Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemi sa BitDefenderom
Author Message
Biljana Offline
Novi korisnik
*

Problemi sa BitDefenderom
Prije par mjeseca kupila sam licencirani BitdDfender Internet Security 2009 i radio je super, ali prije par dana preinstaliran mi je Window operativan sistem i nakon te preinstalacija ne mogu opet da instaliram BitDefender. Ne dozvoljava mi ulaz na tu stranu i na bilo koju stranu koja sadrzi ime BitDefender. Ne znam sta da radim i kako da opet instaliram BitDefender koji sam platila.

Molim vas ko moze da pomogne

Pozdrav,
Biljana
12-09-2009 06:07 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
zero Offline
Forumaš

RE: Problemi sa BitDefenderom
Dobrodosla na forum =). Mozda si pokupila neki virus, ako si se spajala na net prije instalacije antivirusnog. Mozes li nam napisati koji error izbaci?

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva!
12-09-2009 09:47 PM
M3lkor Offline
Photoshop master
*

Pokušaj sa http://bitdefender.com/uninstall uninstalirati BitDefender zaostatke. Nakon toga ga ponovno pokušaj instalirati.

Također, budi sigurna da se prilikom instalacije nalaziš na Administrator accountu i da je UAC (ako se radi o Visti ili 7-ici) isključen ( http://www.petri.co.il/disable_uac_in_windows_vista.htm ).

Btw, na kojoj ti se particiji nalaze Windowsi, a na kojoj se nalazio BitDefender?

Puno bi pomogao i opis greške koju dobivaš.
12-09-2009 10:10 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Biljana Offline
Novi korisnik
*

Hvala Vam na Vasim odgovorima

Link koji mi je napisao M3Ikor ne mogu otvoriti jer sadrzi zbor BitDefender.

A evo sta se sve desavalo sa BitDefenderom.

Prvi put nakon preinstalacija operativnog sistema, uspjela sam da instaliram BitDefender ali uvjek mi je pokazivao sledece: WARNING: 1 ISSUE IS AFFECTING THE SECURITY STATUS OF THIS PC. Kada sam davala komandu: "fix that issue", pokazivalo je da BitDefender "is not activated", a kada bi kliknula "start button" da aktiviram BitDefender pojavljivao se Registration Wizard. Ali nisam se mogla registrirati sa mojim acauntom koji sam napravila prilikom prve instalacije, jer kad bih upisala moji Password i moj E-mail, pokazivalo je: BITDEFENDER ACTIVATION FAILED.

E sada prije koji dan primila sam "BitDefender Report Wizard", ovo se pojavilo iznenada usred rada na kompjuteru i u njemu je pisalo sledece:

BitDefender Security Service has encountered a critical error.
The application will be restarted with your agreement. We are sorry for the inconvenience, if the problem persists chek our online support web site: http://www.bitdefender.com/help for more information ( koju ja naravno ne mogu da otvorim ).

Nakon toga je pisalo:
A bug report has been created and you can send it to BitDefender.
I nakon toga trazili su da im objasnim problem. Ja sam to i ucinila objasnila sam im problem i poslala, ali nisam nista dobila povratno.
I sada ne znam sta da radim.

A sto se tice onih pitanja koji mi je postavio M3Ikor dali se nalazim na Administrator accountu i dali je UAC isklucen to ne znam, jer ne znam kako da sve to proverim.

Nadam se da sam uspjela da Vam objasnim kakav problem imam.

Pozdravljam Vas u nadi da ce mi neko pomoci
Biljana

Also I hope that I managed to explain my problem.
12-09-2009 11:26 PM
schmrz Offline
____
*

Ako imas licenciranu verziju onda oni moraju tebi pruziti odgovarajucu podrsku...

I have no drinking problems. I drink. Get drunk. Fall down. NO PROBLEM
Registered As Linux User #484215
Moj skromni blog
Savjet za buduće programere: ovdje
13-09-2009 12:17 AM
M3lkor Offline
Photoshop master
*

Vrlo vjerovatno je da se radi o virusu.
Pretpostavljam da ne možeš googleat pojmove poput BitDefender, Vundofix i Kaspersky već ti se browser automatski closea.
Ako je pretpostavka točna u mojim očima postoje samo dvije solucije:
1. Da klikneš Ctrl+Alt+Delete i prepišeš sve procese koji se tamo nalaze, nakon čega ćemo vidjeti dalje.
2. Reinstalacija Windowsa, samo ovaj put, prije nego što posjetiš ikoju stranicu / skineš program, instaliraj sve updateove za Windowse i BitDefender.
13-09-2009 12:51 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Biljana Offline
Novi korisnik
*

Ipak bio je virus, i sad BitDefender radi super.

Hvala Vam svima na pomoci

Biljana
13-09-2009 11:24 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)