Tutorijali.Net forum
PayPal (+eBay) - Printable Version

+- Tutorijali.Net forum (http://www.tutorijali.net/forum)
+-- Forum: Ostalo (/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Forum: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=28)
+--- Thread: PayPal (+eBay) (/showthread.php?tid=1901)PayPal (+eBay) - r0tring - 05-10-2012 06:59 PM

Zanima me kakva su vaša iskustva sa PayPal i eBay kombinacijom.
Da li ste ikada izigrani ili nešto slično?

I još nešto.. Da li PayPal ima pravo da skida koliku god svotu novca hoće sa računa? Ako je tako, da li je previše riskantno otvarati račun na PayPal-u i davati im punomoć nad karticom?

Edit:
I još mi nešto nije jasno.. Pri verifikaciji kartice na PayPalu, PayPal skine određeni iznos sa kartice, a potom ga vrati nakon verifikacije.. Kako banka dopušta da oni skinu taj iznos na osnovu samo onih podataka o kartici koje sam unijeo pri registraciji?

LP


RE: PayPal (+eBay) - Gogy - 05-10-2012 10:51 PM

Za eBay ne znam ali sa PayPalom imam dobra iskustva. Što se riskantnosti tiče... riskantno je i držati karticu u džepu :) Milijuni koriste PayPal pa ono... Vjerojatno i ima nešto o tome kad prihvaćaš agreement samo ja nisam čitao, kao i mnogi vjerujem.

Ako se ne varam pri verifikaciji daješ broj kartice, expiration date i CVV kod sa poleđine kartice što ti je u biti dovoljno da platiš bilo šta online direkt preko kartice bez posredstva PayPala.


RE: PayPal (+eBay) - r0tring - 06-10-2012 12:01 AM

Da, izgleda da je tako, samo onda ispada da 'ko god da ima ta tri podatka može dići lovu sa kartice (bar online)? Ili servisi kao PayPal imaju posebne povlastice pa mogu dići lovu na osnovu samo ta tri podatka?


RE: PayPal (+eBay) - Gogy - 06-10-2012 01:25 AM

Mislim da može svatko. To je i mene pomalo zabrinulo pa zato držim karticu u ladici He he Nemoj me držat za riječ u vezi toga ali ja mislim da je tako, jer što sam god plaćao online (a da nije išlo preko PayPala) trebala su mi samo ta tri podatka.


RE: PayPal (+eBay) - r0tring - 06-10-2012 09:21 PM

Znači karticu NE pokazivati nikome :)

Još nešto u vezi PayPal-a... Kada nešto plaćam putem PP-a i npr. na PayPal-u imam 10$, eh sad ako plaćam nešto što vrijedi 5$, da li će on povući lovu sa tog PayPal računa ili sa kartice, tj. da li će na PP računu ostati 5$ (kada se od 10$ oduzme 5$), a kartica će ostati netaknuta? A ako kupujem nešto u vrijednosti od 15$, a na PP računu imam 10$, da li će on prvo isprazniti PP račun (do nule), a zatim ostatak (5$) povući sa kartice?


RE: PayPal (+eBay) - Gogy - 06-10-2012 10:53 PM

Ne bih znao odgovor na to pitanje, mislim da će povuć prvo ono što je gore... ali bolje provjeri s još nekime.


RE: PayPal (+eBay) - stef_mrcina - 02-01-2016 11:34 PM

eBay i Paypal su sada u vlasništvu iste firme, vrlo su sigurni za kupovinu, do sada kada god sam imao problema s pošiljkom bodio sam refund od strane prodavača, te jednom prilikom sam radio dispute jer se prodavač pravio grbav, naravno da sam dobio novac i taj put.