Post Reply  Post Thread 
Sa localhosta na webserver!?
Author Message
saninpe
Novi korisnik
*

Group: Registered
Status: Offline
Sa localhosta na webserver!?

Pozdrav,

interesuje me da mi neko objasni (ili uputi na neki tutorijal) kako web sajt koji sam radio u DW u php-u sa Mysql bazom da prebacim na webserver...

na localhostu sve fercera kako treba... imam zakupljen prostor gdje imam phpmyadmin... i naravno podrzava mysql i php.

hajde vrijedni admini da vas vidim.. Dobar help me please! Palac-gore

30-06-2008 03:16 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Morrison
Forumaš

RE: Sa localhosta na webserver!?

Pa kad si kupio webprostor i host dobit ćeš FTP podatke za pristup serveru.
Zatim instaliraš neki program kao FileZilla ili ako koristiš DW imaš ugrađeni FTP unutra.

Zatim uneseš svoje FTP korisničko ime i šifru te server, uploadaš fajlove i to je to, deri po prometu.

p.s dakako morat češ promjenit podatke za bazu podataka kad uploadaš jer moraš tamo kreirati bazu a ona će imati drugo ime itd

This post was last modified: 30-06-2008 04:33 PM by Morrison.

30-06-2008 04:33 PM
saninpe
Novi korisnik
*

Morrison Wrote:
p.s dakako morat češ promjenit podatke za bazu podataka kad uploadaš jer moraš tamo kreirati bazu a ona će imati drugo ime itd

e upravo mi se to i desilo.. morao sam da promjenim podatke tj. konekciju prema bazi koja ima drugo ime... (cpanel je kod mene) gdje je cpanel ili mysql već.. generisao kod za koneciju.. gdje sam morao na svakoj php stranici da izmjenim odnosno dodam taj kod za konekciju na bazu.

reci mi jeli moguce da se podesi DW da bude isto sve kao na serveru.. znaci da editujem stranicu lokalno te onda da uploadjem preko ftp klijenta.. znaci da nemoram mijenjati na serveru php kod da bi uspostavio konekciju..

i jos jedno pitanje.. moze li se preko nekog GUI alata za uredjivanje baze podataka konektovati direktno na bazu na webserveru ili je lakse preko insertforme u php-u?

hvala na brzom odgovoru! Palac-gore

30-06-2008 05:19 PM
Morrison
Forumaš

Žao mi je al ne koristim WYSIWYG editore kao DW, imam nekog iskustva s njim al svi kažu da mu je FTP banana.
Ali što se tiče ovog tvog pitanja mislim da nije moguće jer localhost ima svoje a webserver svoje, moguće bi bilo jedino ako ti se da nonstop refreshat stranicu...ali imam savjet...

Tokom uploadanja fajlova samo uploadavaj one koji su IZMJENJENI i radit će sve savršeno.

Ovo drugo pitanje te ne razumijem :S

30-06-2008 05:56 PM
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: