Tutorijali.Net forum
Vaši prijedlozi - Printable Version

+- Tutorijali.Net forum (http://www.tutorijali.net/forum)
+-- Forum: Stranica i forum (/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Prijedlozi, primjedbe i pohvale (/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Thread: Vaši prijedlozi (/showthread.php?tid=815)

Pages: 1 2 3 4 5 6


Vaši prijedlozi - Gogy - 18-02-2008 08:59 PM

Pozdrav svima. Pošto je u pripremi nova verzija Tutorijali.Net-a, zamolio bih cijenjene korisnike foruma da predlože neke ideje, odnosno što biste voljeli vidjeti na novoj verziji Tutorijali.Net-a. Trebalo bi bit gotovo negdje u 4. mjesecu... (EDIT: na žalost, zbog obaveza se to malo razdužilo... ne mogu obećat točno kad... 5-6. mjesec...)

Pa, pucajte Happy (naravno budite umjereni, nemojte tražit brda i doline).

BTW budite ozbiljni sa prijedlozima. Sve gluposti brišem bez upozorenja.


RE: Vaši prijedlozi - kabarovsky - 18-02-2008 09:39 PM

Gogy: uz upozorenje u mom predhodnom postu napisao nešto što nema veze s temom


RE: Vaši prijedlozi - zero - 18-02-2008 09:46 PM

Bilo bi dobro da na novom tutorijali.net ima gotovih skripta i da u linkovima i bannerima nema stranica koje sluze samo za reklamiranje.

Edit: I vise ankete... Mozda svaki mjesec nova... Ako moze i javi prijatelju pop-up koji se otvara klikom na link (imam skriptu ako je potrebna)...


RE: Vaši prijedlozi - Gogy - 18-02-2008 10:01 PM

zero Wrote:Bilo bi dobro da na novom tutorijali.net ima gotovih skripta

Razmišljao sam o tome. Neće biti gotovih skripti jer nismo specijalizirana stranica za skripte. Ne možemo proći pored ogromne konkurencije.
zero Wrote:i da u linkovima i bannerima nema stranica koje sluze samo za reklamiranje.
Na žalost, ovo nije moguće jer za sada... posjeti su nam dragocjeni. Nastojat ćemo smanjit broj linkova i bannera koji nemaju veze sa tematikom (barem tematikom širokog područja kao što je informatika i tehnologija). Ali, na žalost, bit će i nekih nevezanih (nastojat ću smanjit na što manji broj,
zero Wrote:Edit: I vise ankete... Mozda svaki mjesec nova...

Ovo će svakako biti. Ova je zapuštena anketa pa je tako dugo ista...

zero Wrote:Ako moze i javi prijatelju pop-up koji se otvara klikom na link (imam skriptu ako je potrebna)...

Razmislit ćemo o ovome, nije loša ideja.


RE: Vaši prijedlozi - Len0 - 18-02-2008 11:24 PM

Ako moze jedno brdo i dvije doline. Hammer

Ubacite nesto kao podforum "vasi radovi". Da korisnici tu ostavljaju svoje skripte, programe, slike itd.(posto vidim da ima neki koji jedva cekaju da pokazu svoje znanje!).
Da bude fino organizovano.


RE: Vaši prijedlozi - Gogy - 18-02-2008 11:48 PM

Len0 Wrote:Ubacite nesto kao podforum "vasi radovi". Da korisnici tu ostavljaju svoje skripte, programe, slike itd.

Možda bude opcija da korisnici dodaju svoje tutorijale, ali ne i slike i to... pa nismo mi rapidshare He he Treba neko i platit taj hosting.


RE: Vaši prijedlozi - Puž - 19-02-2008 12:20 AM

Tutorijali su super stvar za svakog čovjeka koji je nov u nečemu. No postoji razlika između tutorijala-učenje i tutorijala-primjer. Sad, po mom mišljenju ako želite napraviti kvalitetniji sajt, idući korak bi trebao biti dodavanje referenci funkcija nekih programskih jezika, multimedijalnih programa...

Kada korisnik čita taj "tutorijal-učenje" kakav je ovaj sajt zapravo 100%, više-manje svatko ga proćita jednom-dvaput i to je to! Naravno ne želim reći da je to loše niti niš slićno, naprotiv to ima ogromnu ulogu u edukaciji i prvom koraku svakoga koji stupa u neš novo. No kada se pročita takav tutorial i shvati princip rada nečega, bezveze ga je čitati ponovo ako te zanima neka sitnica iz njega.

Ono što hoću reć, tj. moji prijedlog je napraviti REFERENCE funkcija. Za primjer, kada pročitate neki HTML tut, iz njega shvatite princip rada nekog taga, slijedeći put će vam sigurno biti lakše pogledati samo referencu tog taga (njegove atribute il neš drugo tipa kaj ja znam; ponašanje u pojedinom browseru?....) i sigurno čete brže i bolje naći kaj vas zanima.

Evo to je moje malo mišljenje kak učiniti sajt boljim, a osobno bi mi bilo i drago imati na Hrvatskom sajtu, na Hrvatskom jeziku npr. kvalitetnu listu (reference) HTML tagova, listu nekih osnovnih .net klasa... Nitko nezna sve napamet tak da bi bilo fora da kad zanima nekog od nas kako se npr. disejbela <input type="text"> da možemo doć simo, a ne na w3škole il tak nekaj.


RE: Vaši prijedlozi - Gogy - 19-02-2008 12:34 AM

Jako dobar post. Razmislit ćemo o tome. Namigivanje


RE: Vaši prijedlozi - Kerber - 19-02-2008 03:28 PM

Puž Wrote:Kada korisnik čita taj "tutorijal-učenje" kakav je ovaj sajt zapravo 100%, više-manje svatko ga proćita jednom-dvaput i to je to! Naravno ne želim reći da je to loše niti niš slićno, naprotiv to ima ogromnu ulogu u edukaciji i prvom koraku svakoga koji stupa u neš novo. No kada se pročita takav tutorial i shvati princip rada nečega, bezveze ga je čitati ponovo ako te zanima neka sitnica iz njega.

:S Ja sam ubijeđen da su ovo tutorijali-primjer (pogotovo photoshop), pored toga recimo da se ubaci nest kao "O nama" svi clanovi tut.net, mada je to bilo ranije al je google ipak preuzeo to mjesto na stranici :)


RE: Vaši prijedlozi - Gogy - 19-02-2008 03:34 PM

Bit će impressum link. Trenutno ga nema jer je navigacija malo lošije organizirana.
Još jedna (posjetiteljima) dobra vijest je da će na novoj verziji Tutorijali.Net-a biti nešto manje googleovih oglasa. Ovo nije definitivno ali je u razmatranju.