|
Problem oko web kamere
|
| Author |
Message |
Palm Visor
Redoviti posjetitelj

Group: Registered
Status:
|
Problem oko web kamere
Ustvari komsinica ima problem oko web kamere!Ja nemam web kameru!Instalirao sam joj skype program-hoce da besplatno prica sa kcerkom u Kanadi!Kupila je i web kameru,instalirao sa sa cd-a sve sto treba,uspostavila kontakt sa kcerkom,normalno prica,ali ne moze da vidi kcerku iz Kanade!?Kcerka nju moze normalno da gleda.E sad ja komsinici kazem da je do kcerke-da nesto nije dobro podesila kako treba,jer ako ona nas moze vidjeti,a mi nju ne mozemo-do koga je?
Medjutim ova kcerka iz Kanade kaze da ja nisam nesto podesio kako treba,a ne ona!Medjutim malo logicki razmisljajuci ako ona nas moze da vidi,a mi nju ne,onda ona nije nesto podesila kako treba-zar ne?
Ja sam joj predlozio da proba s nekim drugim da proba tu kameru(da prica i da se gleda,pa ako i sa drugim ne moze,onda je do nje!).Ova komsinica je kupila kameru za laptop(platila je oko 100 KM),a kcerka ima isto laptop ali kamera je integrisana u laptop!Ko se razumije u web kamere moze napisati moguce rjesenje!?
This post was last modified: 24-11-2007 11:13 AM by Palm Visor.
|
|
| 24-11-2007 11:09 AM |
|
 |
verky
Novi korisnik

Status:
|
RE: Problem oko web kamere
Evo rijesenja:
Ovoj iz Kanade ne radi kamera jer nikako ne moze da bude oko tvoje komsinice. Pa zovnite u Kanadu i recite da kupi novu kameru a tvojoj komsinici radi. To je jednostavno za skontati
|
|
| 24-11-2007 12:04 PM |
|
 |
Palm Visor
Redoviti posjetitelj

Status:
|
Ma to sam i ja mislio-da joj ne valja kamera!A ona njena integrisana u laptop joj je sigurno neispravna!U svakom slucaju hvala!
|
|
| 24-11-2007 12:22 PM |
|
 |
Palm Visor
Redoviti posjetitelj

Status:
|
Evo danas je rijesen ovaj problem!Kcerka u Kanadi je priznala da je do njene integrisane kamere u laptop-u bio problem,kupila novu kamericu koja se kaci na laptop i sad se gledaju do mile volje!Drago mi je sto nije do mene bio problem!
|
|
| 26-11-2007 12:11 AM |
|
 |
d@d
Forumaš

Status:
|
|
| 26-11-2007 10:50 AM |
|
 |
struja13
Redoviti posjetitelj

Status:
|
Da ili pazi oko te kamere.Nije bas besplatno.Iako ima drugaciji protokol dosta guta MB...
|
|
| 26-11-2007 03:57 PM |
|
 |
Palm Visor
Redoviti posjetitelj

Status:
|
I ja sam kontao kupit web kameru!Ali nemam nikog u inostranstvu s kim bi se mogao gledati,tako da sam odustao!Mada su ovdje u Bosni dosta jeftine kamere(ima ih i po 15 KM-nove),
|
|
| 26-11-2007 09:02 PM |
|
 |
struja13
Redoviti posjetitelj

Status:
|
Da kod vas je dosta jeftino...A nije ni kod nas bas skupa...
-web kamera
-usb
-rezolucije do 1024*786 pixela
-do 30 slika u sek.
-pracenje pokreta
-digitalni zoom
-specijalni efekti
97 kn...
|
|
| 26-11-2007 09:09 PM |
|
 |
hurmash1ca
Forum policeman

Group: Team
Status:
|
informaticka roba je jeftinija u hrvatskoj. tu i tamo se nadje neki proizvod koji je u nas jeftiniji, ali hrvatska je mnogo vece trziste...
RTFM!
|
|
| 26-11-2007 09:19 PM |
|
 |