Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako izmeniti pozadinu slike
Author Message
venzinatiko Offline
Novi korisnik
*

Posts: 1
Joined: Feb 2010
Reputation: 0
Post: #1
Kako izmeniti pozadinu slike
Da li postoji neko ko moze korak po korak da objasni kako zameniti pozadinu neke slike tj samo da ostane osoba a pozadina da se kompletno izmeni?Znam da je u leyerima ali kako ne znam:).Unapred hvala!
13-02-2010 01:39 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
GoodGuy93 Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 80
Joined: Feb 2010
Reputation: 1
Post: #2
RE: Kako izmeniti pozadinu slike
Mogu ti ja pomoći oko toga...

Znači želiš izrezat osobu s jedne slike i zalijepit je na drugu... Za to ima puno alata, zavisi kako osoba izgleda, u kojem je položaju.. u takvim poslovima, kosa je najveći problem, ali ima i za to rješenje...

Ako imaš neke posebne slike s kojima bi to radio, najbolje bi bilo da mi ih pošalješ mailom, kako bi ih mogao vidjeti pa ti onda objasnim korak po korak... A ako te to zanima uopće kako se radi, onda ću ja nać neke slike pa ti objasnim...

"If you wait for luck to turn up, life becomes very boring." Mikhail Tal
(This post was last modified: 13-02-2010 04:05 PM by GoodGuy93.)
13-02-2010 03:40 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #3
RE: Kako izmeniti pozadinu slike
ma za to je najbolje koristiti onaj tool u photoshopu, kak se ono zove? magic wand i lasso selection tool, ak sam fulal nazive neznam, no uzmi to u ruke i sve će ti biti jasno :)
čak ima i dosta videa o tome svuda, wand ti je zakon ak je kontrast dobar između pozadine i lika kojeg želiš izrezat...
15-02-2010 11:43 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
GoodGuy93 Offline
Redoviti posjetitelj
**

Posts: 80
Joined: Feb 2010
Reputation: 1
Post: #4
RE: Kako izmeniti pozadinu slike
Da, u pravu si 'kecko'... postoji Magic Wand Tool i 3 verzije Lasso Toola.. ja osobno za selektiranje najviše koristim Pen Tool iako su i ovi gore navedeni dobri... također si u pravu da je Wand dobar kad je riječ o kontrastu, ali tada kontrast stvarno mora biti naglašen... ali u praksi ćeš se teško susresti s tim slučajem...

Za selektiranje također možeš koristit i Brush Tool uz, naravno, Quick Mask Mode... To dvoje u kombinaciji daje odlične rezultate...

Obično ni jedan od ovih alata ne koristi kada trebamo selektirati npr. nekakvu lepršavu kosu... za to je odličan Extract...

Naravno mi sad tu možemo govorit kako je sve to lagano i jednostavno, ali ako nikad nisi radio s njima bit će jako teško...

Kažem, najbolje bi bilo da nam 'venzinatiko' malo pobliže kaže što mu je u cilje pa ćemo mu lakše moć pomoć...

"If you wait for luck to turn up, life becomes very boring." Mikhail Tal
15-02-2010 05:39 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
M3lkor Offline
Photoshop master
*

Posts: 22
Joined: Mar 2006
Reputation: 1
Post: #5
RE: Kako izmeniti pozadinu slike
Quote:Za selektiranje također možeš koristit i Brush Tool uz, naravno, Quick Mask Mode... To dvoje u kombinaciji daje odlične rezultate...

Ovu bi metodu definitivno preporucio. Precizna, brza i oprasta pogreske. :)
02-03-2010 04:10 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
savke Offline
Novi korisnik
*

Posts: 4
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #6
RE: Kako izmeniti pozadinu slike
Slažem se sa Quick Mask, ako ti treba maska i nisi baš upoznat kako se to radi koristi tu varijantu. Uveličavaj sliku (zumiraj) i menjaj veličinu četkice. Uz strpljenje izdvojićeš sigurno to što ti treba.
19-03-2011 09:40 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
krusko Offline
Novi korisnik
*

Posts: 2
Joined: Feb 2012
Reputation: 0
Post: #7
RE: Kako izmeniti pozadinu slike
evo da i ja napisem svoj prvi post.nov sam ovde na forumu a issto tako pocetnik i u photoshopu,,,,vezano za ovu temu mene zanima kako dodati novi layer tj.sliku koju bi koristio kao pozadinu.....ja izrezem dio slike koju zelim prebaciti ali kad dodam novu sliku nastane mi ova prva.....ako moze neko detaljno da mi objasni postupak dodavanje novog layera i kako irezanu sliku prebaciti na novu....hvala
16-02-2012 01:16 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kerber Offline
_
*

Posts: 359
Joined: Dec 2006
Reputation: 1
Post: #8
RE: Kako izmeniti pozadinu slike
Evo uradio sam to što ti treba na jednom primjeru:

1::Slika 1. ima Background layer crne boje, a ubačena slika ima bijelu pozadinu (pozadina iza haljine).
2::Desnim klikom na layer ubačene slike (haljine) i Rasterize, kako bi mogao isjeći ovu bijelu boju
3::Ja sam išao na Select>Color range te pomoću ovog pipka :) "uhvatio" bijelu boju, povećao vrijednost na maksimalno i OK (izrezivanje se može vršiti na 10 načina, ja sam izabrao ovaj jer mi je najbrži)
4::Kliknuo sam na tipku Delete na tastaturi i dobio rezultat kao na Slika 2.

Slika 1: http://pokit.org/get/2465a179044ef5eab2f...34abd8.jpg
Slika 2: http://pokit.org/get/0644205193a5a3c56a3...7b01c6.jpg

FGD!

Pravila foruma - pročitajte prije nego pitate
(This post was last modified: 16-02-2012 06:59 PM by Kerber.)
16-02-2012 06:58 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
krusko Offline
Novi korisnik
*

Posts: 2
Joined: Feb 2012
Reputation: 0
Post: #9
RE: Kako izmeniti pozadinu slike
hvala...kolega
17-02-2012 02:21 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)