Post Reply  Post Thread 
mjenjanje sadrzaja stranice
Author Message
angelsspace
Novi korisnik
*

Group: Registered
Status: Offline
mjenjanje sadrzaja stranice

Pozdrav!
Za pocetak,molim obracajte mi se kao prema najvecem laiku,sa sto manje mnju,klž,mht..i sl.kratica,hvala.Pitam-kako promjeniti sadrzaj aktivne stranice,.probala sam u cPanelu u edit fileu promjeniti,i promjeni se,ali ostaje u cPanelu,dakle nije aktivno.Ili ako zelim potpuno zamjeniti sadrzaj,napisala sam novi,uploadala ga sa istim naslovom stranice,al nije se nista dogodilo.

04-03-2007 02:19 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
zanychew
Redoviti posjetitelj
**

RE: mjenjanje sadrzaja stranice

Koliko sam ja shvatio ti bi da mjenjas sadrzaj stranice. Znaci ti da mjenjas sadržaj stranice bez da je ponovo objavljivas s tim da preimenujes tu novonastalu stranicu sa imenom stare pa tako da se one automatski zamjenje. Ovo što kažeš da ti ne radi tj. da nema promjene i nakon sto si uploadala tu drugu, probaj da izbrišeš sve one cookiese u svom browzeru. A ukoliko želiš da bez objavljivanja tj. uploadanja nove stranice imas promjenjen sadržaj to možeš uradit na sljedeći način:
Za sve to bit će ti potreban jedan program pod nazivom Macromedia Contribute. Kad ga sebi nabaviš i instaliras potrebno je da na njemu podesiš tj. da napraviš novu konekciju (u ovom slučaju na tvoj sajt). Slijedi samo upute i upiši što se od tebe bude tražilo. Trebat ćeš upisat svoju FTP adresu od sajta, svoj sajt, username i password (koliko se sjećam). Nakon toga konektuje se preko Contributea na sajt i otvorit će se prozor u kojem će biti prikazana tvoja stranica. U gornjem dijelu prozora imaš da editujes stranicu "Edit page". Promjene mozeš izvršit na bilo kojoj svojoj podstranici, ali naravno prije nego što odeš na edit page trebaš u donjem dijelu kliknuti na link koji vodi do određene podstranice te zatim kad se otvori onda na edit page. Kad izvrsis promjene kliknes na dugme koje se nalazi na istom mjestu kao i "edit page" a zove se Publish.

Nadam se da sam ti uspio pomoci.

http://www.bhmeteo.com --> Prvi bosansko-hercegovacki meteoroloski portal i forum!

http://www.katarina-line.com
04-03-2007 12:24 PM
Gogy
____
*

Group: Webmaster

Pozdrav angelsspace, dobrodošao/la na forum.

Da ti budem iskren, ja nisam skužio što si htio/la pitat. Nadam se da je pomoglo ovo što je zanychew reko...

Pravila foruma

eBooks Network - download besplatnih e-knjiga
04-03-2007 12:38 PM
Visit this user's website Find all posts by this user Quote this message in a reply
angelsspace
Novi korisnik
*

zanychew Wrote:
Koliko sam ja shvatio ti bi da mjenjas sadrzaj stranice. Znaci ti da mjenjas sadržaj stranice bez da je ponovo objavljivas s tim da preimenujes tu novonastalu stranicu sa imenom stare pa tako da se one automatski zamjenje. Ovo što kažeš da ti ne radi tj. da nema promjene i nakon sto si uploadala tu drugu, probaj da izbrišeš sve one cookiese u svom browzeru. A ukoliko želiš da bez objavljivanja tj. uploadanja nove stranice imas promjenjen sadržaj to možeš uradit na sljedeći način:
Za sve to bit će ti potreban jedan program pod nazivom Macromedia Contribute. Kad ga sebi nabaviš i instaliras potrebno je da na njemu podesiš tj. da napraviš novu konekciju (u ovom slučaju na tvoj sajt). Slijedi samo upute i upiši što se od tebe bude tražilo. Trebat ćeš upisat svoju FTP adresu od sajta, svoj sajt, username i password (koliko se sjećam). Nakon toga konektuje se preko Contributea na sajt i otvorit će se prozor u kojem će biti prikazana tvoja stranica. U gornjem dijelu prozora imaš da editujes stranicu "Edit page". Promjene mozeš izvršit na bilo kojoj svojoj podstranici, ali naravno prije nego što odeš na edit page trebaš u donjem dijelu kliknuti na link koji vodi do određene podstranice te zatim kad se otvori onda na edit page. Kad izvrsis promjene kliknes na dugme koje se nalazi na istom mjestu kao i "edit page" a zove se Publish.

i ja se nadam! Hvala svakako,probat cu tako!

04-03-2007 02:14 PM
angelsspace
Novi korisnik
*

Gogy Wrote:
Pozdrav angelsspace, dobrodošao/la na forum.

Da ti budem iskren, ja nisam skužio što si htio/la pitat. Nadam se da je pomoglo ovo što je zanychew reko...

hvala na dobrodoslici!

04-03-2007 02:16 PM
angelsspace
Novi korisnik
*

zanychew Wrote:

Macromedia Contribute,koliko sam vidjela kosta 1800knEek,ne mogu to sad,,dali mogu isto sa dreamweaverom?Ako ne,onda cu onako sa brisanjem tih cookiesa,samo ne znam ni to kako se radi?Ili,mozda kako da skinem trenutne stranice i stavim neke potpuno nove?
Hvala puno!

05-03-2007 10:54 AM
zanychew
Redoviti posjetitelj
**

Mislim da to dreamweaver ne može, gotovo sam siguran. Ako želiš pobrisati cookiese (kolačiće) iz svog internet browzera to radiš na sljedeči način:
Ukoliko koristiš Internet Explorer:
- Tools
- Internet options
- Delete cookies (ukoliko ti je prevedeno: obriši kolačiće)
- OK

Ukoliko koristiš Mozilla Firefox:
- Tools
- Clear private data (ctrl+shift+del)
- u popup prozoru izabereš cookiese, naravno ukoliko ne želiš obrisati history tj. povijest onda ne moras nista oznacavat nego samo oznaci cookies.
- Clear private data

Ukoliko koristiš Operu:
- Tools
- Clear private data (obriši osobne podatke)
- Delete (obriši)

A staru stranicu ukoliko želiš ukloniti sa novom dovoljno je da samo novonastalu stranicu preko FTP-a prebaciš na server u isti folder gdje se nalazi i stara, naravno s tim da joj stavis ime kao i kod stare kako ne bi izgubila linkove koji to dolaze sa index-a i sa ostalih podstranica. Kad prebacivaš pita te hoces li da ti se overwrite znači da ti zamjeni onu staru sa tim novim imenom tvoje je da naravno to izaberes "Overwrite" ili "Replace"

Nadam se da sam ti uspio pomoći

http://www.bhmeteo.com --> Prvi bosansko-hercegovacki meteoroloski portal i forum!

http://www.katarina-line.com
05-03-2007 03:12 PM
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: