Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opet taj Access i VB.NET
Author Message
Backo Offline
Novi korisnik
*

Posts: 3
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #1
Opet taj Access i VB.NET
Imam problem sa upisivanjem podataka u bazu.Znaci napravio sam bazu i povezao preko wizarda.Sto smatram da i nije najbolje rjesenje,smatram da je kroz cod ručno mnogo stabilnije.Međutim javlja mi se problem kada upisujem novog i kada zelim da dodajem vise vrata a kupac i br predracuna ostaju isti.Imali neko pametan da ovo uskladi.Ima problem sa ID-ovima sto neupisuje kako treba u ostale tablice koje su povezane relacijama u bazi.

pozdrav.


Attached File(s)
.zip  WindowsApplication1.zip (Size: 277.24 KB / Downloads: 22)
10-01-2010 11:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #2
RE: Opet taj Access i VB.NET
Backo Wrote:Imam problem sa upisivanjem podataka u bazu.Znaci napravio sam bazu i povezao preko wizarda.Sto smatram da i nije najbolje rjesenje,smatram da je kroz cod ručno mnogo stabilnije.Međutim javlja mi se problem kada upisujem novog i kada zelim da dodajem vise vrata a kupac i br predracuna ostaju isti.Imali neko pametan da ovo uskladi.Ima problem sa ID-ovima sto neupisuje kako treba u ostale tablice koje su povezane relacijama u bazi.

pozdrav.

budem kasnije pogledo pa odg.
inače wizard ili ne na kraju se izgenerira isti connection string tak da tu nema nikakvih problema, potpuno ista stvar
11-01-2010 08:49 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Backo Offline
Novi korisnik
*

Posts: 3
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #3
RE: Opet taj Access i VB.NET
Hajd daj pogledaj please.
11-01-2010 10:15 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #4
RE: Opet taj Access i VB.NET
relacije su koliko vidim OK, a nemožeš koristiti isti račun zato jer ti za svaka vrata stvaraš novi red u svakoj tabeli, pa ti dođe da on pokušava ubaciti isti račun u tabelu koji već postoji, a naravno da to nije moguće zbog primarnog ključa (da se razumijemo, to je dobro :) ) na tvojem mjestu ja bi ubacio combobox tu s postojećim kupcima i dodao tipku novi kupac istu stvar bi učini i za račun, makar mislim da bi račun uvjek trebao biti novi...
Malo mi otežava stvar što si to radio u vb-u (moj odabir je C#) pa neću sad odmah okačiti neki kod, mislim da ćeš se i sam snaći...
brže, jednostavnije riješenje ali ne toliko dobro je da provjeravaš da li je vrijednost u textboxu za kupca i račun manji od nule pa onda da stvaraš novi red, u protivnom ga ne spremaš...

čim ti kreiraš novi red zaboravi na edit...
kad pozivaš update i ako imaš dataset puni od prije iz baze, a editiraš red, on će ti spremiti i taj editirani red kako treba
(This post was last modified: 11-01-2010 12:11 PM by kecko.)
11-01-2010 10:18 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Backo Offline
Novi korisnik
*

Posts: 3
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #5
RE: Opet taj Access i VB.NET
Imali iko iz VBNET domena da ovo rijesi.ili kecko posalji to u C# -u pa da probam convertovati u VB.NET

Evo nova baza podataka.gdje jedan predracun moze imati samo po jedna vrata.Sreca pa ih ima samo 5 komada i svaka zasebno imaju popunjavanje.


Attached File(s)
.zip  Artikli.zip (Size: 102.85 KB / Downloads: 15)
(This post was last modified: 12-01-2010 07:31 PM by Backo.)
12-01-2010 07:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš
***

Posts: 645
Joined: Nov 2009
Reputation: 20
Post: #6
RE: Opet taj Access i VB.NET
baza ti je dosta loše strukturirana...
sorry trenutno nemam ni vremena, a ni volje da idem sad riješavat ovaj projekt, ja te mogu navoditi kako doći do riješenja, ali neću ga ja raditi
prouči malo DataSete, rad s bazama u .NETu, nije to tako teško...
kroz par dana ćeš već znati
(This post was last modified: 13-01-2010 09:44 AM by kecko.)
13-01-2010 09:43 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ika1402 Offline
Novi korisnik
*

Posts: 1
Joined: May 2012
Reputation: 0
Post: #7
RE: Opet taj Access i VB.NET
Da li je Access knjigovodstvenu bazu podataka moguce napraviti bez codova.
11-05-2012 08:25 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
miroslav Offline
Novi korisnik
*

Posts: 1
Joined: May 2012
Reputation: 0
Post: #8
RE: Opet taj Access i VB.NET
Bojim se da nije. Knjigovodstvo je kompleksni zadatak i mora se raditi neki kod da bi sve radilo kako treba,
Već dok na nekoj formi imaš dugme za otvaranje neke druge forme ili izvještaja za printanje ispod njega mora biti neki kod ili macro.
23-05-2012 06:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
compwar Offline
Novi korisnik
*

Posts: 1
Joined: Sep 2012
Reputation: 0
Post: #9
RE: Opet taj Access i VB.NET
Istina, bez koda se nemože ali preporučam programiranje preko Binding sourca.
Radi na principu vizualnog klikanja.
Evo primjera na ovom linku:
http://www.youtube.com/watch?v=h6PYx2MgOCQ
30-09-2012 11:10 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)