Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pomoc oko mybb
Author Message
MDPPG Offline
Novi korisnik
*

Posts: 11
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #11
RE: pomoc oko mybb
(10-04-2011 07:22 PM)Gogy Wrote:  1) Admin CP -> Templates and Style -> kod MyBB default desno ima "Options" -> Edit -> i onda imaš ono global itd. gdje svaki ima svoje Options-Edit gdje možeš mijenjati boje.
2) Moram priznat da ne kužim šta hoćeš...
3) Kod mene radi, kaže "The forum counters have been rebuilt successfully."
4) Čini se da i ovo kod mene radi... a kuda želiš kopirat taj forum i njegove podforume? U drugu kategoriju ili kuda?

2) Ide attachment1
ovo ispod se ne vidi ništa, znači editorski okvir prelazi preko, ok?
   
3) Ovo sam pokušao u više instalacija sa originalnom instalacijom, ništa mijenjano niti ispravljano, nemam pojma šta je?
Kako mogu ovo ispraviti ili gdje provjeriti? Evo dokaz:
   
Ovako može stajati u beskonačno...samo poslije 15tak sekundi se čuje onaj zvuk klik i ponovo isto..
4) Da, u drugu kategoriju a možda i u drugi forum, nebitno, jer ono sve što je u tom forumu su još i podforumi.
Kod mene - ne radi Confused
Šta da radim??
(This post was last modified: 10-04-2011 08:05 PM by MDPPG.)
10-04-2011 07:59 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MDPPG Offline
Novi korisnik
*

Posts: 11
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #12
RE: pomoc oko mybb
Za rješenje problema 2) našao sam sam soluciju koju ću ovdje podijeliti sa svima. žao mi je što odavdje niko nije odgovorio, jer sam mislio ako su tutorijali onda....
Eh, ovako...
Može znači "ručno".
Preko FTPa preuzmite fajl iz foldera
jscripts/editor.js
Editujte ga sa nekim od HTML/PHP editora.

Pronađite sljedeće:

PHP Code:
// Determine the overall height and width - messy, but works
        
oldTextarea.getDimensions().width+"px";
        if(!
|| parseInt(w) < 400)
        {
            
"400px";
        }
        if(
this.options && this.options.height)
        {
            
this.options.height;
        }
        else if(
oldTextarea.offsetHeight)
        {
            
oldTextarea.offsetHeight+"px";
        }
        else if(
oldTextarea.clientHeight)
        {
            
oldTextarea.clientHeight+"px";
        }
        else if(
oldTextarea.style.height)
        {
            
oldTextarea.style.height;
        }
        else
        {
            
"400px";
        }
        
this.editor.style.width w;
        
this.editor.style.height h

A isto izbrišite i stavite ovo:
PHP Code:
// Determine the overall height and width - messy, but works
        
"550px";
        
"300px";
        
this.editor.style.width w;
        
this.editor.style.height h

Umjesto:
PHP Code:
textInput.style.height parseInt(areaContainer.style.height)+"px";
        
textInput.style.width parseInt(areaContainer.style.width)+"px"

Postavite:
PHP Code:
textInput.style.height "229px";
        
textInput.style.width "544px"

Naravno, može to i na druge načine a ovdje sam priložio i fajl koji možete direktno učitati u isti folder, preko originalnog (kojeg za svaki slučaj možete staviti u backup!)

Nadam se da će ovo mnogima pomoći. A i vi na svom forumu ovdje možete to vrlo jednostavno ispraviti.


Attached File(s)
.zip  editor.zip (Size: 8.04 KB / Downloads: 0)
(This post was last modified: 10-04-2011 09:48 PM by MDPPG.)
10-04-2011 09:45 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,378
Joined: Feb 2006
Post: #13
RE: pomoc oko mybb
2) To je nešto do tvog browsera rekao bih jer kod mene nije tako a i nitko se dosad nije žalio na to. Koji browser koristiš?
3) i 4) Bojim se da je to pitanje više za MyBB support nego za nas jer meni je taj proces rebuildanja gotov u roku sekundu.

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |


Radar404 <- moj blog
10-04-2011 09:48 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MDPPG Offline
Novi korisnik
*

Posts: 11
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #14
RE: pomoc oko mybb
(10-04-2011 09:48 PM)Gogy Wrote:  2) To je nešto do tvog browsera rekao bih jer kod mene nije tako a i nitko se dosad nije žalio na to. Koji browser koristiš?
3) i 4) Bojim se da je to pitanje više za MyBB support nego za nas jer meni je taj proces rebuildanja gotov u roku sekundu.

I tamo postavljeno, međutim, slaba podrška. Ne znaju ni kad će verzija 2 izaći...
p.s. Kanim se da li da pređem na vB? Vidio sam mogućnosti i to je već druga priča, profesionalno do kraja, pogotovo u podršci i detaljima.
10-04-2011 09:59 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,378
Joined: Feb 2006
Post: #15
RE: pomoc oko mybb
Ako imaš novaca i neki veći forum svakako bih preporučio vB. MyBB je sasvim dovoljan za ovu našu malu zajednicu, ali ako bilo šta veće imaš ili planiraš pokrenit bio bi pametan potez vB.

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |


Radar404 <- moj blog
10-04-2011 10:01 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MDPPG Offline
Novi korisnik
*

Posts: 11
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #16
RE: pomoc oko mybb
Samo ne znam je li se može sigurno prebaciti baza sa myBB u vB?? Koliko je to sigurno i ispitano?
10-04-2011 10:07 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,378
Joined: Feb 2006
Post: #17
RE: pomoc oko mybb
Vjerujem da vB ima neki konverter za većinu popularnijih foruma. Sad koliko je sigurno ne znam. Možda bi se dala naći neka nelegalna verzija čisto da isprobaš lokalno napraviti konverziju pa ako sve prođe uredu onda kupiš licencu.

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |


Radar404 <- moj blog
10-04-2011 10:47 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
MDPPG Offline
Novi korisnik
*

Posts: 11
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #18
RE: pomoc oko mybb
A evo, u MyBB se nažalost ne mogu se kopirati ni forumi u AdminCP-u. Prikaže da ga je kopirao, znači ima tu funkciju, ali ne radi.
Provjerio sa potpuno novom instalacijom.
Sad zamišljam kako je ljudima kojima je potrebno da kopiraju npr. jednu kategoriju u kojoj se nalazi recimo 200-300 i mnogo više foruma/podforuma/postova, nije bitno da li je sa postovima ili bez.
Ako neko ima rješenje za ovo kopiranje, napišite, jer bez takve funkcije kao što je "Copy forums", a koja u MyBB ne radi, nisam siguran u funkcionalnost programa a kamoli nekoj upgrade nadgradnji svakih 6mj. i više..
(This post was last modified: 16-04-2011 01:51 PM by MDPPG.)
16-04-2011 01:50 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MDPPG Offline
Novi korisnik
*

Posts: 11
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #19
RE: pomoc oko mybb
O,o, nema toga ni u vB! Hmmm
Šta sad??
Sad se dvoumim pravo oko prelaska...
03-05-2011 11:57 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy Offline
____
*

Posts: 2,378
Joined: Feb 2006
Post: #20
RE: pomoc oko mybb
Moraš se dogovorit sam sa sobom. Zapitaj se šta ti je bitno za forum, stavi na papir i odluči :)

Pravila foruma | Twitter - Facebook - Google+ |


Radar404 <- moj blog
04-05-2011 08:51 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)