Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
ocjenite dizain
Author Message
Puž
Redoviti posjetitelj
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: ocjenite dizain

Za brzinu neam blage veze. Ak misliš na brzinu otvaranja stranice, naviknut sam na DSL, tak da valjda ne primječujem neke bitne razlike. Što se tiče fleksibilnosti, istina je da se pomoču div-ova dobije manje koda, te je možda zapravo i bolje tak radit, al opet kak ti veliš da je korištenje tablica "pogrešno" se ne slažem. Mislim da je to stvar navike, i da bilo tko ko radi dizajn u tablicama ne radi neku "prokletu-neoprostivu" grešku.

28-10-2007 12:35 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
d@d
Forumaš

Gle, Pent, stranica je ok....ali nije to to...ako hoćeš klijentu ponuditi dobru uslugu moraš više poradit na tome. Kao što su kolege već rekle, to više nije to. Dok se sjetim negdi 2001. godine takvi designovi su bili "in". Ne govorim ja o modi ili o čemu. Vrijeme teče, stvari i standardi se mjenjaju. Iako su sada veze puno brže (56kbps na 2mbps je velika razlika), opet se gleda da vrijeme potrebno za prikaz stranice bude što manje (zato se sad Firefox, Safarri i Opera natječu tko će prije prikazat stranicu He he). Sada se ide na jednostavnost i dinamičnost da posjetitelj dobije dobar dojam o stranici (krivo se izražavam), da dođe jednostavno do sadržaja, da bude interaktivno/dinamično i tu posao odrađuje ajax.

Još jedna važna stvar je SEO...Na T-comovom hostu nećeš ništa postići. Ako hoćeš da čim više ljudi zna za tvoje usluge, usmjeri marketing na SEO.

Da se vratim na web 2.0...Meni ide na živce kad ljudi pljuju po web 2.0 standardu. Standardi se mjenjaju stalno. Zašt su stavljali ABS na aute kad su prije toga bile izmišljenje hidraulične kočnice koje su obavljale posao? Tako je ista stvar i sa web-om. "Internet je novo tržište..." što je istina. Upravo su se ovih mjeseci dogodili transferi prodaje stranica (govori se o milijunskim iznosima)....Web će sve više i više napredovati jer je sve više i više korisnika. Tako sve ide naprijed pa i design.
Sad se gleda na nekoliko faktora:
1. pregledan i validan xhtml kod
2. upotreba css-a
3. social bookmarking
4. dinamičnost i interaktivnost
5. aktivno sudjelovanje korisnika i posjetitelja u stvaranju sadržaja
6. dobra programska podrška
7. jednostavnost designa (rasterska grafika se upotrebljava u malim količinama)
8. SEO optimizacija

više o web 2.0 designu: http://www.webdesignfromscratch.com/web-...-guide.cfm

Dakle nije riječ o modi, već o novom standardu. Meni pomalo i smeta kad je sve natovareno grafikom (čak se i navigacija stavlja sa slikama i sl.)

p.s. obavezno ubaci css, stavi tekstualnu navigaciju (za seo naravno), stavi dinamični title tag, makni ove "future" grafičke detalje, malo posvjetli design i sl.

http://www.justbeonline.net @ web katalog
jel bitno??!?

This post was last modified: 28-10-2007 02:46 PM by d@d.

28-10-2007 02:40 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Morrison
Forumaš

konačno je netko doveo svijetla u ovaj mrak He he

28-10-2007 02:57 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Pages (3): « First < Previous 1 2 [3] Last »
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend