40 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MysteryGuitarMan Offline
Novi korisnik
*

Posts: 2
Joined: Nov 2010
Reputation: 0
Post: #4
RE: Hitno... Flash na web-u, ali....
Tetrapak Wrote:Možda kasnim, ali evo da pomognem.
Po ovom što sam pročitao vidim da ti želiš full-screen flash.

Ovako: napravi flash - spremi ga (save) i dobit ćeš (.flv) ,
1. otvori .flv, idi u file -> publish settings,
2. pod HTML -> dimensions -> stavi percent (upiši 100 i za visinu i za širinu)
3. pod scale stavi EXACT FIT
4. klik na publish, pa klik na ok.

Sad si kraj .flv dobio flash video (.swf), javascriptu (.js), i .html
1. U text editoru otvori .html
2. ovaj dio: <body bgcolor...> zamijeni sa ovim:
<body bgcolor="#000000" MARGINWIDTH="0" MARGINHEIGHT="0" LEFTMARGIN="0" RIGHTMARGIN="0" TOPMARGIN="0" BOTTOMMARGIN="0">
i spremi jer će u suprotnom video .swf imati margine oko sebe
3. to je to. Pokreni .html

Ovo je tutorijal za CS3, ali pretpostavljam da je slično i na ostalima.
Inače, vidim da ima dosta upita po netu o ovome, a nigdi da je riješeno kako treba.

Jaaaaoooo hvala vam puno :)
Idem probati pa javim :) zaboravio sam da sam napisao temu ovdje He he jer sam jos na 5 6 foruma postavio isto...
14-11-2010 02:35 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)