Post Reply  Post Thread 
Pomoć oko tutorijala pretapanje slika
Author Message
kafor
Novi korisnik
*

Group: Registered
Status: Offline
Pomoć oko tutorijala pretapanje slika

ovako radim u photoshopu 7.0. i krenem pretapati sliku kao sto pise na tutorijalu... sve po redu korak po korak radim i sve dobro namijestim boje i sve... i kada idem povuci sa gradient tool-om liniju on mi ne pretopi slike nego mi sa strane nastane bijela boja od strane gdje sam povuko sa gradient tool-om. npr. sta bi moga biti ovdje problem.. sjecam se jednom mi je uspijelo ko da sam carobnjak haaha no ponavljam to i stalno mi se bijela boja ili crna pretopi bas one boje koje sam namijestio kao Foregroun i background... e da i jos jedno pitanjce... u tutorijalima pise da se selektira oba layera i stisne merge layers da bi spojio sliku, no ja neznam kako oznaciti oba layera, vec idem na layer i dolje na dnu mi pise MERGE DOWN pa to stisnem i oba layera mi postanu jedan, jeli to isto ili? mozda jeli to moguc razlog gornjem pitanju? Tnx. unaprijed.

This post was last modified: 30-03-2008 08:57 PM by kafor.

30-03-2008 08:54 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
hurmash1ca
Forum policeman
*

Group: Team
RE: Treba mi pomoc...

Prvo nauci imenovati teme.
Prije nego sto povuces gradientom, napravi layer mask.
Nije manage nego merge. Vise layera oznacavas tako sto drzis Ctrl.

RTFM!
30-03-2008 08:58 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
kafor
Novi korisnik
*

RE: Pomoć oko tutorijala pretapanje slika

ma napravim i layer mask... sve napravim a na kraju mi bijla ili crna boja se preljeva... kad drzim ctrl i stisnem na jedan layer onda mi oznaci tu sliku unutar crteza, kliknem na drugi s nadom da ce se oznaciti oba ali k.... onda se samo oznaci ovaj drugi kojeg sam kliknuo odnosno opet slika unutar koje crtam...

30-03-2008 09:18 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
oriobilly
Redoviti posjetitelj
**

Moraš odabrati koji Gardient koristi ??? Kad ga odabereš, u gornjoj alatnoj traci odabereš pravi i, povučeš i to je to, barem mislim da je to-to ???

P.S Ako imaš problema, molim konkretan primjer na PM !! Odgovor sljedi.
Nebih se hvalio znanjem , ipak su to samo primjeri s Rapidshare-a .

Divno je biti nekome nešto !!!

This post was last modified: 18-04-2008 02:17 AM by oriobilly.

18-04-2008 02:14 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Gogy
____
*

Group: Webmaster

Nešto ne radiš dobro. Napravi novi prazni dokument -> umetni prvu sliku -> umetni drugu sliku -> na sliku koja je iznad, znači ona koja pokriva drugu idi na Layer => Layer => Layer Mask => Reval All -> Odaberi Gradient Tool -> Ostavi crno bijele boje -> Povuci liniju

Ništa lakše...

Pravila foruma

eBooks Network - download besplatnih e-knjiga
18-04-2008 09:24 AM
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: