Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
phpbb 3
Author Message
NecroPsycho Offline
Novi korisnik
*

phpbb 3
Pozdrav svima
imam jedan problem sa phpbb 3 forumom kad hoću da editujem neki post uradi mi redirekt na praznu stranicu dakle umjesto texta koji bi trebao da vidim i editujem prebaci me na praznu stranicu kao da radim novi post a ne edit da napomenem administrator sam ..ako neko zna u čemu je problem il ise susreo s nečim sličnim molim neka napiše ili ima rješenje ..unaprijed hvala
19-08-2010 09:23 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ivan79 Offline
Novi korisnik
*

RE: phpbb 3
Da li si instalirao neki template ili mod? Moguće da to pravi problem.

Uglavnom, uključi error reporting tj. debug:

Nađi config.php u root-u i izmeni
Code:
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
u
Code:
@define('DEBUG', true);
@define('DEBUG_EXTRA', true);

Tada možeš videti u čemu je problem.

Takođe, postoji velika verovatnoća da ti nedostaju neke definicije za jezičke datoteke (ako si instalirao neki language pack), pa ti prikazuje praznu stranicu. Vrati jezik na default (ako već nije), pa onda pokušaj.
(This post was last modified: 20-08-2010 05:16 AM by ivan79.)
20-08-2010 05:15 AM
NecroPsycho Offline
Novi korisnik
*

ivan79 Wrote:Da li si instalirao neki template ili mod? Moguće da to pravi problem.

Uglavnom, uključi error reporting tj. debug:

Nađi config.php u root-u i izmeni
Code:
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
u
Code:
@define('DEBUG', true);
@define('DEBUG_EXTRA', true);

Tada možeš videti u čemu je problem.

Takođe, postoji velika verovatnoća da ti nedostaju neke definicije za jezičke datoteke (ako si instalirao neki language pack), pa ti prikazuje praznu stranicu. Vrati jezik na default (ako već nije), pa onda pokušaj.

koji god template ili stil instaliram problem je isti kada napišem neki post poslije toga mogu da uradim edit dok na ostalim to nije slučaj jezik je engleski a opcija default ne postoji imam samo kad odem na board settings engleski i srpski sve sam refresh uradio nemam nikakvih hack modova instaliranih dakle gola skripta tek instalirana kad odem na error log tamo nema ništa     samo još da kažem isto se dešava i sa post replay dakle ne vidim text samo praznu stranicu
(This post was last modified: 20-08-2010 07:57 AM by NecroPsycho.)
20-08-2010 07:51 AM
ivan79 Offline
Novi korisnik
*

Taj error log se ne pojavljuje u Admin Panelu već na stranici samog foruma (npr. dok edituješ post ili čitaš isti). Ali moraš ga aktivirati editovanjem config.php

Quote:jezik je engleski a opcija default ne postoji
Jezičke datoteke se nalaze u ACP > SYSTEM > Language pack i tu možeš izabrati default jezik (U Board settings imaš istu opciju za biranje default jezika.

Dakle, sve stavi default -> jezik, template ...Probaj oba default template-a: subsilver2 i prosilver.

Ako ti se na oba javlja isti problem mala je verovatnoća da je problem u template-u. Najverovatnije nije dobra instalacija. U krajnjoj liniji možeš reinstalirati phpbb3, ali nemoj zaboraviti da backup-uješ podatke ako imaš neke bitne.

Da li si probao da instaliraš forum kod tebe u lokalu (localhost, preko WAMP-a ili XAMPA itd.) ?

Najbrži odgovor ćeš dobiti na oficijalnom phpbb3 forumu (support sekcija).

EDIT: sad mi pade na pamet. Probaj da uploaduješ ponovo ceo template, pa onda izbriši cache (purge cache u ACP).
Template se nalazi u ./style/TVOJ_TEMPLATE/ .
Kopiraj TVOJ_TEMPLATE u ./style/ direktorijum na sajtu i izbriši cache (ACP: možeš i da ideš styles>templates> klik na refresh)
(This post was last modified: 20-08-2010 10:14 AM by ivan79.)
20-08-2010 10:06 AM
NecroPsycho Offline
Novi korisnik
*

ivan79 Wrote:Taj error log se ne pojavljuje u Admin Panelu već na stranici samog foruma (npr. dok edituješ post ili čitaš isti). Ali moraš ga aktivirati editovanjem config.php

Quote:jezik je engleski a opcija default ne postoji
Jezičke datoteke se nalaze u ACP > SYSTEM > Language pack i tu možeš izabrati default jezik (U Board settings imaš istu opciju za biranje default jezika.

Dakle, sve stavi default -> jezik, template ...Probaj oba default template-a: subsilver2 i prosilver.

Ako ti se na oba javlja isti problem mala je verovatnoća da je problem u template-u. Najverovatnije nije dobra instalacija. U krajnjoj liniji možeš reinstalirati phpbb3, ali nemoj zaboraviti da backup-uješ podatke ako imaš neke bitne.

Da li si probao da instaliraš forum kod tebe u lokalu (localhost, preko WAMP-a ili XAMPA itd.) ?

Najbrži odgovor ćeš dobiti na oficijalnom phpbb3 forumu (support sekcija).

EDIT: sad mi pade na pamet. Probaj da uploaduješ ponovo ceo template, pa onda izbriši cache (purge cache u ACP).
Template se nalazi u ./style/TVOJ_TEMPLATE/ .
Kopiraj TVOJ_TEMPLATE u ./style/ direktorijum na sajtu i izbriši cache (ACP: možeš i da ideš styles>templates> klik na refresh)

uradio sam šta si mi rekao ali ne prijavljuje ništa nikakvu grešku međutim primjetio sam nešto drugo da mogu editovat postove ovakve sa ogromnom slikom koja se i ne vidi kolika je dok normalne tako da ih nazovem nisam u mogućnosti editovat??

Attached File(s) Thumbnail(s)

29-08-2010 07:53 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)