Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomoc
Author Message
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #11
RE: Pomoc
Evo prvi zadatak sam ti na net-u našao riješenje
http://www.cs.mtu.edu/~shene/COURSES/cs2.../sort.html
Drugi zdatak bi ti isao mozda ovako
Code:
CLS
INPUT nesto$
CLS
LOCATE 13,35
COLOR 4
PRINT nesto$
END

Treći zadatak:
Code:
CLS
max=0
DO
INPUT broj
IF max<broj THEN
    max=broj
END IF
LOOP WHILE broj <> 0
PRINT "NAJVECI uneseni broj je ";max
END

Evo da nebi ti sve pisao a i ja nisam korisito basic još odavno tako googlaj potrudi se pa onda ako si zapeo dodji ovamo sa konkretnim pitanjam Inače ovo ti je tutorijali.net a ne radimo-zadatke.net!

"When all else fails, read the manual."
(This post was last modified: 15-03-2010 06:56 PM by danielvast.)
15-03-2010 06:54 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
chelsea4ever Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 84
Joined: Feb 2009
Reputation: 0
Post: #12
RE: Pomoc
danielvast Wrote:Evo prvi zadatak sam ti na net-u našao riješenje
http://www.cs.mtu.edu/~shene/COURSES/cs2.../sort.html
Drugi zdatak bi ti isao mozda ovako
Code:
CLS
INPUT nesto$
CLS
LOCATE 13,35
COLOR 4
PRINT nesto$
END

Treći zadatak:
Code:
CLS
max=0
DO
INPUT broj
IF max<broj THEN
    max=broj
END IF
LOOP WHILE broj <> 0
PRINT "NAJVECI uneseni broj je ";max
END

Evo da nebi ti sve pisao a i ja nisam korisito basic još odavno tako googlaj potrudi se pa onda ako si zapeo dodji ovamo sa konkretnim pitanjam Inače ovo ti je tutorijali.net a ne radimo-zadatke.net!

Ja niti sam ucio naredbu LOCATE niti DO WHILE LOOP
15-03-2010 07:49 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #13
RE: Pomoc
Aha u tom slučaju možeš koristiti IF i GOTO i FOR
LOCATE:
Code:
CLS
INPUT nesto$
i=0
CLS
COLOR 4
FOR i = 1 TO 10 STEP 1
    PRINT " "
NEXT i
PRINT TAB(36); nesto$
END
i DO WHILE LOOP
Code:
CLS
max=0
10:
    INPUT broj
    IF broj > max  THEN max=broj
IF broj<>0 THEN GOTO 10
PRINT "Najveci uneseni broj je "; max
END

"When all else fails, read the manual."
(This post was last modified: 15-03-2010 10:44 PM by danielvast.)
15-03-2010 10:26 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
schmrz Offline
____
*

Posts: 567
Joined: Feb 2007
Post: #14
RE: Pomoc
@chelsea4ever: Ako si znao to što se nalazi u tom tutorijali, koji je onda problem sa tim zadacima? Druga stvar, ako se ne možeš potruditi promijeniti naziv nakon upozorenja, zašto očekuješ da tebi drugi pišu riješenja za zadatke ?

I have no drinking problems. I drink. Get drunk. Fall down. NO PROBLEM
Registered As Linux User #484215
Moj skromni blog
Savjet za buduće programere: ovdje
15-03-2010 10:54 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
chelsea4ever Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 84
Joined: Feb 2009
Reputation: 0
Post: #15
RE: Pomoc
danielvast Wrote:Aha u tom slučaju možeš koristiti IF i GOTO i FOR
LOCATE:
Code:
CLS
INPUT nesto$
i=0
CLS
COLOR 4
FOR i = 1 TO 10 STEP 1
    PRINT " "
NEXT i
PRINT TAB(36); nesto$
END
i DO WHILE LOOP
Code:
CLS
max=0
10:
    INPUT broj
    IF broj > max  THEN max=broj
IF broj<>0 THEN GOTO 10
PRINT "Najveci uneseni broj je "; max
END

ovaj prvi sto su uradio nij 1. po redoslijedu koj isma ja dao a u ovom 2. zadatku si potpuno fulo jer pise ako je uneseni broj veci ili manji od nule pocni poniovo,znaci koji god broj unesem osim 0 ponovo ce pocet no hvala na trudu Namigivanje
16-03-2010 02:35 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
danielvast Offline
Forumaš
***

Posts: 432
Joined: Dec 2009
Reputation: 22
Post: #16
RE: Pomoc
Ja sam ti samo htio pomoć! Ak ih znaš uraditi onda u čem je problem?Happy

"When all else fails, read the manual."
16-03-2010 06:47 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
GoodGuy93 Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 80
Joined: Feb 2010
Reputation: 1
Post: #17
RE: Pomoc
http://www.tedfelix.com/qbasic/

možda će ti ovo pomoć ako znaš engleski.... meni je, prije nekih 5 godina... :)

"If you wait for luck to turn up, life becomes very boring." Mikhail Tal
18-03-2010 11:24 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)