Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[greska] Could not load file or assembly
Author Message
Peki_92 Offline
Novi korisnik
*

Posts: 42
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #1
[greska] Could not load file or assembly
Imam problem. kada startujem program na dekstopu prijavi gresku. a kada startujem na standardnoj adresi project\ Podsetnik... bin onda je sve ok... sta je to??


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
14-02-2010 10:36 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Peki_92 Offline
Novi korisnik
*

Posts: 42
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #2
RE: greska...
a kad dodam ova dva fajla na adresu gde je i program onda ne prijavljuje gresku... oni su:

AxInterop.WMPLib.dll
Interop.WMPLib.dll
14-02-2010 10:42 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
GoodGuy93 Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 80
Joined: Feb 2010
Reputation: 1
Post: #3
RE: greska...
Jel možeš molim te malo bolje objasnit situaciju? Korak po korak...

Napravio si neki program pomoću Visual Basica... i kod njegovog podizanja ti se javlja greška ili šta?

"If you wait for luck to turn up, life becomes very boring." Mikhail Tal
14-02-2010 10:51 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Peki_92 Offline
Novi korisnik
*

Posts: 42
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #4
RE: greska...
kod negovog startovanja... gada ga kopiram na drugu adresu nece da radi... radi kada kliknem continuine ali se pojavi ovo... a kada kopiram ova dva fajla onda radi bez problema...
14-02-2010 11:19 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #5
RE: greska...
ma sve je jasno He he fale mu assemblyji kad je na desktopu jer working dir nije dobar, desni klik na shortcut i imaš negdje opciju ili start in: ili working directorypa to postavi taj dir npr
Target ti je C:\Projekti\bin\aaa.exe
a working dir ti onda stavi na
C:\Projekti\bin

inače svi assemblyiji koje koristiš s programom moraju biti vidljivi programu, a to znači negdje u PATH (X:\Windows, X:\Windows\System32...) varijabli ili u direktoriju u kojem je i program...
15-02-2010 11:36 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Peki_92 Offline
Novi korisnik
*

Posts: 42
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #6
RE: greska...
hvala... uradio sam shourcut na dektop...
15-02-2010 07:17 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #7
RE: [greska] Could not load file or assembly
da za sve assemblyje koje koristiš stavi i copy local property na true tako da kad iskopiraš sve iz bin foldera aplikacija radi na drugom kompu (naravno .NET mora bit instaliran)
16-02-2010 09:10 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Peki_92 Offline
Novi korisnik
*

Posts: 42
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #8
RE: [greska] Could not load file or assembly
gde se to nalazi??
16-02-2010 02:37 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #9
RE: [greska] Could not load file or assembly
imaš u solution exploreru, expandaš project pa ideš na references klikneš na referencu koju želiš i onda imaš dolje u propertiesima za postaviti copy local...
vidi da si samo uradio ovaj jednostavan search uštedio bi si vremena :)
google je tu da se koristi

http://www.google.hr/search?sourceid=chr...y+local+VS
16-02-2010 03:46 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)