Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
web design-kako i sta dalje?
Author Message
yacko Offline
Novi korisnik
*

Posts: 7
Joined: Mar 2010
Reputation: 0
Post: #1
Question web design-kako i sta dalje?
e ovako, poceo sam praviti stranicu, imam sve textove i slike koje trebam upotrijebiti, napravio sam layout u ps-u i sad da vas pitam koji je najlaksi nacin da ovo pretvorim u web-stranicu?
*kuda da rezem?
*vec sam izrezao slike onako kako sam mislio da je ok i u jpg formatu su, a sve je to oko 200kb jel to uredu?
*dali je bolje text raditi u dw ili u ps-u?
[Image: th.1caa528b02.jpg]

*ili ovo sve drugim rijecima, kad bi vi pravili str kao na ovoj slici kako bi vi to uradili? :)
28-03-2010 08:49 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #2
RE: web design-kako i sta dalje?
Za to je potrebno malo veće znanje od igranja u nekom editoru tipa dreamweaver, treba znati kodirati, počni učiti, ovo ti je dobra adresa:

http://www.w3schools.com/html/DEFAULT.asp

kad to svladaš, prebaci se na css

http://www.w3schools.com/css/default.asp
29-03-2010 07:29 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #3
RE: web design-kako i sta dalje?
A imaš i naših tutorijala:
http://www.tutorijali.net/html
http://www.tutorijali.net/css

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
29-03-2010 09:33 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
yacko Offline
Novi korisnik
*

Posts: 7
Joined: Mar 2010
Reputation: 0
Post: #4
RE: web design-kako i sta dalje?
oki, hvala na tutorialima malo sam to prelistao al imam nekih video tutoriala kod sebe sa lynda.com pa mi je ovo lakse pratiti, ugl polako se napreduje :)
Quote:e sad nes sto me zbunjuje u vezi hostinga, posto mi dw napravi folder npr gl folder "bla bla str" i u njemu folder za slike "images" jel i na netu/serveru trebam napraviti te iste foldere sa istom hijerarhijom, odnosno jel na netu trebaju slike i stranice biti sve na jednom mjestu il u razlicitim folderima?

edit: ev skontao sam i ovo :)

*jos da dodam, puno puta sam pokusao uciti od osnova sve redom al to mi dosadi brzo, ovako mi nekako vise pashe :)


...posto mi je ovo prva str (jos je u izradi naravno) ev pa mi ukazite na moje greske ako nije problem sa reklamiranjem LINK
*samo pocetna str je zasad ok tako da druge iu ne gledate xD
i jos da vas pitam kako razdvojiti buttone? npr izmedju njih bi trebalo da bude po 9px razmaka(mislim to mi i nije problem jer i ovako je nekako kul:)
(This post was last modified: 29-03-2010 04:34 PM by yacko.)
29-03-2010 03:51 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #5
RE: web design-kako i sta dalje?
Preporučio bih da ne stavljaš tekstove u slike, već samo pozadinu slike i preko nje da ide tekst.

Što se tiče razmaka između buttona dodaj u css padding-right: 9px;

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
29-03-2010 05:45 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
yacko Offline
Novi korisnik
*

Posts: 7
Joined: Mar 2010
Reputation: 0
Post: #6
RE: web design-kako i sta dalje?
oki, buttoni za sad ostaju ovakvi kakvi jesu, kao i gornja slika e sad u vezi ove druge slike
kako u nju postaviti text da bude na ovim bijelim poljima?
sliku sam ubacio sa draw apdiv u dw, i ona je na mjestu al sad kako da ubacim text? jel to onaj fazon sa div-om u div-u (nested il kako vec)??
ev ja cu pokusavati, ako uspijem javim, ako ne, onda ce neko to za mene morati odraditi xD
Quote:<div id="cont2"><img src="slike za web/images/dow2.jpg" width="704" height="308" alt="sl2" /></div>
znaci jel u ovom trebam imati jos 3 "pod"-diva ili kako?ConfusedHmmm
30-03-2010 11:25 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #7
RE: web design-kako i sta dalje?
<div id="cont2">Tekst.......</div>

A u css u klasi cont2 stavi
Code:
background-image:url("path-do-slike/slika.gif");

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
30-03-2010 11:41 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
yacko Offline
Novi korisnik
*

Posts: 7
Joined: Mar 2010
Reputation: 0
Post: #8
RE: web design-kako i sta dalje?
ev nes sam uspio, nije bas najbolje al da se gledati xD
ja sam to s tabelama uradio valjda se tako i radi..Hmmm
hvala gogy legenda si Palac-gore
31-03-2010 12:54 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,379
Joined: Feb 2006
Post: #9
RE: web design-kako i sta dalje?
Bilo bi ti bolje da se učiš raditit dizajnove bez tabela. U današnje vrijeme rijetko ko radi layout sa tablicama.

Evo ti primjer:

style.css
Code:
#container
{
    margin: auto;
    width: 800px;
}

#header
{
    width: 800px;
    background-color: #ADD164;
    height: 150px;
    clear: both;
}

#sidebar
{
    float: left;
    width: 250px;
    min-height: 600px;
    background-color: #E9F7B0;
}

#main
{
    width: 550px;
    min-height: 600px;
    float: right;
}

index.html
Code:
<html>
<head>
<title>Layout bez tablica</title>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
<div id="container">
    <div id="header"><h2>Ovo je header</h2> </div>
    <div id="sidebar"> Ovo je sidebar </div>
    <div id="main"> Ovdje ide sadrzaj </div>
</div>
</body>
</html>

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |
31-03-2010 08:11 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
yacko Offline
Novi korisnik
*

Posts: 7
Joined: Mar 2010
Reputation: 0
Post: #10
RE: web design-kako i sta dalje?
oki, pogledacu i ovo, valjda cu se snaci :)
..ma znam i to za tabele i izbjegavam ih i sam al jednostavno nisam mogao nis drugo skontati za ovaj text pa sam ga pomocu tabela najestio, jes da mi je trebalo oko 2 sata Ccc

hvala jos jednom, e sad mi treba primjer za stranicu sa proizvodima, kako bi se to moglo uraditi?
ima 70+ proizvoda i mogu se podjeliti na 4-5 grupa(npr. pcelinji proiz., cajevi, likeri, sirupi itd) tako nekako... pa ako znate slicnu str da vidim kako je odradjeno... :)

..ja imam 2 varijante kako bi to moglo, da napravim vecu str sa svim proizvodima i na vrhu nes ko navigacija, kliknes na npr "cajevi" i baci te na dio str gdje su cajevi, znaci da te link odvede na neki odredjeni dio te iste stranice..

a druga je da pravim novu str za svaku grupu

treca je da mi vi date neki savjet xD
(This post was last modified: 31-03-2010 11:42 PM by yacko.)
31-03-2010 11:40 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)