Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Go -> googleov programski jezik
Author Message
schmrz Offline
____
*

Posts: 567
Joined: Feb 2007
Post: #13
RE: Go -> googleov programski jezik
kecko Wrote:Svaki jezik ima svoje specifičnosti, i treba znati dosta stvari da bi mogao extra raditi u jeziku, možeš ti lijepo riješavati probleme u više jezika svaka čast, ali ozbiljnije stvari ipak ti treba malo više vremena da skužiš jezik, normalna sintaksa if else, petlje to svladaš u svakom jeziku jako brzo ako imaš u sebi programersko razmišljanje, ali to je samo jako mali dio jezika, matematički algoritmi ne često ne zahtjevaju neke posebnosti jezika, već je osnovna sintaksa uz tvoju pamet dosta, ali kad radiš prave programe di u obzir dolaze milijune stvari i algoritama, onda je to ipak druga stvar -> ne nužno kompliciranija, ali puno više stvari dolazi u igru i puno više posebnosti jezika moraš znati...
pa ja sam po sebi vidim da koji god jezik uzmem i idem čitat kod da ću razumjet 90% toga, ali za kvalitetno pisanje neće ići, ali ionako znam ja i previše jezika...

Pa normalno da ćeš biti efikasniji u nekom programskom jeziku što ga duže koristiš jer ćeš se bolje upoznati sa njegovim standardnim ili najviše korištenim bibliotekama (npr Boost u c++-u), pa tako nećeš morati izmišljati toplu vodu. Ali to dođe nekako samo od sebe, na neki jezik se privikneš, najviše ga koristiš, drugi dolaze, igraš se sa njima, ali treba uvijek imati razuma i ne pretjerati sa "ljubavi" prema nekom jeziku.

Tako naprimjer zašto bi se mučio pisati u C++-u programčić koji se spoji na MozRepl plugin kod firefoxa preko "telneta" i onda kontroliše firefox preko njega, kada je dosta jednostavnije to odraditi u Pythonu koji već u standardnoj biblioteci ima podršku za telnet (telnetlib) pa tako onda dobiješ jednostavnu skriptu kao što je ova:
Code:
import telnetlib

def send_cmd(cmd, conn):
    t.write(cmd)
    t.read_until("repl>")

t = telnetlib.Telnet("localhost", 4242)
t.read_until("repl>")

contentDivHtml = send_cmd('content.document.getElementById("content").innerHTML')
t.close()

print contentDivHtml

Perverzija bi bila da tražiš telnet klijent biblioteku za C++, a još veća da je pišeš sam čisto koristeći sockete... Nije nemoguće naravno, ali treba više od pet minuta, a problem je prejednostavan da bi potrošio više od pet minuta na njega.

A također i sreća kada nešto novo naučiš i ono radi je neprocjenjiva Namigivanje

I have no drinking problems. I drink. Get drunk. Fall down. NO PROBLEM
Registered As Linux User #484215
Moj skromni blog
Savjet za buduće programere: ovdje
23-02-2010 12:38 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
Go -> googleov programski jezik - kecko - 22-02-2010, 02:02 PM
RE: Go -> googleov programski jezik - Gogy - 22-02-2010, 02:15 PM
RE: Go -> googleov programski jezik - Gogy - 23-02-2010, 11:42 AM
RE: Go -> googleov programski jezik - Gogy - 23-02-2010, 11:56 AM
RE: Go -> googleov programski jezik - schmrz - 23-02-2010 12:38 PM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)