Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nece da mi ucita drugi hd !?!?!
Author Message
mushroom Offline
Novi korisnik
*

nece da mi ucita drugi hd !?!?!
prvo pozdrav za sve, ja sam novi ovdje .....

e ovako hd koji sam koristio odavno od 120 gb `SATA` se malo sjebo i nisam vise mogao da instaliram o.s. na njega, ali nije skroz crkao pa sam odlucio da ga koristim kao drugi, cisto da snjimam podatke na njega, pa sam kupio jos jedan hd maxtor od 80 .... e na ovaj od 80 sam cisto bzzz odlucio da instaliram vistu samo da vidim kakva je ... e i pri instalaciji viste pojavilo mi je sve regularno oba hd-a ... sve sam zavrsio i koristio normalno ovaj drugi hd ... sve bilo ok ... e ali kad sam krenuo da instaliram xp uopste mi ni na pocetku nije pojavljivalo da imam dva hd-a ... nego samo ovaj novi ... O_o ... i eto sad mi ovaj drugi na koji imam dosta nekih podataka stoji u kucistu bzzzz a ne pada mi nista na pamet kako bih mogao da ga pokrenem O_o ???? eto ako se nekome nesto slicno desilo ili zna odnekud neka kaze ....

znaci hd na koji je windows je maxtor `obicni` a drugi na koji nema o.s. je `sata` ...

hvala....
02-09-2007 11:54 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Len0 Offline
Forumaš

RE: nece da mi ucita drugi hd !?!?!
Da ne otvaram novu temu postavicu jedno pitanje iz ove oblasti.
Da li HDD sa SATA i HDD sa IDE prikljuckom mogu raditi zajedno ????

["hip","hip"]
(hip hip array!)
13-09-2007 06:58 PM
oriobilly Offline
Redoviti posjetitelj
**

Pošto vidim da čovjek več dugo vremena nije dobio odgovor na svoje pitanje evo mene sa komentarom.Mislim da nije problem u HDD-u nego u nečemu drugom.HDD ili radi ili ne radi.Trebao bi izbrisati sve particije i ponovo ih kreirati prilikom formatiranja HDD-a.
Ako ne možeš instalirati OS probaj ga prilikom instalacije instalirati na D particiju Hmmm

Sada jedno kontra pitanje ???ConfusedConfusedConfused
Kako znaš da ti nije krepao skroz ako ne možeš instalirati OS.EekEekEek
I kako bez OS možeš pokrenuti bilo što s njega.?!? :) :) :)

Divno je biti nekome nešto !!!
14-09-2007 02:12 AM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
mushroom Offline
Novi korisnik
*

ne ne `hdd ili radi ili ne radi` nije tacno ! :) problem je u botovanju xp-a ....

`Sada jedno kontra pitanje ???
Kako znaš da ti nije krepao skroz ako ne možeš instalirati OS.
I kako bez OS možeš pokrenuti bilo što s njega.?!? :) :) :) `

odma da na ovo drugo odgovorim .... hd-u nije potreban OS da bi mogao da se koristi .... vecina ljudi ima 2 hd-a, e zasto bi na oba instalirali OS ? .... Zar nije pametnije da se na `glavni` instalira `os` a drugi koji je skroz prazan i koji je sigurniji od virusa jer nema operativni sistem koristi se za podatke .....

a znam da nije `krepao skroz` :) jer kao sto rekoh .. moze da se desi da nesto `rikne` na hard disku i da kad se instalira OS pojavljuje gresku ali ako se formatira i koristi bez os-a radi odlicno ....
e i opet kao sto rekoh ! :) kad ubacim `vistu` dos ga prepoznaje, kad ubacim `xp` dos ga ne prepoznaje ....
14-09-2007 06:44 PM
oriobilly Offline
Redoviti posjetitelj
**

DOS ga prepozna jer je u kučištu.Hmmm

Možda je problem u spajanju u samom kučištu.Moram priznati da neznam sigurno ali sam čuo da kabal kojim se povezuju HDD imaju več određene đekove koji se spajaju na "master" a koji na "slawe" HDD.Znači pri samom spajanju određuješ koji je glavni.Hmmm

Divno je biti nekome nešto !!!
14-09-2007 07:07 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
mushroom Offline
Novi korisnik
*

:) :) :) ma znam sve to :) sve je to odlicno podeseno ... postavio sam mastera sa os-om slejva bez os-a ... :) i `jumperi` `dzamperi` se ne nalaze na kablu nego na hd-u ...
14-09-2007 07:41 PM
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)