Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Način izmjene URL-a i sadrži li varijabla broj
Author Message
Tetrapak Offline
Redoviti posjetitelj
**

Način izmjene URL-a i sadrži li varijabla broj
...slučajno sam obrisao prethodnu temu Ccc
Uglavnom, danielavast hvala na pomoći. Palac-gore
Ajd da vas još malo namučim imam par pitanja:

1. Je li dobro ovako provjeravati da li varijabla sadrži broj:
PHP Code:
preg_match('#[0-9]#',$varijabla); 
može li izbaciti nešto krivo (jer sam ovo iskopao na nekom forumu, pa nisam siguran)?

2. Je li bolje mijenjati url ovako:
PHP Code:
$novi_url "http://espn.com$url"
ili ovako:
PHP Code:
$novi_url "http://espn.com".$url
ili je svejedno Confused

3. Koji je od ova dva načina bolji za provjeru da li varijabla sadrži određenu riječ:
PHP Code:
if(stristr($string,'blue') == TRUE)
{
Do 
something
}

//ili

if(false !== stripos($string'blue'))
{
Do 
something

(This post was last modified: 17-07-2011 07:29 PM by Tetrapak.)
17-07-2011 07:27 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
schmrz Offline
____
*

RE: Način izmjene URL-a i sadrži li varijabla broj
1. Nope. Koristi is_numeric().
2. Manje-više je svejedno. Zavisno od situacije jedan od ta dva načina će biti čitljiviji i taj način i koristi :)
3. Zavisi od toga da li ti je potrebna pozicija riječi koju tražiš u toj rečenici. Ako ti je potrebna, onda koristiš stripos(), odnosno strpos(). strstr() je nice ako ti treba lijevi, odnosno desni dio rečenice u odnosu na riječ koju tražiš.

Usput, koristi TRUE ili true, odnosno FALSE ili false, ali nemoj i jedno i drugo, to će ti samo "prljati" kod i bit' će ga teže pratiti.

Edit: Ako hoćeš da provjeriš pod 1.) da li varijabla pored ostalih znakova/simbola sadrži i neki broj, onda bi trebao koristiti regex.

I have no drinking problems. I drink. Get drunk. Fall down. NO PROBLEM
Registered As Linux User #484215
Moj skromni blog
Savjet za buduće programere: ovdje
18-07-2011 11:20 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Tetrapak Offline
Redoviti posjetitelj
**

Hvala na ovako iscrpnom odgovoru Palac-gore

is_numeric() ne radi kako treba zato što u varijabli osim brojeva postoji i znakovi...
a ne kužim ovaj regex, čitao sam ovaj tutorijal http://www.webcheatsheet.com/php/regular...ssions.php i ne kužim što se razlikuje od onog što već koristim, tu se također koristi preg_match...?

Quote:3. Zavisi od toga da li ti je potrebna pozicija riječi koju tražiš u toj rečenici. Ako ti je potrebna, onda koristiš stripos(), odnosno strpos(). strstr() je nice ako ti treba lijevi, odnosno desni dio rečenice u odnosu na riječ koju tražiš.

Nije mi uopće potrebna ni pozicija ni dio rečenice u kojem se nalazi. Radi se o tome da je samo potrebno pronaći određenu riječ u URL-u (ali pošto URL nema u sebi razmaka on je jedan riječ pa bi po logici to bi bila potraga za slovima u riječi - pa sam malo zbunjen). Što da koristim u tom slučaju?
Trenutno radim sa stristr i koliko sam testirao sve dobro funkcionira (samo sam nesiguran jer ne znam da li je to pravi način pa zato pitam).
(This post was last modified: 18-07-2011 09:23 PM by Tetrapak.)
18-07-2011 07:22 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
schmrz Offline
____
*

Da, da preg_match se koristi za regex-e u php-u :) Možeš koristiti strstr, ali najbolje bi bilo sa regexom. Ali eto, ako ti se ne da istraživati, to je sasvim ok.

I have no drinking problems. I drink. Get drunk. Fall down. NO PROBLEM
Registered As Linux User #484215
Moj skromni blog
Savjet za buduće programere: ovdje
18-07-2011 10:03 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)