Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Razna pitanja
Author Message
zero
Redoviti posjetitelj
**

Group: Registered
Status: Offline
Razna pitanja

Nadam se da sam dobro dao ime teme jer nemam ideja Hammer.Imam neka pitanja jer mislim kupiti hosting.
1. Vi bolje od mene znate koliko ja znam radit web stranicu. Koliko bi otprilike meni bilo dovoljno da kupim hostinga?
2. Koji je najbolji forum? Imam iskustva samo u SMF-u, ali se lako nauci nesto novo.
3. Znam da treba za dobar site nauciti neki server side jezik. Jeli bolje da kupim knjigu za nauciti php ili asp?
4. Evo i jedno SEO pitanje. Jeli bolje stavljati style u body dio koda ili u head?
5. Da postavim na site SMS (WordPress) ili je bolje rucno pisati kod?
6. Koji je najbolji program za pomoc u pisanju koda? Mozda Visual Studio od Microsofta ili Dreamwiver?
7. I zadnje(koje nema veze s izradom weba)... Sto znaci .net? Npr. Visual Basic.net, C++.net, itd
Hvala na svim odgovorima unaprijed.

http://123zero321.myminicity.com/
fora igra s dinosaurima
Travian-najbolja browser igra

This post was last modified: 31-03-2008 09:21 PM by zero.

31-03-2008 09:17 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
hurmash1ca
Forum policeman
*

Group: Team
RE: Razna pitanja

1. Uzmi najmanji paket koji ima u hostera kod kojeg zelis zakupiti. Nije problem kasnije se prosiriti.
2. vBulletin (placa se) ima toliko opcija da ni programeri koji su ga napravili ne znaju sve He he salim se, najbolji su vBulletin, MyBB (koji mi koristimo), phpBB3 i SMF. U principu, sve se svodi na isto.
3. Ti izaberi. Svejedno, oba su funkcionalna, oba imaju svoje prednosti i mane. Sto se tice knjiga, ja to ne bih kupovao, osim ako za doticni jezik/program nema tutorijala na internetu. A za php i asp ima MNOGO tutorijala.
4. Stavljaj u <head>.
5. Pa ako naucis server-side jezik, normalno da je bolje pisati rucno. Konfigurises ga kako hoces He he Od CMSova da imaju veliku podrsku imas WP, Joomla, Drupal, PhpFusion...
6. Ma Notepad zakon. He he Svaki je dobar, sad tvoj je izbor zelis li "farbanje" koda, ako da uzmi Notepad++.

RTFM!
31-03-2008 09:31 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy
____
*

Group: Webmaster

1) Zakup hostinga ne ovisi o tome koliko znaš nego kakvu stranicu želiš napravit i što želiš na njoj imati. Naravno da nije isto ako ćeš imat osobnu stranicu neku malu i ako ćeš držat video zapise na njoj. Definiraj nam što želiš imati, tj. kakvu stranicu i onda ćemo ti reći.
2) Plaćeni: Vbulletin; Besplatni: SMF (iako je mybb isto jako dobar)
3) Bolje PHP, ima više literature, tutorijala, više ljudi ga zna pa je lakše dobiti pomoć. Ali ne moraš kupovat knjigu, ima na internetu tona php tutorijala ili e-knjiga.
4) Nema veze sa SEO-m. U head stavljaš "normalne" i externe css stylove a u body stavljaš one inline.
5) Nije SMS nego CMS :) Ako nemaš iskustva u kodiranju onda je bolje CMS. Iako se preporuča da naučiš kodirat pa sam svoje radiš.
6) Dreamweaver slovi kao najbolji za "pomoć", a ako ti treba samo bojanje sintakse onda Notepad++
7) Evo nekih informacija o NET-u na hrvatskom

Pravila foruma

eBooks Network - download besplatnih e-knjiga
31-03-2008 09:34 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
zero
Redoviti posjetitelj
**

Hvala vam na odgovorima. Sjetio sam se jos neceg. Jeli bolje pisati <br> ili <br /> i u cemu je razlika?

fora igra s dinosaurima
01-04-2008 12:04 PM
tutorial
Redoviti posjetitelj
**

Ovisi o tome koristiš li html ili xhtml. <br> se koristi u html-u, a <br /> u xhtml-u jer prema xhtml standardu svi tagovi moraju biti zatvoreni. Proguglaj malo ove pojmove da ti postane jasnije.

direktorij tutoriala seomag

This post was last modified: 01-04-2008 12:09 PM by tutorial.

01-04-2008 12:08 PM
zero
Redoviti posjetitelj
**

Shvacam sada, hvala.

fora igra s dinosaurima
01-04-2008 12:16 PM
Gogy
____
*

Group: Webmaster

Citat sa W3schools

www.w3schools.com Wrote:
<br> or <br />

More and more often you will see the <br> tag written like this: <br />

Because the <br> tag has no end tag (or closing tag), it breaks one of the rules for future HTML (the XML based XHTML), namely that all elements must be closed.

Writing it like <br /> is a future proof way of closing (or ending) the tag inside the opening tag, accepted by both HTML and XML.

Pravila foruma

eBooks Network - download besplatnih e-knjiga
01-04-2008 04:03 PM
hurmash1ca
Forum policeman
*

Group: Team

Isto je i sa <hr /> koliko ja znam.

RTFM!
01-04-2008 04:25 PM
stefo
Forumaš

Da,svi tagovi koji nemaju zavrsetak poput br,hr pisu se sa kosom crtom.

Kako kokoshka abortira?Snese jaje na beton.

http://www.stefosimple.co.nr
01-04-2008 08:44 PM
Morrison
Forumaš

XHTML pravilo.

01-04-2008 10:25 PM
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend