Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opet taj Access i VB.NET
Author Message
Backo Offline
Novi korisnik
*

Opet taj Access i VB.NET
Imam problem sa upisivanjem podataka u bazu.Znaci napravio sam bazu i povezao preko wizarda.Sto smatram da i nije najbolje rjesenje,smatram da je kroz cod ručno mnogo stabilnije.Međutim javlja mi se problem kada upisujem novog i kada zelim da dodajem vise vrata a kupac i br predracuna ostaju isti.Imali neko pametan da ovo uskladi.Ima problem sa ID-ovima sto neupisuje kako treba u ostale tablice koje su povezane relacijama u bazi.

pozdrav.

Attached File(s)
.zip  WindowsApplication1.zip (Size: 277.24 KB / Downloads: 17)
10-01-2010 11:22 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kecko Offline
Forumaš

RE: Opet taj Access i VB.NET
Backo Wrote:Imam problem sa upisivanjem podataka u bazu.Znaci napravio sam bazu i povezao preko wizarda.Sto smatram da i nije najbolje rjesenje,smatram da je kroz cod ručno mnogo stabilnije.Međutim javlja mi se problem kada upisujem novog i kada zelim da dodajem vise vrata a kupac i br predracuna ostaju isti.Imali neko pametan da ovo uskladi.Ima problem sa ID-ovima sto neupisuje kako treba u ostale tablice koje su povezane relacijama u bazi.

pozdrav.

budem kasnije pogledo pa odg.
inače wizard ili ne na kraju se izgenerira isti connection string tak da tu nema nikakvih problema, potpuno ista stvar
11-01-2010 08:49 AM
Backo Offline
Novi korisnik
*

Hajd daj pogledaj please.
11-01-2010 10:15 AM
kecko Offline
Forumaš

relacije su koliko vidim OK, a nemožeš koristiti isti račun zato jer ti za svaka vrata stvaraš novi red u svakoj tabeli, pa ti dođe da on pokušava ubaciti isti račun u tabelu koji već postoji, a naravno da to nije moguće zbog primarnog ključa (da se razumijemo, to je dobro :) ) na tvojem mjestu ja bi ubacio combobox tu s postojećim kupcima i dodao tipku novi kupac istu stvar bi učini i za račun, makar mislim da bi račun uvjek trebao biti novi...
Malo mi otežava stvar što si to radio u vb-u (moj odabir je C#) pa neću sad odmah okačiti neki kod, mislim da ćeš se i sam snaći...
brže, jednostavnije riješenje ali ne toliko dobro je da provjeravaš da li je vrijednost u textboxu za kupca i račun manji od nule pa onda da stvaraš novi red, u protivnom ga ne spremaš...

čim ti kreiraš novi red zaboravi na edit...
kad pozivaš update i ako imaš dataset puni od prije iz baze, a editiraš red, on će ti spremiti i taj editirani red kako treba
(This post was last modified: 11-01-2010 12:11 PM by kecko.)
11-01-2010 10:18 AM
Backo Offline
Novi korisnik
*

Imali iko iz VBNET domena da ovo rijesi.ili kecko posalji to u C# -u pa da probam convertovati u VB.NET

Evo nova baza podataka.gdje jedan predracun moze imati samo po jedna vrata.Sreca pa ih ima samo 5 komada i svaka zasebno imaju popunjavanje.

Attached File(s)
.zip  Artikli.zip (Size: 102.85 KB / Downloads: 12)
(This post was last modified: 12-01-2010 07:31 PM by Backo.)
12-01-2010 07:22 PM
kecko Offline
Forumaš

baza ti je dosta loše strukturirana...
sorry trenutno nemam ni vremena, a ni volje da idem sad riješavat ovaj projekt, ja te mogu navoditi kako doći do riješenja, ali neću ga ja raditi
prouči malo DataSete, rad s bazama u .NETu, nije to tako teško...
kroz par dana ćeš već znati
(This post was last modified: 13-01-2010 09:44 AM by kecko.)
13-01-2010 09:43 AM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)